Służewiec i jego problemy

Moderator: Wiliam

Zebra

Post autor: Zebra » 19 lis 2010, 20:38

ness pisze:141 poki co zostawilbym w spokoju.
Jezdzi to calkiem znosnie napelnione, szczegolnie na dolnym mokotowie.
Na Chełmskiej jeździ bo nic innego nie ma (119 z litości pomijam). Dalej jeździ bo akurat sobie przejeżdża przed 189. Pasażerów w dalszych relacjach niż Chełmska - GM w tym nie ma. A to akurat można załatwić poprzez 141 na górę i 189. Już nie reifikujmy relacyjności, coś musi polecieć. Mangalia generuje potok dzięki hotelom robotniczym. Poradzi sobie. Bez ruszenia 141 nie zrobisz porządku na Mokotowie. A o porządku na Mokotowie bez rozwalenia 107 nawet nie zaczynaj dyskusji.
ness pisze:Ze sluzewca trzeba sie pozbyc 117 i 182. Reformowac ich nie ma sensu.
Zbyt pokrecone, na roznych czesciach swoich tras pelniace rozne funckcje (182 na tl w ds podstawa na sluzewcu przez caly tydz zapchajdziura).
182 ma swoje funkcje na Służewcu, jeździ tym zazwyczaj przynajmniej 1/2 Neoplana. Truizmy typu pozbyć się 117 i 182 możesz darować.
ness pisze:Kasujemy 117 od centrum (goclaw-centrum nie ruszam bo to inna bajka) i 182 (382 w 1xx na TL reszta out).
Mam wrażenie że jest to maglowane od jakiegoś czasu. Clou tkwi w tym co dalej. Bo jeśli płaczesz o 141 to powinieneś również zapłakać o pasażerów 117 od Centrum. Mniej więcej jest ich tyle samo co w 141 na Mokotowie.
ness pisze:Na woloskiej-madalinskiego-warynskiego/niepodleglosci podbijamy 138 i 174 (tutaj jeszcze nie wiadomo co z okazji metra sie bedzie dzialo ale roboczo niech bedzie jako ze oblsuguje niepodleglosci calosciowo).
Wiesz, jeśli wychodzisz z założenia że 174 to tak jak cię mogę zastąpi trochę 117, trochę 182, to spójrz na mapę najpierw. 174 to jest manewr na zasadzie piernik do wiatraka. Pasażerów 182 należy olać, niech wsiadają w tramwaj albo w 174 takie jakie jest. Natomiast pasażerów 117 olewać nie należy. 138 jak już pisałem jest ich wysyłaniem na Berdyczów. Nie postuluję kolejnej 2xx do Centrum zamiast 117 co pół godziny, ale już conieco pisałem o tym temacie.
ness pisze:Zostaje GM - okecie i GM - wilanow.
Zostaje dużo więcej. Zacznij od 107 a potem kombinuj dalej. Dla tej najbanalniejszej sprawy akurat już maglowano mocno sprawę i generalnie chyba panuje zgodność że puszczenie jednej linii w tej relacji przez Cybernetyki będzie miało sens.
ness pisze:Albo oprocz tego co wyzej podciagnac go z 17 stycznia/al.krakowskiej po trasie 106 na wole/bemowo (lekki potwor ale przy okazji klon 189).
Proponuję jeszcze na Młociny UKSW, co tam się ograniczać :-]. 106 i 167 po otwarciu tramwaju należy całkowicie zaorać, 184 puścić przez Koło a 130 wyprostować przez Wawelską i skończyć w okolicach Blue City. I skończyć z zastępowaniem wszystkiego czymś innym. Relacja lewoskrętna Okęcie -> Łopuszańska jest do zaorania na rzecz przesiadek w 189 i 401.
ness pisze:Do zalatania zostaje tylko obrot przez sluzewiec wykonywany dzis przez 182. Ja widzialbym tutaj 218 pompowane MOCNO w szczytach.
218 da sobie radę w takiej postaci jak jest teraz. Dorzucić 210 puszczone docelowo przez Al. KEN i "południowcy" pojadą sobie do Al. Lotników albo Metra Służew, "północni" do Wierzbna.
ness pisze:Wywalic to z wilanowskiej i spod GM, niech leci prosto postepu na boskerska jesli nawet nie dalej gdzies na poleczki/osmanska/cargo. Do tego zp postepu przynajmniej NZ dla czerwonych jadacych marynarska.
Co już napisano wcześniej, z tym że zaproponowano 141.
ness pisze:Na poczatek takie zmiany wystarcza.
NIE.
ness pisze:301->141 i na witolin.
162 -> chemska po trasie 141 na stegny/sluzewiec.
I duzy szachermacher na siekierkach/bernardynskiej, zeby nie powycinac ludziom busow do cywilizacji.
301 vel 141 będzie stworem gorszym niż 182 w takim wydaniu. Pracującym odcinkowo, spełniającym wiele różnych funkcji. Jakieś parę akapitów wyżej czytałem coś takiego. 301 najprościej byłoby przywrócić do postaci 114 skręcając go na Trzech Krzyżach na dół albo ciąć w rejonie Pl. Unii Lubelskiej. Miałoby to zdecydowanie więcej sensu i logiki.
Kombinowanie ze 162 to niezrozumiała, katastrofalna i tragiczna przeze mnie metoda poprawiania Mokotowa. Nie wiem czemu lansowana przez tyle osób.

ness

Post autor: ness » 19 lis 2010, 23:12

Drogi zebra zebro czy costam.

Daruj sobie takie wtrety bo (dolno/gorno)mokotowski uklad byl rozkladany na wawkomie juz 150 razy, przez roznych userow takze przeze mnie.
Masz prawo nie wiedziec bo najpewniej Cie tutaj jeszcze nie bylo, ale nie wyskakuj w takim tonie do mnie, k?
Nie chce mi sie do wszystkiego odnosic i powtarzac 151 raz, bo po prostu mi sie nie chce.
Historia postowania jest, mozesz sobie przejrzec.
182 ma swoje funkcje na Służewcu, jeździ tym zazwyczaj przynajmniej 1/2 Neoplana.
imponujace...
Czyli cale libero co 15 min w szczycie i 2/3 poza?
Do 218 ani jakiejs siekiery wilanow-okecie po cybernetyki sie nie zmieszcza?
Moze jeszcze 4xx puscic po trasie?
Co sie bedziemy oszczedzac.
I skończyć z zastępowaniem wszystkiego czymś innym. Relacja lewoskrętna Okęcie Łopuszańska jest do zaorania na rzecz przesiadek w 189 i 401.
Jak mi wyjawisz w jaki sposob bus jadacy trasa 17stycznia-al.krakowska-lopuszanska obsluguje relacja okecie->lopuszanska to cie ozloce.
Tu nie chodzi o zadne zastepowanie, tak czy inaczej probuj dalej.
Wiesz, jeśli wychodzisz z założenia że 174 to tak jak cię mogę zastąpi trochę 117, trochę 182, to spójrz na mapę najpierw. 174 to jest manewr na zasadzie piernik do wiatraka. Pasażerów 182 należy olać, niech wsiadają w tramwaj albo w 174 takie jakie jest.
Przeczytaj jeszcze raz, pomysl a potem zaloz ze ja tez czasami mysle.
Nie wiem skad ten pomysl na wsadzanie niedobitkow ze 117 do 174.
117 jezdzi sobie 138 i do trama/metra/busa/rikszy do centrum, 182 ma 174 na wprost albo w metro i do polibudy jesli chce jechac w TL, czyli to co dzis czyli absolutnie wystarczajaco.
Natomiast pasażerów 117 olewać nie należy. 138 jak już pisałem jest ich wysyłaniem na Berdyczów. Nie postuluję kolejnej 2xx do Centrum zamiast 117 co pół godziny, ale już conieco pisałem o tym temacie.
No to co postulujesz?
Poza 117 w obecnej zajebistej formie oczywiscie.
Kombinowanie ze 162 to niezrozumiała, katastrofalna i tragiczna przeze mnie metoda poprawiania Mokotowa. Nie wiem czemu lansowana przez tyle osób.
Pojedz sobie pare razy nim w szczycie, ale cala trase a nie tylko z/do witosa to sie dowiesz.
Ja pracuje na siekierkach jezdze nim pare razy w tyg w DP (z rozbratu) od dobrych paru lat, do tego widze je kilkanascie razy/tydz o roznych porach dnia mijajac je samochodem.
Albo przesledz watek "za ciasno zeby sie dostac".
301 vel 141 będzie stworem gorszym niż 182 w takim wydaniu. Pracującym odcinkowo, spełniającym wiele różnych funkcji. Jakieś parę akapitów wyżej czytałem coś takiego. 301 najprościej byłoby przywrócić do postaci 114 skręcając go na Trzech Krzyżach na dół albo ciąć w rejonie Pl. Unii Lubelskiej. Miałoby to zdecydowanie więcej sensu i logiki.
Czytales ale nie zrozumiales. 301-> 141 bedzie mialo po calej trasie po pierwsze podobne oblozenie (solo 10 sztywny 12) po drugie podobna role czyli linii obslugujacej glownie unikalne relacje (Okecie-hynka-ZiW-Raclawicka, ZiW-Raclawicka-Metro, Gagarina-pln odc czerniakowskiej, Czerniakowska-TL).
Poza gagarina-rakowiecka nigdzie nie bedzie relacyjnie dublowana przez cos innego.
Z torwaru leci sobie wesolo buspas do przyczolka potem jest lotnisko do wiatraka gdzie korkow zasadniczo nie ma, grochowska raczej tez luz na tym odcinku jednyny jakis ciezszy odcinek to zamieniecka do lukowskiej.
W zamian jest sterowana petla z kiblem na witolinie.
Bardziej nieregularnie to jezdzic nie bedzie, na 99% bedzie lepiej (sterowanie z obu krancow). Jedyny problem w tym wypadku to brak dojazdu na dosc popularny badz co badz zp chelmska, ale z przesiadka na czarniakowskiej zeby tam dotrzec nie bedzie problemu.
Tak czy siak zabawy ze 141 to kwestia wtorna, tak samo dla dolnego mokotowa jak i sluzewca. To jest linia drugo/trzeciorzedna. Problemy sa z wazniejszymi (czestszymi/bardziej oblozonymi/obslugujacymi glowne ciagi).

A o porządku na Mokotowie bez rozwalenia 107 nawet nie zaczynaj dyskusji.
Hah, poponuje nowy uklad linii wawerskich rozpoczynac od nowego trasowania 305 a potem dopinac pod to cala reszte.
107 na gornym mokotowie (za metrem) to gowienko, takie gowienka tez maja swoja racje bytu, jednak pod jednym warunkiem. Gowienkowe relacje to musi byc 100% trasy danej linii (vide 305), w przypadku 107 tak nie jest. Jest mu potrzebny lifting, ale to detal na tle calosci. Detale pucuje sie na koniec.

I tak na koniec juz.
Oczywiscie ze mozna sie bawic i maglowac 150 linii na raz, problem w tym ze to nie ma sensu i nie ma racji bytu.
Trzeba sie skupiac na obszarach/ciagach/relacjach i jak najbardziej z tym ograniczac, nie tracac jednoczesnie celu z oczu i starajac sie zrobic cos raz a dobrze a nie na 10 razy.
Ludzie nie lubia jak im sie zmienia z dnia na dzien polowe numerkow w okolicy a reszte wrzuca na nowe trasy. ZTM po swoich poczatkowych eskapadach to zrozumial.
2, 3 moze 4 linie max i rozwiazanie jakiegos problemu, to sie sprzeda. Jakies mega rewolucje nie przejada, czy to po wyborach czy przed czy w trakcie..

Lipa

Post autor: Lipa » 19 lis 2010, 23:26

Zebra pisze: Natomiast pasażerów 117 olewać nie należy. 138 jak już pisałem jest ich wysyłaniem na Berdyczów.
Dlaczego wysyłaniem na Berdyczów skoro 117 jadące na Gocław zapełnia się na Wołoskiej i Madalińskiego (a tam jest 138) i pustoszeje na Dworkowej i Rakowieckiej (tam również jest 138). Dalej Marszałkowską jadą juz tylko niedobitki a autobus zapełnia się ponownie dopiero pod Forum. Gdy podjeżdża na przystanek Centrum to osoby w środku można policzyć na palcach jednej ręki. Ponadto 138 dzięki przystankowi przy Rivierze dowozi do ważnego węzła przesiadkowego jakim jest M. Politechnika (117 :arrow: Gocław tam nie dojedziesz) Zatem komu jest tak niezbędne to 117 wałęsające się jak widmo po Marszałkowskiej?

ness

Post autor: ness » 19 lis 2010, 23:34

Nieparzystokopytnym w prazki? :>

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 lis 2010, 0:43

Zebra pisze:(...) 167 po otwarciu tramwaju należy całkowicie zaorać, 184 puścić przez Koło a 130 wyprostować przez Wawelską i skończyć w okolicach Blue City.
=D>

[ Dodano: |20 Lis 2010|, 2010 00:44 ]
pawcio pisze:Sam idei 189 na Chomikach przyklaskiwałem. Ale dobrze, że to nie wyszło.
Koncepcja została przez samych autorów odłożona do kosza, gdy tylko się okazało, że tramwaj na Powstańców będzie budowany jednak teraz, a nie po 2015.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 20 lis 2010, 12:32

Bastian pisze:
Zebra pisze:(...) 167 po otwarciu tramwaju należy całkowicie zaorać,
=D>
Rozumiem, że chodzi o tramwaj na Siekierki? Kiedy to ma być? 2030? 2040?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 lis 2010, 12:35

Skoro Wilanów ma być po zakończeniu II linii metra budowany, to tramwaj na siekierki najwcześniej po zakończeniu III. Do wybudowania pozostało jakieś 40 km metra, tempo wieloletnie mamy 1 km rocznie, więc wychodzi rok 2050.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 lis 2010, 12:56

Jakie Siekierki, przecież tu chodziło o tramwaj na Powstańców :neutral:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

MichalJ

Post autor: MichalJ » 20 lis 2010, 13:22

No co ty powiesz? :)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 lis 2010, 13:23

No to o czym wy tu piszecie? :bredzisz:

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 lis 2010, 18:08

O tym, że kasując 167 na całej trasie wspomniałeś o zastępstwie na Woli, ale o zastępstwie na Mokotowie wcale.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 lis 2010, 18:59

Na Mokotowie zastępować nie trzeba. Może zostać sobie 167.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

SSSR

Post autor: SSSR » 20 lis 2010, 20:09

Czemu nikt nie pisze o tym, ze na Sluzewcu juz niedlugo uklad komunikacyjny ulegnie zmianie? Powstaje przeciez wiadukt w ciagu 17 stycznia, i cos nim pojedzie. Macie jakies inforamcje co?

Zebra

Post autor: Zebra » 20 lis 2010, 20:41

ness pisze:Drogi zebra zebro czy costam.Masz prawo nie wiedziec bo najpewniej Cie tutaj jeszcze nie bylo, ale nie wyskakuj w takim tonie do mnie, k?
Staż czy inne bzdety nie mają tu nic do rzeczy z tej prostej racji że wafelkom to nie początek, połowa ani koniec świata. A co do wyskakiwania w takim czy innym tonie, to zacznij z łaski swojej od siebie skoro tak zaczynasz.
ness pisze:Nie chce mi sie do wszystkiego odnosic i powtarzac 151 raz, bo po prostu mi sie nie chce.
Historia postowania jest, mozesz sobie przejrzec.
Najwyraźniej niewiele z tego wynikło skoro nadal jest jak jest. Przy ilości rozwałek gdzie indziej mocno się to gryzie.
ness pisze:
182 ma swoje funkcje na Służewcu, jeździ tym zazwyczaj przynajmniej 1/2 Neoplana.
imponujace...
Czyli cale libero co 15 min w szczycie i 2/3 poza?
Do 218 ani jakiejs siekiery wilanow-okecie po cybernetyki sie nie zmieszcza?
Hm, zacznij od czytania ze zrozumieniem, bo tutaj średnio to wychodzi. Gdzie niby jest mowa o trzymaniu 182? Stwierdzenie że ktoś nim jeździ jest tylko i wyłącznie konstatacją stanu faktycznego i nic poza. Dalszych ironii nie komentuję bo wynikają wyłącznie z czytania chyba innych postów.
ness pisze:
I skończyć z zastępowaniem wszystkiego czymś innym. Relacja lewoskrętna Okęcie Łopuszańska jest do zaorania na rzecz przesiadek w 189 i 401.
Jak mi wyjawisz w jaki sposob bus jadacy trasa 17stycznia-al.krakowska-lopuszanska obsluguje relacja okecie->lopuszanska to cie ozloce.
Tu nie chodzi o zadne zastepowanie, tak czy inaczej probuj dalej.
Krótką masz pamięć albo nie wiesz o czym piszesz:
ness 19.11.2010 18:53 pisze:I teraz albo skleic to w jednego czarnucha z jakimstam tranzytowym potencjalem (szczegolnie jesli przez cybernetyki-17 stycznia) w relacji wilanow-okecie i tak zostawic.
Albo oprocz tego co wyzej podciagnac go z 17 stycznia/al.krakowskiej po trasie 106 na wole/bemowo (lekki potwor ale przy okazji klon 189).
Bemowsko-bielanska czesc 106 z okazji trama na powstancow jak wiadomo i tak leci do piachu.
Kiedys perspektywicznie przez nowolazurowa na bemowo.
Hm, to jak z tymi lewoskrętami Al. Krakowska -> Łopuszańska w końcu jest? Puszczenie tego wynalazku przez Hynka to jeszcze większa bzdura tak na marginesie
ness pisze:
Wiesz, jeśli wychodzisz z założenia że 174 to tak jak cię mogę zastąpi trochę 117, trochę 182, to spójrz na mapę najpierw. 174 to jest manewr na zasadzie piernik do wiatraka. Pasażerów 182 należy olać, niech wsiadają w tramwaj albo w 174 takie jakie jest.
Przeczytaj jeszcze raz, pomysl a potem zaloz ze ja tez czasami mysle.
Nie wiem skad ten pomysl na wsadzanie niedobitkow ze 117 do 174.
117 jezdzi sobie 138 i do trama/metra/busa/rikszy do centrum, 182 ma 174 na wprost albo w metro i do polibudy jesli chce jechac w TL, czyli to co dzis czyli absolutnie wystarczajaco.
Ja nie wiem skąd pomysł że 174 w tym układzie komukolwiek cokolwiek pomoże. Że niby w 182 jest na Al. Niepodległości taki tłum że się do obecnego 174 nie zmieści? Ok, przyjmuję argument, niech będzie jakieś tam podbicie 174. Może i mogłoby być co 10 przez większość dnia a nie w szczytach.
ness pisze:
Natomiast pasażerów 117 olewać nie należy. 138 jak już pisałem jest ich wysyłaniem na Berdyczów. Nie postuluję kolejnej 2xx do Centrum zamiast 117 co pół godziny, ale już conieco pisałem o tym temacie.
No to co postulujesz?
Poza 117 w obecnej zajebistej formie oczywiscie.
Oczywiście nie. Widzę że na doczytanie o tym, że aby reformować trzeba i 118 ruszyć zabrakło czasu. To powtórzę: 117 może i wyrzucić, ale pogrobowca 118 puścić z DWC przez Marszałkowską, Pl. Unii, Rakowiecką, Wiśniową, Kazimierzowską, Woronicza do Spartańskiej i nie co pół godziny. Wówczas okolice Puławskiej pojadą tramwajem, okolice Kazimierzowskiej autobusem, okolice Al. Niepodległości metrem albo 174 (a niech będzie), problem mają ci w okolicach Łowickiej. Cóż jak już mają być ofiary to niech ich będzie możliwie mało. Bo 117 do Wołoskiej jak to kiedyś już było, niestety przyznam że i ja uważam że nie ma wielkiego sensu przy radykalnym wzmocnieniu na Gocławiu.
ness pisze:
Pojedz sobie pare razy nim w szczycie, ale cala trase a nie tylko z/do witosa to sie dowiesz.
Ja pracuje na siekierkach jezdze nim pare razy w tyg w DP (z rozbratu) od dobrych paru lat, do tego widze je kilkanascie razy/tydz o roznych porach dnia mijajac je samochodem.
Albo przesledz watek "za ciasno zeby sie dostac".
Wnioskuję że jeździ niezabieralne na sporym odcinku. Czy ciąganie go w inne rejony mogące spowodować zwiększenie poziomu niezabieralności (logiczna sprzeczność, ale niech będzie), jest właściwą metodą zmian? Myślę że wątpię.
ness pisze:
Czytales ale nie zrozumiales. 301-> 141 bedzie mialo po calej trasie po pierwsze podobne oblozenie (solo 10 sztywny 12) po drugie podobna role czyli linii obslugujacej glownie unikalne relacje (Okecie-hynka-ZiW-Raclawicka, ZiW-Raclawicka-Metro, Gagarina-pln odc czerniakowskiej, Czerniakowska-TL).
Poza gagarina-rakowiecka nigdzie nie bedzie relacyjnie dublowana przez cos innego.
Z torwaru leci sobie wesolo buspas do przyczolka potem jest lotnisko do wiatraka gdzie korkow zasadniczo nie ma, grochowska raczej tez luz na tym odcinku jednyny jakis ciezszy odcinek to zamieniecka do lukowskiej.
W zamian jest sterowana petla z kiblem na witolinie.
Bardziej nieregularnie to jezdzic nie bedzie, na 99% bedzie lepiej (sterowanie z obu krancow). Jedyny problem w tym wypadku to brak dojazdu na dosc popularny badz co badz zp chelmska, ale z przesiadka na czarniakowskiej zeby tam dotrzec nie bedzie problemu.
Tak czy siak zabawy ze 141 to kwestia wtorna, tak samo dla dolnego mokotowa jak i sluzewca. To jest linia drugo/trzeciorzedna. Problemy sa z wazniejszymi (czestszymi/bardziej oblozonymi/obslugujacymi glowne ciagi).
Może i bym kupił tą argumentację pomijając że hodujemy kolejny absurd w postaci 10-cio metrowca na głównym ciągu tranzytowym, ale niestety w konsekwencji powoduje to znacznie donioślejsze skutki:
a) długość tego stwora będzie masakryczna
b) blokuje kluczową sprawę jaką jest rozwalenie 107 i wzmocnienie najważniejszych relacji na tej linii
c) kombinowanie z beznadziejną końcówką 301 poprzez ciąganie go dalej uważam za złe rozwiązanie. 301 można wyciągnąć zamiast 167 do Sanktuarium i robiąc go całodziennym rozwalając skutecznie to ostatnie.
ness pisze:
A o porządku na Mokotowie bez rozwalenia 107 nawet nie zaczynaj dyskusji.
Hah, poponuje nowy uklad linii wawerskich rozpoczynac od nowego trasowania 305 a potem dopinac pod to cala reszte.
107 na gornym mokotowie (za metrem) to gowienko, takie gowienka tez maja swoja racje bytu, jednak pod jednym warunkiem. Gowienkowe relacje to musi byc 100% trasy danej linii (vide 305), w przypadku 107 tak nie jest. Jest mu potrzebny lifting, ale to detal na tle calosci. Detale pucuje sie na koniec.
Doświadcznia we wszelkich rewolucjach, półrewolucjach i pseudorewolucjach wskazują, że albo robimy coś raz a porządnie albo robimy tylko syf i grzęźniemy w połowie. Neguję taką argumentację, bo beznadzieja na Mokotowie nie bierze się z beznadziejnej trasy 117 (linii II kategorii co by nie mówić) czy kijowej wynalazczości w postaci 141. Bierze się z nawarstwionych jak wrzody zmian, kombinacji, miotania się jak gówno w przeręblu które w konsekwencji doprowadziły do powstania potworów 107, 118, 167, 117 też, 182 też itd, itd. I albo to przetniemy albo nic się nie zmieni. Jest na Mokotowie parę linii dobrych jak 189 czy (kaszanione częstotliwością) 172, dominuje jednak debilna wieloletnia kombinatoryka. Nie porównuj 107 do 305, mimo wszystko to zupełnie inna liga.
ness pisze:I tak na koniec juz.
Oczywiscie ze mozna sie bawic i maglowac 150 linii na raz, problem w tym ze to nie ma sensu i nie ma racji bytu.
Trzeba sie skupiac na obszarach/ciagach/relacjach i jak najbardziej z tym ograniczac, nie tracac jednoczesnie celu z oczu i starajac sie zrobic cos raz a dobrze a nie na 10 razy.
Ludzie nie lubia jak im sie zmienia z dnia na dzien polowe numerkow w okolicy a reszte wrzuca na nowe trasy. ZTM po swoich poczatkowych eskapadach to zrozumial.
2, 3 moze 4 linie max i rozwiazanie jakiegos problemu, to sie sprzeda. Jakies mega rewolucje nie przejada, czy to po wyborach czy przed czy w trakcie..
Robienie porządnie przeczy załatwieniu sprawy jedynie poprzez pocięcie 117 i zabranie 182. Gmeranie w 117 z ucięciem gdziekolwiek przed Madalińskiego samo w sobie w życiu nie przejdzie to mogę obstawić w ciemno, w pakiecie dającym niejedną inną korzyść może tak. Poza tym nikt tutaj nie chce rozwalać przy okazji linii kluczowych jak 116 czy 189, więc kaliber nie taki. Przeczysz sobie.

[ Dodano: |20 Lis 2010|, 2010 20:43 ]
Glonojad pisze:O tym, że kasując 167 na całej trasie wspomniałeś o zastępstwie na Woli, ale o zastępstwie na Mokotowie wcale.
130 do Rakowieckiej. Dalej albo 301 ucałodziennione do Siekierek, albo samo 168 do Gagarina. Jeśli samo 168 to na końcówce samo 107 do Siekierek od strony Centrum.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 lis 2010, 21:25

Generalnie nie mam wyjścia, tylko pod zmasowaną krytyką odszczekać swoje poglądy nt. 141. Hau hau. ;)

[ Dodano: |20 Lis 2010|, 2010 22:00 ]
ness pisze:Drogi zebra zebro czy costam.

Masz prawo nie wiedziec bo najpewniej Cie tutaj jeszcze nie bylo, ale nie wyskakuj w takim tonie do mnie, k?
Drogi nessie, nassie, czy inna ssawko pierdzawko - jesteś ostatnią osobą na tym forum, która ma moralne prawo pouczać kogokolwiek o tonie wypowiedzi.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ