styczen 1999. Zresztą do dzis EC Polonia, EC Sobieski, EC Praha, wszystkie EC BWE i EN Jan Kiepura w warszawie zachodniej w obie strony nie stają, chyba jeszcze moskwa - expres w obie strony tez olewa wawe zachodnia ale ten to nawet nie miałby po co tam stawac same sypialne wagony prowadzi.piotram pisze:Nie wiem jak w latach 70, ale później dość długo nie stawały w obie strony. Pamiętam jak z szumem medialnym uruchomiono postoje właśnie dla wracających, to było gdzieś w drugiej połowie lat 90.Paweł D. pisze:Bzdura do kwadratu. Zatrzymywały się jadące do Warszawy.
[RJ] O rozkĹadzie jazdy pociÄ gĂłw 2011
Moderator: JacekM
Ost-West to kiedyś nawet na Centralnym nie stawał. Na Wschodnim zresztą też nie. Tylko na co te argumenty?marko80 pisze:styczen 1999. Zresztą do dzis EC Polonia, EC Sobieski, EC Praha, wszystkie EC BWE i EN Jan Kiepura w warszawie zachodniej w obie strony nie stają, chyba jeszcze moskwa - expres w obie strony tez olewa wawe zachodnia ale ten to nawet nie miałby po co tam stawac same sypialne wagony prowadzi.
http://www.zw.com.pl/artykul/10,517418_ ... iagow.html![]()
Zgłoś poprawki do rozkładu jazdy pociągów
Jeszcze przez kilka dni można wysyłać uwagi i propozycje do rozkładu jazdy InterCity. Przewoźnik zapowiada, że weźmie je pod uwagę.
– Zdecydowaliśmy się przedstawić projekt rozkładu na lata 2010 – 2011, który ma obowiązywać od 12 grudnia, już teraz, by poznać opinie pasażerów – mówi Beata Czemerajda z biura prasowego PKP InterCity.
Wykaz kursów pociągów znajduje się na stronie www.intercity.pl. Każdy pasażer może zaproponować zmiany zarówno co do godziny odjazdu, jak i trasy danego pociągu.
– Trzeba pamiętać, że chodzi o dopracowanie rozkładu, a nie budowanie go od podstaw. Jednak jeśli dostaniemy jakąś rewolucyjną propozycję, która w istotny sposób wpłynie na usprawnienie rozkładu, to na pewno weźmiemy ją pod uwagę – dodaje Czemerajda.
Jak zapewnia przewoźnik, propozycje nadesłane przez pasażerów będą w miarę możliwości wprowadzane w nowym rozkładzie lub przy jego pierwszej korekcie w marcu przyszłego roku. Musi to zostać bowiem uzgodnione z zarządzającymi infrastrukturą PKP Polskimi Liniami Kolejowymi.
– Zainteresowanie jest ogromne. Od poniedziałku dostaliśmy już kilkaset propozycji. Część e-maili zawiera ogólne spostrzeżenia na temat rozkładu, inne bardzo szczegółowo odnoszą się do konkretnego pociągu. Aktywny udział podróżnych w układaniu rozkładu jest dla nas bardzo cenną podpowiedzią. Pozwoli jak najlepiej dostosować nasze usługi do ich potrzeb. Każdy list zostanie przeczytany – zapewnia Czemerajda.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na nic. Zderzasz się z "tarchomińską" wizją budowania rozkładów pod siebie, a'la E-4/E-8: Niech staje tylko tam, gdzie mi pasuje.Paweł D. pisze:Ost-West to kiedyś nawet na Centralnym nie stawał. Na Wschodnim zresztą też nie. Tylko na co te argumenty?marko80 pisze:styczen 1999. Zresztą do dzis EC Polonia, EC Sobieski, EC Praha, wszystkie EC BWE i EN Jan Kiepura w warszawie zachodniej w obie strony nie stają, chyba jeszcze moskwa - expres w obie strony tez olewa wawe zachodnia ale ten to nawet nie miałby po co tam stawac same sypialne wagony prowadzi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jesteś nudny z tym tarchominem a z E-8 ani E-4 nie korzystam tylko z 511 bo mieszkam przy modlinskiej na wysokosci aluzyjnej to tak na przyszłość żeby sie Tobie juz wiecej nie sniło E-8 ani E-4 po nocach. Piszesz we wszystkich wątkach jakies durne zdania na temat tarchomina nie mając nic sensownego w tym temacie do powiedzenia.Glonojad pisze:Na nic. Zderzasz się z "tarchomińską" wizją budowania rozkładów pod siebie, a'la E-4/E-8: Niech staje tylko tam, gdzie mi pasuje.Paweł D. pisze:Ost-West to kiedyś nawet na Centralnym nie stawał. Na Wschodnim zresztą też nie. Tylko na co te argumenty?
Nawet jeśli pociągi nie mogłyby kończyć na Widzewie, to powinny tam stawać (przecież wszystko co jedzie obecnie na Fabryczny tak właśnie robi) - pominięcie tego dworca przez "Łodzianina", to gruby żart i kpina z mieszkających we wschodniej części Łodzi. Domyślam się, że może chodzić przeklęty jednotor między Widzewem, a Chojnami - a były kiedyś dwa toryWolfchen pisze:Najpierw muszą przebudować układ torowy i perony.
Jest nadziemne - to jakaś różnica?Wolfchen pisze:Plus przejście podziemne zbudować.