Trasa N-S

Moderator: Wiliam

dzidek

Post autor: dzidek » 19 paź 2009, 19:23

Ostatni raz jechałem w czwartek przez Poloneza! Nigdy tak fatalnie nie było! Uszkodziłem sobie po ostatniej przejażdżce z prędkością 5 km/h amortyzator :D Wolę już stać na Puławskiej i później wybierać objazd za wiaduktem kolejowym ale Poloneza więcej nie jadę (-X :P

dzidek

Post autor: dzidek » 26 gru 2010, 13:19

Czy jest ktoś w temacie Trasy NS tzw. odcinka miejskiego? Powstała już trasa S-8 na Bemowie, trwa budowa S79 koło Lotniska i aby połączyć obydwie trasy niezbędna jest budowa Trasy NS między Bemowem a Służewcem.
Swojego czasu było głośno na temat tej inwestycji a teraz temat ucichł a to jedyna szansa na odkorkowanie Ochoty (-o<

wojtor

Post autor: wojtor » 26 gru 2010, 22:07

dzidek pisze:Czy jest ktoś w temacie Trasy NS tzw. odcinka miejskiego? Powstała już trasa S-8 na Bemowie, trwa budowa S79 koło Lotniska i aby połączyć obydwie trasy niezbędna jest budowa Trasy NS między Bemowem a Służewcem.
Swojego czasu było głośno na temat tej inwestycji a teraz temat ucichł a to jedyna szansa na odkorkowanie Ochoty (-o<
NS to inwestycja miejska. Warszawa nie ma na to pieniędzy. Ale jak już wybuduje się całą 2 i 3 linię metra to może miasto wróci do tej inwestycji.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 gru 2010, 22:35

Za ćwierć wieku... :evil:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mamadoo

Post autor: mamadoo » 27 gru 2010, 1:03

Mimo, że inwestycja jest w planach to można spodziewać się sporych protestów ze strony mieszkańców nowozbudowanych osiedli wzdłuż, których trasa ma przechodzić. Ja nie wiem czy to wyrachowanie deweloperów, którzy uważają, że jej powstanie jest mało prawdopodobne. Mieszkańcy też są trochę naiwni, że kupili mieszkania z których mogą mieć piękny widok na trasę ekspresową...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 gru 2010, 6:54

Widok? Hehe, trasa jest tak blisko, że niektórzy nie będą na nią nie mieli widoku bez wychylenia się z okna - jak z chodnikiem pod klatką...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

wojtor

Post autor: wojtor » 27 gru 2010, 12:26

mamadoo pisze:Mimo, że inwestycja jest w planach to można spodziewać się sporych protestów ze strony mieszkańców nowozbudowanych osiedli wzdłuż, których trasa ma przechodzić. Ja nie wiem czy to wyrachowanie deweloperów, którzy uważają, że jej powstanie jest mało prawdopodobne. Mieszkańcy też są trochę naiwni, że kupili mieszkania z których mogą mieć piękny widok na trasę ekspresową...
NS nie będzie trasą ekspresową. Bardziej standard TŁ.
Bastian pisze:Za ćwierć wieku... :evil:
Optymista

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 gru 2010, 12:32

Trasa NS to przebicie się pod oknami domów przy Włodarzewskiej itd. oraz na Jelonkach. Bez szans, chyba że schowana w tunelu pod torami. To także rozwalenie wiaduktów ŻiW i (zwłaszcza) Al. Jerozolimskich.

Ja bym radził skoncentrować się na tym, co jest realne w najbliższych 15 latach, a nie na mrzonkach.

mamadoo

Post autor: mamadoo » 27 gru 2010, 15:51

To ciekawe - gdyby zbudowano tę trasę dziś to mieszkańcy wielkopłytowych osiedli specjalnie by tego nie odczuli - trasa przechodzi przez ogródki działkowe itd. Natomiast na tych luksusowych osiedlach, strzeżonych, za płotem to byłby wielki dramat. Kto jest na tyle nieprzewidujący - mieszkańcy, deweloperzy, miasto?

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 27 gru 2010, 19:25

Trasa N-S to wg. mnie przede wszystkim głupota. Nie podoba mi się jej przebieg i w ogóle. Nie da się jej bardziej na zachód odsunąć.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 gru 2010, 19:46

Stockholmare pisze:Trasa N-S to wg. mnie przede wszystkim głupota. Nie podoba mi się jej przebieg i w ogóle.
Chyba masz rację... Tak, przekonałeś nas!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 gru 2010, 20:38

Jak zwykle szczegółowa, dogłębna analiza.

Hm hm hm hm. Standard TŁ... a może by tak po prostu zwykłą, dwujezdniową ulicę z tramwajem? Oczywiście wówczas rezygnujemy z tramwaju po trasie 189. :-k
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
kulikowski

Post autor: kulikowski » 27 gru 2010, 21:42

EDIT:
chcesz dublować KM/SKM tramwajem :?: Nie szkoda brygad ? A może wpuścisz tramwaje na linie radomską :roll: A obniżenie klasy drogi warto byłoby wziąć pod rozwagę ...
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88

Awatar użytkownika
floyd
Kontakt:

Post autor: floyd » 27 gru 2010, 21:44

To jest bardzo dobry pomysł Glonojadzie. Taka droga byłaby tam najodpowiedniejsza.
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/

Zawodowo :)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 gru 2010, 21:59

kulikowski pisze:tramwaj w kolejowej skrajni i torach
Tobie się chyba pomyliła ulica z linią kolejową :evil:

ODPOWIEDZ