Konkrety na marszu byli ONR'owcy wszechpolacy, szalikowcy z ktora z tych grup sie identyfikujesz? Nie bylo tam jakiejs mistycznej prawicy. Byly same skrajnosci, jedyna roznica, ze w tym roku bylo wiecej policji i antyfaszystow, ktorzy normalnie baliby sie spotkania z konkurencja.BJ pisze:Wiesz, powiedzmy, że ogólnie do manifestacji, że prawica (niestety w tym wypadku także wsparta jakimiś skrajnymi jej rodzajami) istnieje i ma się dobrze.
Ja rozumiem, że każdy to wie, ale państwo "antyfaszystowscy" też po coś wyszli na ulice, prawda?
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Z tej mistycznej prawicy to byłem ja i paru znajomych 
A to ciekawe z tymi szalikowcami
Ja zauważyłem tam również dziewczyny bez klubowych szalików, starszych ludzi, oraz ludzi z dziećmi 
..... aaaaa i wspomnianych "Korwinistów" którzy z faszyzmem (który między nami jest poglądem lewicowym) nie mieli nic wspólnego
A to ciekawe z tymi szalikowcami
..... aaaaa i wspomnianych "Korwinistów" którzy z faszyzmem (który między nami jest poglądem lewicowym) nie mieli nic wspólnego
Oto, co miał do powiedzenia sam Korwin-Mikke o swoim udziale w marszu:
A co ciekawe, pomimo tego całkowicie się z powyższym fragmentem zgadzam! Tak się akurat złożyło, że dziś natrafiłem na kilka fragmentów video z udziałem Roberta Biedronia i szczerze mówiąc nóż się momentami w kieszeni otwiera 
* bez urazy.
Źródło: http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Marsz- ... 16848356,nPostanowiłem wziąć udział w marszu zorganizowanym 11 listopada przez Młodzież Wszechpolską, NOP i inne organizacje narodowe. Pomysł dziwny: Prawica za dzień przywrócenia niepodległości Polski uznaje 7-X-1918, gdy Rada Regencyjna ogłosiła niepodległość - a nie dzień, gdy przekazała władzę jakiemuś podejrzanemu socjaliście!!! Przed wojna endecy by tych młodych za taki pomysł ostro zbesztali. No, cóż...
Tym, co spowodowało, że postanowiłem osobiście wziąć udział w tym marszu, był niesłychanie napastliwy artykuł Seweryna Blumsztajna w "Gazecie Wyborczej". Przypominał kropka w kropkę ataki na Żydów zamieszczane przed wojną w prasie endeckiej:
http://wyborcza.pl/1,75478,8615022,W_bl ... hodni.html
Dobry polityk staje po stronie oplutych i poniżanych; staje po stronie uciskanej mniejszości. Z całą pewnością taką mniejszością są dziś narodowcy.
Więc stanę!
"Bluźnierstwo przeciw Bogu" - rozwalają mnie na łopatkę takie poglądy*Aligator pisze:To jakie ktoś ma poglądy na sprawę homoseksualizmu jest moim zdaniem sprawą danego człowieka - i nam nic do tego. Osobiście jako że jestem chrześcijaninem również nie popieram homoseksualizmu ze względów religijnych - i tak w gwoli ścisłości w marszach równości chodzi o coś znacznie więcej niż samą zmianę prawa - chodzi również o wymuszenie zmiany na płaszczyźnie duchowej ludzi - np. Chrześcijanach dla których homoseksualizm jest krótko mówiąc bluźnierstwem przeciw Bogu. Dlatego uważam że np. homoseksualiści nie mają prawa wymagać od innych akceptacji i uznania czegoś za "normalne" (to wymuszanie zmian w wierzeniach oraz obyczajowości - ingerencja w sprawy w które ingerować się nie powinno).
* bez urazy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wow.Korwin Mikke pisze:(...) a nie dzień, gdy przekazała władzę jakiemuś podejrzanemu socjaliście!!!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Cóż, ten to wie, jak pozyskać sympatię masGlonojad pisze:Wow.Korwin Mikke pisze:(...) a nie dzień, gdy przekazała władzę jakiemuś podejrzanemu socjaliście!!!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- a/p TALENT
Kilkanaście lat temu poglądy na gospodarkę JKM określono jako "kicz ekonomiczny".
Skutki jego poglądów na komunikację i gospodarkę widać najlepiej na przykładzie Białołęki:
/ totalny brak planowania, nieskrępowana, radosna twórczość deweloperów, ubóstwo dzielnicy - podatnicy bez lokalnego meldunku i płacący podatki gdzieś w Polsce..., wolność podróżowania własnym samochodem, brak tramwajów, Zero państwa i samorządu, prywatne przedszkola/ od1200 zł. miesięcznie/, prywatna służba zdrowia ..../. Mieszkańcy dopiszą pewnie więcej.
Skutki jego poglądów na komunikację i gospodarkę widać najlepiej na przykładzie Białołęki:
/ totalny brak planowania, nieskrępowana, radosna twórczość deweloperów, ubóstwo dzielnicy - podatnicy bez lokalnego meldunku i płacący podatki gdzieś w Polsce..., wolność podróżowania własnym samochodem, brak tramwajów, Zero państwa i samorządu, prywatne przedszkola/ od1200 zł. miesięcznie/, prywatna służba zdrowia ..../. Mieszkańcy dopiszą pewnie więcej.
Idiokracja nas otacza
Jestem wprost zachwycony przebiegiem wczorajszych manifestacji 
Z jednej strony pokojowa, zdyscyplinowana grupa, z drugiej zakapturzone bojowki GW które pokazały na co jest je stać. Teraz juz nie będa mogli zasłaniac sie tolerancją skoro przedstawaiają soba jej dokladne zaprzeczenie.
Zreszta gdybym wiedział że nasz kawaler orderu Orla Białego AM organizuje te lewackie bojówki to pewnie sam bym poszedł w marszu narodowcow mimo iz nigdy nie miałem nic z takimi ruchami do czynienia.
Z jednej strony pokojowa, zdyscyplinowana grupa, z drugiej zakapturzone bojowki GW które pokazały na co jest je stać. Teraz juz nie będa mogli zasłaniac sie tolerancją skoro przedstawaiają soba jej dokladne zaprzeczenie.
Zreszta gdybym wiedział że nasz kawaler orderu Orla Białego AM organizuje te lewackie bojówki to pewnie sam bym poszedł w marszu narodowcow mimo iz nigdy nie miałem nic z takimi ruchami do czynienia.
Przynajmniej w tym roku mieli we łbach tyle oleju, żeby nie używać pozdrowień rzymskich i miotać bluzgami....Rosa pisze:Z jednej strony pokojowa, zdyscyplinowana grupa
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Dla mnie sprawa jest jasna - państwo i miasto powinno postawić wyraźną tamę poglądom nacjonalistycznym (nie używam słowa 'faszystowski', bo niektórzy lubią podkreślać, że to przecież wcale nie faszyzm) jako społecznie szkodliwym. ZERO wydawania zgód na takie marsze i demonstracje, zero jakiejkolwiek dyskusji - oznaczałoby to, że nacjonaliści w ogóle mogą być stroną w dyskusji. To powinno być OCZYWISTE.
Byłbym zły na media i zawiedziony, gdyby nie przeprowadziły żadnej akcji mobilizującej do sprzeciwu. Działaniom policji jako takim - czyli ochranianiu marszu szkodników i skupianiu się bardziej na wyłapywaniu antyfaszystów - nie mogę nic zarzucić, bo służby państwowe muszą wykonywać swoje obowiązki zgodnie z prawem, a niestety to radykalna prawica miała tu zgodę na manifestację.
Aha, pośród różnej maści kosmitów i oszołomów obecność Kukiza trochę mnie zdziwiła. Chociaż w sumie jeszcze niedawno protestował przeciwko paradzie równości, o ile pamiętam, więc w sumie pasuje to do siebie.. No ale po kimś, kto nagrał kiedyś kawałek 'ZChN zbliża się' oczekiwał bym jednak nieco innego postępowania.
Byłbym zły na media i zawiedziony, gdyby nie przeprowadziły żadnej akcji mobilizującej do sprzeciwu. Działaniom policji jako takim - czyli ochranianiu marszu szkodników i skupianiu się bardziej na wyłapywaniu antyfaszystów - nie mogę nic zarzucić, bo służby państwowe muszą wykonywać swoje obowiązki zgodnie z prawem, a niestety to radykalna prawica miała tu zgodę na manifestację.
Aha, pośród różnej maści kosmitów i oszołomów obecność Kukiza trochę mnie zdziwiła. Chociaż w sumie jeszcze niedawno protestował przeciwko paradzie równości, o ile pamiętam, więc w sumie pasuje to do siebie.. No ale po kimś, kto nagrał kiedyś kawałek 'ZChN zbliża się' oczekiwał bym jednak nieco innego postępowania.
Mimo wszystko to co piszesz z grubsza nie ma chyba sensu. Miałoby więcej, gdyby to Kaczyński chciał Kluzik zatrzymać, a ona chciałby odejść. Było odwrotnie. No więc jak - to Jarek dobił z PO targu, gdzie towarem była Kluzik?Aligator pisze: Nie mówię że musiało tak być aczkolwiek wcale by mnie to nie zdziwiło.
Generalnie rzecz biorąc mogło pójść o sporo spraw - nawet w trakcie kadencji parlamentarzyści zmieniają fronty (tudzież są podkupowani - tylko hipoteza) więc czemu nie miałoby być tak wewnątrz jakiejś partii?
Jeśli chodzi o moje poglądy to uważam po prostu że nie wieżę by "Kluzikowa" będąca w PiS jakiś czas, była biedną ofiarą nie wiedzącą jaki to jest Kaczyński. Przecież żaden z nich nigdy nie ukrywał swojego stylu sprawowania władzy - stąd mój wniosek że mogła dostać pewne propozycje w zamian za takie a nie inne działania - w końcu w Polsce "handel stołkami" kwitnie.
Ja też. Przez lata faszyści pluli nam w twarz i nie było żadnej reakcji. W końcu jednak naród się obudził i przeciwstawił temu. I nie mów mi, że sprzeciwiało się same lewactwo, bo właśnie pierwszy raz swój protest wyrazili także zwykli ludzie.Rosa pisze:Jestem wprost zachwycony przebiegiem wczorajszych manifestacji
Tych kretynów też popierasz?Delfino pisze:Ja też. Przez lata faszyści pluli nam w twarz i nie było żadnej reakcji. W końcu jednak naród się obudził i przeciwstawił temu. I nie mów mi, że sprzeciwiało się same lewactwo, bo właśnie pierwszy raz swój protest wyrazili także zwykli ludzie.Rosa pisze:Jestem wprost zachwycony przebiegiem wczorajszych manifestacji

Za żarty z obozów to powinni siedzieć.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A gdzie tu żarty?Rosa pisze:Za żarty z obozów to powinni siedzieć.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow