Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 05 wrz 2010, 1:02

Ja tez sobie jej nie zycze, ale co zrobic? Ktora strona ma racje? Moja jest mojsza, twoja jest twojsza, i na czym stanelismy?

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 05 wrz 2010, 14:11

geograf_OSU pisze:Jest wojna, wojna o polskie serca i umysly
oczywiście, a prowadzą ją starsi panowie w purpurowych sukienkach szantażując przez ostatnie 20 lat wszystkie kolejne rządy od lewej do prawej

rafalzag
Zbanowany

Post autor: rafalzag » 06 wrz 2010, 0:30

Bastian pisze:A tam jest zajezdnia? Bo myślałem, że dopiero na Abrahama.
](*,) Oczekiwałem konkretnej riposty, ale widzę, że potrafisz zejść na każdy inny temat tylko w celu uchylenia się od odpowiedzi. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 wrz 2010, 0:47

Po prostu widzę sprzeczność w zeznaniach, co każe mi wątpić w spójność "zeznań" pana Wyszkowskiego, któremu zresztą i tak nie wierzę. Jeżeli tramwaje zostały w zajezdniach, to skąd tramwaj Henryki Krzywonos pod operą?

Kłamcę najłatwiej poznać po plątaniu się.

PS A jakiej niby riposty oczekiwałeś, na jaki temat? :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 06 wrz 2010, 0:54

jasiu pisze:oczywiście, a prowadzą ją starsi panowie w purpurowych sukienkach szantażując przez ostatnie 20 lat wszystkie kolejne rządy od lewej do prawej
a gdzie to wyczytales? w Nie czy FiM?
Bastian pisze:Po prostu widzę sprzeczność w zeznaniach, co każe mi wątpić w spójność "zeznań" pana Wyszkowskiego, któremu zresztą i tak nie wierzę. Jeżeli tramwaje zostały w zajezdniach, to skąd tramwaj Henryki Krzywonos pod operą?

Kłamcę najłatwiej poznać po plątaniu się.
Ty nie wierzysz jemu a ja jej. To ze jakas dzialaczka z piatego szeregu nagle wyrasta na solidarnosciowa legende juz przerabialismy wiele razy, a oczywiscie to tylko czysty zbieg okolicznosci ze nastepnego dnia zostala wydana ksiazka tej pani.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 wrz 2010, 8:40

geograf_OSU pisze:oczywiscie to tylko czysty zbieg okolicznosci ze nastepnego dnia zostala wydana ksiazka tej pani.
Cóżeś się przypiął tego "zbiegu okoliczności"? Jasna sprawa, że książka została wydana z okazji rocznicy, to i żadnego przypadkowego zbiegu tu nie ma. Nie widzę też absolutnie nikogo, kto by przekonywał, że jest - chcielibyście walczyć, tylko jakoś nikt do was nie wychodzi na ring :P

Dowiem się w końcu, co znaczy "koniec tego narodu", czy się nadal będziesz uchylać? :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

marko80

Post autor: marko80 » 06 wrz 2010, 9:22

Jedyny który tu jest najwiekszym klamcą to niestety pan JK którego nie było w stoczni ani w gdansku w okresie strajków i porozumien sierpniowych 80 i nie powinien zabierac w tej sprawie głosu, to czlowiek mały, nikczemny bez krzty honoru, dla scislosci jezeli ktos był wtedy za bramą stoczni to nie on tylko jego brat S.P. Lech Kaczynski. Mimo ze to są blizniacy to jednak S.P. prezydent jednak był duzo mniej zawistnym człowiekiem od jarka bez porównania, bardziej stonowanym w swoich pogladach politycznych i człowiekiem z którym mozna było prowadzic jakikolwiek dialog, niestety jego brat jarek to kanalia jakie rzadko sie spotyka.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 06 wrz 2010, 9:26

niestety jego brat Jarek to kanalia jakie rzadko sie spotyka.
Po pierwsze - imię pisze się z dużej litery

Po drugie - wyjaśnij co masz na myśli
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

marko80

Post autor: marko80 » 06 wrz 2010, 9:29

rufio198 pisze:
niestety jego brat Jarek to kanalia jakie rzadko sie spotyka.
Po pierwsze - imię pisze się z dużej litery

Po drugie - wyjaśnij co masz na myśli
A czy ja ci musze cokolwiek wyjasniac? Spojrz na to co sie teraz dzieje w polskiej polityce jak dzielone jest społeczenstwo głównie za sprawią JK i PiSu a takze dwa lata rządów 2005 - 2007, chyba nic wiecej nie musze pisac, reszte sobie sam dospiewaj. Co do imion to niestety imie tego pana jarka pisze z małej litery , podobnie jak pana rydzyka ( bo to zaden kapłan tylko szatan w czarnej sukience ), dla takich ludzi nie mam szacunku i nigdy miec nie bede.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 06 wrz 2010, 9:32

marko80 pisze:A czy ja ci musze cokolwiek wyjasniac? Spojrz na to co sie teraz dzieje w polskiej polityce jak dzielone jest społeczenstwo głównie za sprawią JK i PiSu a takze dwa lata rządów 2005 - 2007, chyba nic wiecej nie musze pisac, reszte sobie sam dospiewaj.
Skoro kogo nazywasz kanalia to bądź łaskaw objaśnić co konkretnie masz na myśli. Nie mam zamiaru nic sobie dośpiewywać.
Na razie wprost koncertowo uchylasz się od odpowiedzi.
W dalszym ciągu czekam na odpowiedź.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

marko80

Post autor: marko80 » 06 wrz 2010, 9:34

rufio198 pisze:
marko80 pisze:A czy ja ci musze cokolwiek wyjasniac? Spojrz na to co sie teraz dzieje w polskiej polityce jak dzielone jest społeczenstwo głównie za sprawią JK i PiSu a takze dwa lata rządów 2005 - 2007, chyba nic wiecej nie musze pisac, reszte sobie sam dospiewaj.
Skoro kogo nazywasz kanalia to bądź łaskaw objaśnić co konkretnie masz na myśli. Nie mam zamiaru nic sobie dośpiewywać.
Na razie wprost koncertowo uchylasz się od odpowiedzi.
W dalszym ciągu czekam na odpowiedź.
Nie nalezy sie szacunek ludziom ktorzy kłamia i opluwaja innych ludzi i podburzaja spoleczenstwo tak jak robi to jarek własnie, dlatego jest to kanalia moim zdaniem i to jest chyba wszystko co mam w jego sprawie do napisania.

zzz

Post autor: zzz » 06 wrz 2010, 9:35

geograf_OSU pisze:To ze jakas dzialaczka z piatego szeregu nagle wyrasta na solidarnosciowa legende juz przerabialismy wiele razy
SYGNATARIUSZE porozumien sierpniowych, czyli prezydium MKS pisze: Przewodniczący
Lech Wałęsa

Wiceprzewodniczący
Andrzej Kołodziej
Bogdan Lis

Członkowie
Lech Bądkowski
Wojciech Gruszewski
Andrzej Gwiazda
Stefan Izdebski
Jerzy Kwiecik
Zdzisław Kobyliński
Henryka Krzywonos
Stefan Lewandowski
Alina Pieńkowska
Józef Przybylski
Jerzy Sikorski
Lech Sobieszek
Tadeusz Stanny
Anna Walentynowicz
Florian Wiśniewski
Po raz kolejny wielki patriota popisal sie znajomoscia historii :-"

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 06 wrz 2010, 11:44

rufio198 pisze:Skoro kogo nazywasz kanalia to bądź łaskaw objaśnić co konkretnie masz na myśli. Nie mam zamiaru nic sobie dośpiewywać.
Jest jeszcze jeden aspekt życiorysu pana Jarosława Kaczyńskiego. Skoro był tak ważnym działaczem w 'Solidarności' to nasuwają się 2 pytania na które on mocno uchyla się od odpowiedzi:
1. Czemu nie było go w stoczni podczas strajku w 80 roku?

2. Bardziej trudne - jak to wyszło, że nie został internowany po 13.12.1981?
Na to 2 są dwie odpowiedzi: Nie internowano takich, którzy oprócz posiadania legitymacji 'S.' nic nie robili (bo ci, co cokolwiek znaczyli zostali w Stanie Wojennym internowani). Nie internowano również takich, którzy mieli z SB podpisane lojalki. Więc która z tych odpowiedzi pasuje do Jarosława K.?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

zzz

Post autor: zzz » 06 wrz 2010, 11:51

MisiekK pisze:1. Czemu nie było go w stoczni podczas strajku w 80 roku?

2. Bardziej trudne - jak to wyszło, że nie został internowany po 13.12.1981?
Na to 2 są dwie odpowiedzi: Nie internowano takich, którzy oprócz posiadania legitymacji 'S.' nic nie robili (bo ci, co cokolwiek znaczyli zostali w Stanie Wojennym internowani). Nie internowano również takich, którzy mieli z SB podpisane lojalki. Więc która z tych odpowiedzi pasuje do Jarosława K.?
Ad.1 Badz uczciwy! W 80 roku jaroslaw juz pracowal i mieszkal w warszawie. Podobno wtedy krecil sie kolo ursusa.

Co do 2, tutaj masz calkowita racje i raczej ta pierwsza wersja byla prawdziwa. Slyszalem wersje, ze dowiedzial sie o stanie wojennym dopiero na mszy okolo poludnia. Wiec raczej zbyt zaangazowany nie byl.

Tm

Post autor: Tm » 06 wrz 2010, 11:55

MisiekK pisze:Nie internowano również takich, którzy mieli z SB podpisane lojalki.
Ja rozumiem, że chciałeś być złośliwy, ale wystarczy chwile pomyśleć, aby obalić ten argument. Kapusiów też trzeba było internować, bo inaczej byliby spaleni (no i po zamknięciu dalej mogli donosić na uwięzionych kolegów) - przykładowo taki Maleszka siedział jak wszyscy inni.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

ODPOWIEDZ