O nowym rozkĹadzie jazdy KM i SKM w 2011 r.
Moderator: JacekM
Ale nie z okazji Świąt, nie taka ilość i nie na takich trasach. Podobna sytuacja będzie jeszcze na Sylwestra, Święta Wielkanocne i w czerwcu ( o ile nie pozmieniają tego podczas korekty).MichalJ pisze:A bo w starym rozkładzie to podsyłów w ogóle nie było. Żadnego.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Obiegi pewnie jeszcze jednak nie są ostateczne. Ciąglę liczę na opamiętanie się i powrót do niektórych dobrych pomysłów z tamtego rozkładu.
Tak więc na razie nie ma co sumować zjazdów i wyjazdów służbowych, bo ilość pewnie będzie się zmieniać. Ale jednak to racjonalne wykorzystanie taboru się odbija dzień w dzień. Sochaczew/Łowicz na pojedynczych (bo nie mają już czym jeździć) to pewnie tylko dodatek.
Na RK zaproponowałem panu Biedze, żeby się przejechał do Dęblina i wyjaśnił ludziom, dlaczego ich szczytowe pociągi od poczatku rozkładu nie potrafią przyjechać planowo, albo dlaczego rejony za Otwockowe nie bardzo mają jak dojechać do pracy w "C"? Skierniewice pewnie by posłuchały, dlaczego dzień w dzień są opóźnione znowu ich pociągi...
[ Dodano: |23 Gru 2010|, 2010 20:06 ]
I tak dobrze, że nie trzeba ściągać z Radomia do Tłuszcza albo z Łukowa do Sochaczewa
Tak więc na razie nie ma co sumować zjazdów i wyjazdów służbowych, bo ilość pewnie będzie się zmieniać. Ale jednak to racjonalne wykorzystanie taboru się odbija dzień w dzień. Sochaczew/Łowicz na pojedynczych (bo nie mają już czym jeździć) to pewnie tylko dodatek.
Na RK zaproponowałem panu Biedze, żeby się przejechał do Dęblina i wyjaśnił ludziom, dlaczego ich szczytowe pociągi od poczatku rozkładu nie potrafią przyjechać planowo, albo dlaczego rejony za Otwockowe nie bardzo mają jak dojechać do pracy w "C"? Skierniewice pewnie by posłuchały, dlaczego dzień w dzień są opóźnione znowu ich pociągi...
[ Dodano: |23 Gru 2010|, 2010 20:06 ]
Oczywiście zjeżdża na towarową (po S-Ł-ce)?fidzio pisze:Skierniewice - Radom
Mam nadzieję, że jedzie bezpośrednio, a nie p. Wawę?fidzio pisze:Góra Kalwaria - Tłuszcz
I tak dobrze, że nie trzeba ściągać z Radomia do Tłuszcza albo z Łukowa do Sochaczewa
Jak nie znasz to Ci powiem - w zeszłym rozkładzie były 4 pociągi SJ uruchamiane jako stałe w (1). Wszystkie szły na Otwock. Dodatkowo codzienne 2 SJ z Grochowa na Zachodni i chyba 3 z Zachodniego na Grochów - to ER75 tak się szwendały.MichalJ pisze:Ale może za to codziennie? Nie wiem, nie znam szczegółów rozkładów służbowych, sama liczba '25 podsyłów' przy 3 świętach w roku nic mi nie mówi. Może poprzednio były tylko 4, ale za to przez 360 dni w roku? Skąd mam to wiedzieć?
Było jeszcze chyba tak do 5 SJ z Ochoty na WWO na pociągi - ale nie pamiętam czy cały rozkład czy od której jego korekty
Cała reszta podsyłów to były czasowe SJ związane z zamknięciami na Grochowie, lub Ochocie - nie liczę podsyłów/zjazdów na/z linii działdowskiej bo tam non-stop się zmieniało.
Zresztą - nie chodzi o ilość, tylko o długość i o porąbane obiegi. Widziałem pismo które wnioskowało o te podsyły - p. Biega i spółka zrobili takie obiegi mniej więcej że np. do stacji X jedzie pociag 1111 który jest stałego kursowania. W D powinien przejść na pociag 2222 do stacji Y . W stacji Y przechodzi na pociag 3333 itd.
Wszystko byłoby fajnie gdyby nie małe ale : pociag 2222 nie kursuje 24.12, a na następny pociag ze stacji X jest już skład, za to nie będzie składu na poc 3333 ze stacji Y- i właśnie to są te podsyły o których pisał Fidzio, w które p. Biega wrobił KM-y.
Skoro pozakładał że pociągi nie kursują 24,25 czy 31.12 to powinien tak ułożyć obiegi żeby wróciły czynnie, lub nawet jako służbowe ( mówi się trudno jak inaczej nie można), ale zamówione przy konstruowaniu rozkładu jazdy.
Za pociągi które są zamawiane tak jak te - czyli 1-2 przed data kursowania- PLK stosuje większa stawkę. Od razu mówię nie pytaj jaką - bo nikt tego nie chce mi powiedzieć. Nawet ludzie z PLK-i- jedno co mówią że większa jest za takie pociągi opłata niż za te co są zamawiane w ramach rocznego rozkładu jazdy.
I właśnie pewnie o to chodziło Fidziowi, jak pisał że ciekawe kto za to zapłaci
[ Dodano: |23 Gru 2010|, 2010 20:35 ]
Bezpośrednio - czyli prawie całą drogę z V=40km/hMam nadzieję, że jedzie bezpośrednio, a nie p. Wawę?
JO- ale sporo jest ze Skierniewic do W-wy, z W-wy do Dęblina, z Mrozów, Mińska do Zachodniej.I tak dobrze, że nie trzeba ściągać z Radomia do Tłuszcza albo z Łukowa do Sochaczewa
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z Góry Kalwarii do Tłuszcza, a z Warszawy do Dęblina? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Yo - z Góry Kalwarii jutro rano, z W-wy do Dęblina 25.12.Bastian pisze:Z Góry Kalwarii do Tłuszcza, a z Warszawy do Dęblina?
Tym razem to nie KM-ów wina - ZM tak poukładało obiegi, a KM-y mają zakaz zmieniać w nich cokolwiek. Zakaz z UM.