Na Chełmskiej jeździ bo nic innego nie ma (119 z litości pomijam). Dalej jeździ bo akurat sobie przejeżdża przed 189. Pasażerów w dalszych relacjach niż Chełmska - GM w tym nie ma. A to akurat można załatwić poprzez 141 na górę i 189. Już nie reifikujmy relacyjności, coś musi polecieć. Mangalia generuje potok dzięki hotelom robotniczym. Poradzi sobie. Bez ruszenia 141 nie zrobisz porządku na Mokotowie. A o porządku na Mokotowie bez rozwalenia 107 nawet nie zaczynaj dyskusji.ness pisze:141 poki co zostawilbym w spokoju.
Jezdzi to calkiem znosnie napelnione, szczegolnie na dolnym mokotowie.
182 ma swoje funkcje na Służewcu, jeździ tym zazwyczaj przynajmniej 1/2 Neoplana. Truizmy typu pozbyć się 117 i 182 możesz darować.ness pisze:Ze sluzewca trzeba sie pozbyc 117 i 182. Reformowac ich nie ma sensu.
Zbyt pokrecone, na roznych czesciach swoich tras pelniace rozne funckcje (182 na tl w ds podstawa na sluzewcu przez caly tydz zapchajdziura).
Mam wrażenie że jest to maglowane od jakiegoś czasu. Clou tkwi w tym co dalej. Bo jeśli płaczesz o 141 to powinieneś również zapłakać o pasażerów 117 od Centrum. Mniej więcej jest ich tyle samo co w 141 na Mokotowie.ness pisze:Kasujemy 117 od centrum (goclaw-centrum nie ruszam bo to inna bajka) i 182 (382 w 1xx na TL reszta out).
Wiesz, jeśli wychodzisz z założenia że 174 to tak jak cię mogę zastąpi trochę 117, trochę 182, to spójrz na mapę najpierw. 174 to jest manewr na zasadzie piernik do wiatraka. Pasażerów 182 należy olać, niech wsiadają w tramwaj albo w 174 takie jakie jest. Natomiast pasażerów 117 olewać nie należy. 138 jak już pisałem jest ich wysyłaniem na Berdyczów. Nie postuluję kolejnej 2xx do Centrum zamiast 117 co pół godziny, ale już conieco pisałem o tym temacie.ness pisze:Na woloskiej-madalinskiego-warynskiego/niepodleglosci podbijamy 138 i 174 (tutaj jeszcze nie wiadomo co z okazji metra sie bedzie dzialo ale roboczo niech bedzie jako ze oblsuguje niepodleglosci calosciowo).
Zostaje dużo więcej. Zacznij od 107 a potem kombinuj dalej. Dla tej najbanalniejszej sprawy akurat już maglowano mocno sprawę i generalnie chyba panuje zgodność że puszczenie jednej linii w tej relacji przez Cybernetyki będzie miało sens.ness pisze:Zostaje GM - okecie i GM - wilanow.
Proponuję jeszcze na Młociny UKSW, co tam się ograniczać :-]. 106 i 167 po otwarciu tramwaju należy całkowicie zaorać, 184 puścić przez Koło a 130 wyprostować przez Wawelską i skończyć w okolicach Blue City. I skończyć z zastępowaniem wszystkiego czymś innym. Relacja lewoskrętna Okęcieness pisze:Albo oprocz tego co wyzej podciagnac go z 17 stycznia/al.krakowskiej po trasie 106 na wole/bemowo (lekki potwor ale przy okazji klon 189).
218 da sobie radę w takiej postaci jak jest teraz. Dorzucić 210 puszczone docelowo przez Al. KEN i "południowcy" pojadą sobie do Al. Lotników albo Metra Służew, "północni" do Wierzbna.ness pisze:Do zalatania zostaje tylko obrot przez sluzewiec wykonywany dzis przez 182. Ja widzialbym tutaj 218 pompowane MOCNO w szczytach.
Co już napisano wcześniej, z tym że zaproponowano 141.ness pisze:Wywalic to z wilanowskiej i spod GM, niech leci prosto postepu na boskerska jesli nawet nie dalej gdzies na poleczki/osmanska/cargo. Do tego zp postepu przynajmniej NZ dla czerwonych jadacych marynarska.
NIE.ness pisze:Na poczatek takie zmiany wystarcza.
301 vel 141 będzie stworem gorszym niż 182 w takim wydaniu. Pracującym odcinkowo, spełniającym wiele różnych funkcji. Jakieś parę akapitów wyżej czytałem coś takiego. 301 najprościej byłoby przywrócić do postaci 114 skręcając go na Trzech Krzyżach na dół albo ciąć w rejonie Pl. Unii Lubelskiej. Miałoby to zdecydowanie więcej sensu i logiki.ness pisze:301->141 i na witolin.
162chemska po trasie 141 na stegny/sluzewiec.
I duzy szachermacher na siekierkach/bernardynskiej, zeby nie powycinac ludziom busow do cywilizacji.
Kombinowanie ze 162 to niezrozumiała, katastrofalna i tragiczna przeze mnie metoda poprawiania Mokotowa. Nie wiem czemu lansowana przez tyle osób.