Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Małe modernizacje tramwajowe

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2010, 10:54

Przecież nie zrobi się nic na Nowowiejskiej, póki się nie otworzy al. Niepodległości. Te miały być robione w sierpniu, ale poślizg na Służewcu spowodował, że przesunęły się na wrzesień. A wobec tego Nowowiejska się już w tym roku nie zmieści...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 02 wrz 2010, 10:58

A co będzie robione po al. Niepodległości? Od 19 września do zimy to trochę czasu jest... Czy to chodzi o to, żeby studentów dowozić, więc październik odpada?

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 02 wrz 2010, 10:59

Dobra, ale taki stan juz wiele lat trwa. Kto więc tak naprawdę opóźniał remont?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2010, 11:00

MichalJ pisze:A co będzie robione po al. Niepodległości? Od 19 września do zimy to trochę czasu jest... Czy to chodzi o to, żeby studentów dowozić, więc październik odpada?
Warunek z Ratusza - do listopada wszystko ma być pokończone.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 02 wrz 2010, 11:40

Ale faktycznie Nowowiejska ma niefart. Trzeci raz z rzędu spada z wakacyjnego planu remontowego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 wrz 2010, 11:42

Bastian pisze:A wobec tego Nowowiejska się już w tym roku nie zmieści...
Przez zimę torowisko umrze ze względu na śmierć techniczną.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 02 wrz 2010, 11:53

Kto pamięta, kiedy i jak długo nieczynny był skręt z Nowowiejskiej w al. Niep (dla 19) bo był w takim stanie, że jechać się nie dawało?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 07 wrz 2010, 14:14

MisiekK pisze:
Bastian pisze:A wobec tego Nowowiejska się już w tym roku nie zmieści...
Przez zimę torowisko umrze ze względu na śmierć techniczną.
widocznie jak się nic nie wykolei, to się nic szybko nie zmieni... A i tak mam wrażenie, że torowisko będzie lepsze niż chociażby niektóre łódzkie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 12 wrz 2010, 12:04

MeWa pisze:
MisiekK pisze: Przez zimę torowisko umrze ze względu na śmierć techniczną.
widocznie jak się nic nie wykolei, to się nic szybko nie zmieni... A i tak mam wrażenie, że torowisko będzie lepsze niż chociażby niektóre łódzkie.
Ano właśnie - śmierć techniczną torowiska na łódzkiej ul. Limanowskiego ogłoszono, gdy wykoleił się tam tramwaj przy ograniczeniu 20 km/h. Tam było naprawdę źle z torami ;)

ness

Post autor: ness » 13 wrz 2010, 20:30

Kto pamięta, kiedy i jak długo nieczynny był skręt z Nowowiejskiej w al. Niep (dla 19) bo był w takim stanie, że jechać się nie dawało?
A chodzi ci o blizsza przeszlosc czy dalsza?
Odkad pamietam czyli ze 20 lat zawsze 19stka tak jezdzila, poza tym nie wiem czy akurat ta relacja byla bardziej zjechana od nowowiejska-niepodleglosci (dawne 29 potem 4x nie pamietam juz numeru tego wynalazku). Wrazenia z jazdy byly podobne :F
Zreszta trasbus tez niczego takiego u siebie nie odnotowal.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 wrz 2010, 22:22

47. Ten skręt i skręt po przekątnej będą nieczynne do drugiej fazy remontu skrzyżowania.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 wrz 2010, 23:33

Hmm... a ktoś o to pytał? :P

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 wrz 2010, 16:57

person pisze: Ano właśnie - śmierć techniczną torowiska na łódzkiej ul. Limanowskiego ogłoszono, gdy wykoleił się tam tramwaj przy ograniczeniu 20 km/h. Tam było naprawdę źle z torami ;)
Jechałem dwa tygodnie temu łódzką trójką. Polecam każdemu, kto narzeka na Nowowiejską...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 15 wrz 2010, 0:03

Jechałem dwa tygodnie temu łódzką trójką. Polecam każdemu, kto narzeka na Nowowiejską...
Na Łagiewnickiej, czy Przybyszewskiego? ;) Na tej pierwszej jest, oj jest hardcore'owo...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 15 wrz 2010, 7:16

Ja byłem w Szczecinie półtora tygodnia temu i trasa na Gocław lub Las Arkoński też leczy z wszelkich kompleksów.

ODPOWIEDZ