Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Sprawa krzyĹźa prezydenckiego

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Rosa

Post autor: Rosa » 09 sie 2010, 20:52

marko80 pisze:Tak samo Tm moze napisac o mnie ze jestem slepo zapatrzony w Tuska, Palikota i PO i wcale nie odebrałbym tego jako obraze, jezeli jego zdaniem nic w tej kwestii do mnie nie dociera. To sprawa poglądów nie obrazania. Tylko zastanowiła mnie ta jednostronnosc w postach Tma. Jezeli ci ludzie pod krzyzem o cos walczą to o co? O uniewaznienie wyborów?.
Jakich wyborów? Walcza o upamiętnienie ofiar tragedii.
I tak, uważam że jesteś fanatykiem znacznie groźniejszym od tych pod krzyżem. Przypominam że to Ty proponowałes wprowadzenie stanu wyjątkowego aby "zaprowadzić porzadek"

zzz

Post autor: zzz » 09 sie 2010, 20:56

Rosa pisze: Jakich wyborów? Walcza o upamiętnienie ofiar tragedii.
I daltego caly tlumek wspierajacy "obroncow" krzyza skandowal : "Jaroslaw, Jaroslaw,...". A "obroncy" ochoczo to podchwycili =;

marko80

Post autor: marko80 » 09 sie 2010, 20:59

Rosa pisze:
marko80 pisze:Tak samo Tm moze napisac o mnie ze jestem slepo zapatrzony w Tuska, Palikota i PO i wcale nie odebrałbym tego jako obraze, jezeli jego zdaniem nic w tej kwestii do mnie nie dociera. To sprawa poglądów nie obrazania. Tylko zastanowiła mnie ta jednostronnosc w postach Tma. Jezeli ci ludzie pod krzyzem o cos walczą to o co? O uniewaznienie wyborów?.
Jakich wyborów? Walcza o upamiętnienie ofiar tragedii.
I tak, uważam że jesteś fanatykiem znacznie groźniejszym od tych pod krzyżem. Przypominam że to Ty proponowałes wprowadzenie stanu wyjątkowego aby "zaprowadzić porzadek"
Ale to zupełna bzdura jest oni nie walcza o upamietnienie ofiar tylko o upamietnienie Lecha Kaczynskiego. W tej katastrofie zgineli ludzie roznych opcji politycznych a tam sa wyznawcy głownie PiSu, w zwiazku z tym nie zalezy im na upamietnieniu Szmajdzinskiego czy Dolniaka bo to wg nich sa postkomunisci oni walcza o panstwo IV RP czyli głownie o pamiec o Lechu Kaczynskim oraz nie zgadzaja sie z wynikiem wyborów ktore były przed miesiacem. To jest jasne i czytelne dla kazdego. Gdyby im chodziło o krzyz to w zupelnie innej atmosferze przebiegałoby przeniesienie jego, ktore by sie powiodło. Nie byłoby wtedy protestów. Natomiast tamci ludzie tego dnia kiedy było przeniesnie krzyza walczyli głownie o pamiec IV RP a nie o krzyż.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 09 sie 2010, 21:07

A ja podziwiam Tm'a. Trzyma się jak babcia trawki poglądu nie rokującego żadnej nadziei na wybronienie się (czytaj: beznadziejnego) i z uporem odpowiada na wasze zaciekłe ataki, czasem nawet odgryzając się w sposób niebeznadziejny. Aż w pewnym momencie przyszło mi do głowy, że robi to specjalnie, żeby sprawdzić przez ile czasu jest w stanie jeszcze bronić się w tej dyskusji. Rispekt, meeeen :)

Rosa

Post autor: Rosa » 09 sie 2010, 21:13

A ja zastanawiam się jaki cel przyświeca dzisiejszym kontrdemonstrantom.
Jesli maja nadzieje na to ze wywołają zupełnie niepotrzebna rozróbe i stworzą męczenników walczacych o krzyz to maja to zagwarantowane.
Niepotrzebne zamieszanie ktore ma na celu tworzyc tylko ferment i niepotrzebne kłotnie jest albo czysta glupota albo sabotazem.

Ja w kazdym razie w pełni pogardzam tymi ludźmi. Nie umieją uszanowac zmarłych.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 09 sie 2010, 21:17

Rosa pisze:Ja w kazdym razie w pełni pogardzam tymi ludźmi. Nie umieją uszanowac zmarłych.
Nooo, jeśli przyjmiemy, że szacunek zmarłym okazuje się drąc ryje w niebogłosy przed dwoma skrzyżowanymi deskami, to dzisiejsza kontrmanifestacja ma szansę się załapać ;-)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 09 sie 2010, 21:17

Rosa pisze: Nie umieją uszanowac zmarłych.
To zmarli walczą o krzyż? Im on już niepotrzebny.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

marko80

Post autor: marko80 » 09 sie 2010, 21:19

Rosa pisze:A ja zastanawiam się jaki cel przyświeca dzisiejszym kontrdemonstrantom.
Jesli maja nadzieje na to ze wywołają zupełnie niepotrzebna rozróbe i stworzą męczenników walczacych o krzyz to maja to zagwarantowane.
Niepotrzebne zamieszanie ktore ma na celu tworzyc tylko ferment i niepotrzebne kłotnie jest albo czysta glupota albo sabotazem.

Ja w kazdym razie w pełni pogardzam tymi ludźmi. Nie umieją uszanowac zmarłych.
A obroncy krzyza umieja uszanowac zmarłych? Byłes tam? Słuchałes jak wyzywaja ludzi od czci i wiary tych ktorzy maja inne poglady niz oni? Część z nich wyraza antysemickie hasła, obraza ludzi. Tylko ze im sie wydaje ze oni sa jedynymi patriotami i katolikami i bronia krzyza całą swoja piersią.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 sie 2010, 21:40

yavorius pisze:
Tm pisze: Tak.
Mam w takim razie prośbę: nie bądź sędzią we własnej sprawie. Dziękuję.
Wyleciały posty nie związane bezpośrednio z tematem - wywołane błędem Tm-a. Ślad tego błędu sam zainteresowany zachował w wątku językowym, obiektywizmu moderatorskiego więc nie naruszył, sprawy nie ma. Wszystkim dyskutantom zalecam spokój i rozwagę.

PS I nie można obrażać nikogo, nie tylko moderatorów - to tylko taki mały lapsus był ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

zzz

Post autor: zzz » 09 sie 2010, 21:47

Rosa pisze:Ja w kazdym razie w pełni pogardzam tymi ludźmi. Nie umieją uszanowac zmarłych.
A w jakiej kulturze do ceremonii pogrzebowych zalicza sie przywiazywanie sie do krzyza i wyganianie szatana z ksiezy kosciola katolickiego?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 sie 2010, 21:49

Nie mogę się oprzeć chęci zacytowania ;)
aussie1inc na forum GW pisze:Od poczatku swojej dzialalnosci politycznej Kaczynscy stosowali taki
chwyt z piaskownicy- pogryzji kogos, albo opluli i potem z wrzaskiem
skarzyli sie, ze zostali zaatakowani bez powodu.
Poniewaz takie dzieci uwazane sa za parszywe, wiec malo kto chce sie
z nimi bawic. Dlatego te sprytne parszywce bioro do swojego grnona
inne parszywe, albo przyglupie dzieci, ktore przydaja sie do
potwierdzenia faktu, ze to Kaczynskich bija. Na podworku mogl to byc
np. nedorozwiniety syn dozorcy-pijaka, w zyciu politycznym
dziennikarz ktorego nie chce "salon" - np. Ziemkiewicz, Semka czy
ktos podobny.
I interes sie kreci. Kaczynscy pluja, a potem sie skarza, a
przyglupki potwierdzaja ze to Kaczynscy sa ofiarami bezprzykladnego
chamstwa. A ciemny lud kupuje.
Jak sie okazuje - do czasu. Gdy ataki staja sie juz tak chamskie,
glupie i parszywe, ze nawet ratlerek emeryta z 2 pietra nie moze
tego sluchac, przyglupi syn dozorcy a nawet niezalezny publicysta
Ziemkiewicz moga dojsc do wniosku, ze wspolpraca z Kaczynskim nie ma
sensu, bo on chyba nie jest normalny i tonac moze pociagnac innych.
Czy te wytrenowane foki z cyrku Kaczynskich, czli Pis zdolne sa do
buntu? Osobiscie watpie, ale czas odpowiedzi zbliza sie coraz
szybciej. Niby Kaczynski moze sobie chorowac psychicznie za panstwowe
pieniadze ( dotacje dla partii), ale kto wyzywi foki, ktore umieja
tylko klaskac na rozkaz, gdy wlasciciel cyrku jest chory psychicznie
i teraz kaze tylko klaskac, a nie daje zryc?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 09 sie 2010, 21:56

Mnie zastanawia , dlaczego p. Kaczyński z rodziną ma ochronę BOR-u :?: :?:
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 sie 2010, 21:57

A, jeszcze coś z forum "GW":
ar.co pisze:W czasie kampanii jakoś mu nie przeszkadzało, że stał tam gdzie
Napieralski, a nawet jeszcze dalej - bo Napieralski nie posunął się
do wychwalania Gierka. Widać przynajmniej, po czym dzisiaj ta żałoba
Kaczyńskiego. Bo że nie po bracie i innych ofiarach wypadku pod
Smoleńskiem, to wiadomo.

Rosa

Post autor: Rosa » 09 sie 2010, 22:16

A to jest organizator akcji przeciwników
http://rebelya.pl/discussion/5145/?Focus=135877

A skoro bawimy się w cytaty z GW
"To Komorowski wywołał wojnę o krzyż. W normalnym kraju ten krzyż stałby sobie spokojnie do czasu postawienia jakiejś tablicy, ale ta wojna potrzebna była PO. Przykryto tym w mediach podwyżkę podatków, porażkę ze śledztwem smoleńskim, likwidację komisji hazardowej, przejęcie KRRiT, i degradację państwa. Choć wojnę wywołał Komorowski, propełowskie media i pokazujące się tam "autorytety", ( stojące w kolejce do profitów władzy) przypiszą całą winę Kaczyńskiemu, a lemingi w to posłusznie uwierzą. Codziennie będzie lawina negatywnego przekazu nt. Kaczyńskiego, choć jest on ofiarą tej manipulacji, a nie sprawcą. Manipulacja ta jest sekwencyjna. Przygotowana parę ruchów do przodu. Daje przewagę PO, bo to PO jest reżyserem. Lemingom przypominam, że dając tak sobą manipulować osłabiają swój instynkt samozachowawczy. Pamiętajcie: to Komorowski rozpętał tę wojnę, nie Kaczyński. Tę zadymę PO będzie przedłużać, aby przy pomocy mediów, "autorytetów" i prymitywnych, odmóżdżonych bojówek obrzydzać Polakom Kaczyńskiego. Nie wyśmiewajcie obrońców krzyża, tylko rozmawiajcie o prawdziwej istocie - po co była ta prowokacja, i co zrobić, aby manipulacja nie stała się w POlsce podstawowym narzędziem zdobywania i utrzymania władzy."

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 sie 2010, 22:23

Rosa pisze:A to jest organizator akcji przeciwników
Cała ta sprawa jest dla mnie niesmaczna. Także z tej strony.

GW pisze:19.36 Wśród obrońców krzyża pojawił się Leszek Bubel, który rozdaje im powstańcze opaski.
Nóż mi się w kieszeni otworzył. Młodszym, którzy nie kojarzą, polecam poguglanie. W skrócie: to taki wyjątkowo niewydarzony kandydat na prezydenta 5 i 15 lat temu, który jest m.in. wydawcą antysemickich broszurek. Za Wikipedią:
Wystartował w wyborach prezydenckich w 1995, uzyskując w pierwszej turze 6825 głosów (0,04% poparcia) i zajmując tym samym ostatnie (13.) miejsce.

W 2004 kandydował w wyborach uzupełniających do Senatu w okręgu katowickim, w których uzyskał 167 głosów.
Za którymś razem zniknął z polityki po tym, jak się z pokiereszowaną gębą skarżył na zwołanej przez siebie konferencji, że go pobito w burdelu i że to robota jego wrogów.

Co jeszcze uda się przy okazji tej awantury splugawić? A może po prostu czas na przesilenie i odbrązowienie paru rzeczy?

[ Dodano: |9 Sie 2010|, 2010 22:24 ]
Rosa pisze:ta wojna potrzebna była PO
Cóż, czekam, aż się PiS czepnie podatków. Woli awanturę smoleńsko - krzyżową? To widocznie podatki są mniej ważne.

ODPOWIEDZ