bez wygłupówPiotrek_2274 pisze:Ostatnio przyszła mi do głowy taka propozycja zmiany nazwy przystanku: KAZUBÓWGÓRCE czy tez OS. GÓRCE.
Nowe nazwy przystanków
Kiedyś Bemowo-Ratusz nazywał się Górce.Piotrek_2274 pisze:Ostatnio przyszła mi do głowy taka propozycja zmiany nazwy przystanku: KAZUBÓWGÓRCE czy tez OS. GÓRCE. Patrząc na przestrzenne umieszczenie osiedla to jest sam jego środek i chyba ta nazwa będzie bardziej rozpoznawalna niż obecna. Co o tym sądzicie?
- Piotrek_2274
-
NR
- (tygrys)
ja bym wolał widzieć PełczyńskiegoPiotrek_2274 pisze:Ostatnio przyszła mi do głowy taka propozycja zmiany nazwy przystanku: KAZUBÓWGÓRCE czy tez OS. GÓRCE. Patrząc na przestrzenne umieszczenie osiedla to jest sam jego środek i chyba ta nazwa będzie bardziej rozpoznawalna niż obecna. Co o tym sądzicie?
JKTpl pisze:Dzięki spojrzeniu w rozkład 79 przez przypadek zauważyłem przystanek OCH-TEATR (d. CZĘSTOCHOWSKA) (d. KINO OCHOTA). Zdecydowali się już?
Ja rozumiem, że trzeba promować teatr Krystyny Jandy, ale czy rzeczywiście w ten sposób? Czy Och-Teatr płaci za reklamę jako placówka komercyjna? Nazwa pochodząca od ulicy była dobra, więc - z całym szacunkiem - głupotą jest pomysł jej zmiany. I jak to w ogóle będzie brzmiało w głosowych zapowiedziach!? Za jakiś czas pewnie znowu dojdzie do zmiany tej nazwy, bo teatr zmieni nazwę / lokalizację / profil itp.ZTM pisze:Zmiana nazwy zespołu przystankowego CZĘSTOCHOWSKA
od 04.09.2010 (sobota) następuje zmiana nazwy zespołu przystankowego: CZĘSTOCHOWSKA.
Nowa nazwa ww. zespołu to: OCH-TEATR.
I jeszcze jedna ciekawostka - nowy przystanek OŚ KRÓLEWSKA. Jestem ciekawy, kto i kiedy przekręci bezmyślnie tę nazwę na "osiedle Królewska", szczególnie w zestawieniu w pobliską nazwą OS. ARBUZOWA
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czy przystanek OCH-TEATR mogłaby zapowiadać jakaś pani zamiast Knapika? 
Też mnie ciekawi kto to wymyślił?MZ pisze:Ja rozumiem, że trzeba promować teatr Krystyny Jandy, ale czy rzeczywiście w ten sposób? Czy Och-Teatr płaci za reklamę jako placówka komercyjna? Nazwa pochodząca od ulicy była dobra, więc - z całym szacunkiem - głupotą jest pomysł jej zmiany. I jak to w ogóle będzie brzmiało w głosowych zapowiedziach!? Za jakiś czas pewnie znowu dojdzie do zmiany tej nazwy, bo teatr zmieni nazwę / lokalizację / profil itp.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na pewno nikt w ZTM-ie, to pewne.Tm pisze:Też mnie ciekawi kto to wymyślił?MZ pisze:Ja rozumiem, że trzeba promować teatr Krystyny Jandy, ale czy rzeczywiście w ten sposób? Czy Och-Teatr płaci za reklamę jako placówka komercyjna? Nazwa pochodząca od ulicy była dobra, więc - z całym szacunkiem - głupotą jest pomysł jej zmiany. I jak to w ogóle będzie brzmiało w głosowych zapowiedziach!? Za jakiś czas pewnie znowu dojdzie do zmiany tej nazwy, bo teatr zmieni nazwę / lokalizację / profil itp.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na pewno.
ZTM po to wymyślił Częstochowską, by tego kiepskiego i pretensjonalnego Ochteatru uniknąć. I na pewno sam by sobie roboty nie dodawał...
Już widzę, jak to Knapik będzie czytać![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
ZTM po to wymyślił Częstochowską, by tego kiepskiego i pretensjonalnego Ochteatru uniknąć. I na pewno sam by sobie roboty nie dodawał...
Już widzę, jak to Knapik będzie czytać
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
michael112
ZTM pisze:Zmiana nazwy zespołu przystankowego CZĘSTOCHOWSKA
od 04.09.2010 (sobota) następuje zmiana nazwy zespołu przystankowego: CZĘSTOCHOWSKA.
Nowa nazwa ww. zespołu to: OCH-TEATR.
Notabene, nazwa CZĘSTOCHOWSKA funkcjonowała tak krótko, że nie zdążyła nawet zagościć na tablicach z trasami linii, poza 14 z trasą do Wilanowskiej. Nawet w komunikatach głosowych wciąż używali nazwy "KINO OCHOTA". Jak widać, przetrwała też informacja o dawnej nazwie na przystankach w tym zespole.
I będzie komunikat "Następny przystanek - lepiej przemilczmy nazwę..."JKTpl pisze:A właśnie, w dobie zlatujących się jak przyjezdni Swingów: kogo Tramwaje będą prosili do nagrania nowej nazwy: Knapika czy Matyszewskiego? (nie mówię o tym przypadku - niech nie zapraszają nikogo)
A co do lektorów, to powinni się zdecydować na jednego i puszczać we wszystkich wagonach z taką możliwością. Może niech będzie Knapik, bo on już czyta w autobusach.