niestety ZTM nie ma w zwyczaju komunikowania (przypominania) o zakończeniu (choćby przynajmniej długotrwałego) objazdu, którego termin był od początku podanyMeWa pisze:szkoda, że nie było komunikatu o przywróceniu ruchu.
Objazdy tramwajowe 2010
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież jak będzie zamknięta Nowowiejska, dojedziesz do Pola MokotowskiegoMeWa pisze:w przyszłym roku to miała być generalnie Nowowiejska, a nie rozjazdy przy skrzyżowaniu z al. Niepodległościprzedwczoraj Bastian straszył mnie dojazdem do Pola Mokotowskiego
PS Co ty byś tam chciał zamykać, jeśli nie rozjazdy?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
On to nie wiem, a ja bym chciał remontu torów i ulicy od placu Zbawiciela do Politechniki, bo się o opony boję... A świetnie pamiętam, że jak otwierano pierwszy odcinek metra, to zbudowano 'tymczasowe przystanki' z informacją, że jak tylko metro dojedzie do patelni, to Nowowiejska będzie przerobiona.Bastian pisze: No przecież jak będzie zamknięta Nowowiejska, dojedziesz do Pola Mokotowskiego
PS Co ty byś tam chciał zamykać, jeśli nie rozjazdy?
Poza tym nie wiem, czy da się wymienić tory do skrętu z al. Niepodległości w Nowowiejską z zachowaniem przejazdu aleją...
-
michael112
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Było powiedziane jak?MichalJ pisze: A świetnie pamiętam, że jak otwierano pierwszy odcinek metra, to zbudowano 'tymczasowe przystanki' z informacją, że jak tylko metro dojedzie do patelni, to Nowowiejska będzie przerobiona.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dokładnie też tak myślę. Linia 36 podobnie jak 41 były całkowicie zbędne na Stołecznej. Tam wystarczy 17-ka i 27. Zresztą muszą, bo więcej linii jednotorowy odcinek przy Krasińskiego chyba jednak nie pomieści.pawcio pisze:Na pewno dopóki na Żeraniu jest jeden tor, 36 na torach się nie pojawi. Później mogłaby też się nie pojawiać. I jest na to nadzieja, skoro trasa 14 na Wilanowską została uznana za stałą.Bastian pisze: Przypominam o wciąż aktualnych ograniczeniach na FSO.
Jaką częstotliwość ma mieć 18?
A jeśli chodzi o 14-kę - chyba najlepsze wyjście do czasu otwarcia wiaduktu przy Dworcu Gdańskim i przywrócenia 15-ki w miejsce tego muchowozu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A szkoda... bo w tym układzie komunikacyjnym, to ja bym widział wywalenie w ogóle przystanków w ZP Pl. Zbawiciela, a wzamian:MichalJ pisze:Nie było albo nie pamiętam. Ale wydajemisie, że nie chodziło o rewolucję tylko o remont.
- para przystanków na Placu Konstytucji, ale na placu (dojście z obu stron, szeroko, prosto i w ogóle)
- para przystanków przy Trasie Łazienkowskiej (przystanek w stronę Mokotowa jest prawie dobrze, tylko nie z tej strony przejścia dla pieszych...)
- para przystanków Metro Politechnika (może być obecna lokalizacja).
Niestety, ZTM podobno nie tylko blokuje likwidację najbardziej kuriozalnego przystanku Pl. Zbawiciela na wlocie zachodnim (tak, tego <100 m od przystanku Metro Politechnika), to jeszcze podaje ten przykład jako wzorcowy, blokując racjonalizację przystanków w innych miejscach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
wzorcowy przystanek wsiadania z jezdni?Glonojad pisze:to jeszcze podaje ten przykład jako wzorcowy, blokując racjonalizację przystanków w innych miejscach.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oczywiście. Tam przecież jest de facto jeden pas, na drugim się parkuje.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow