Trasa N-S
Moderator: Wiliam
Czy jest ktoś w temacie Trasy NS tzw. odcinka miejskiego? Powstała już trasa S-8 na Bemowie, trwa budowa S79 koło Lotniska i aby połączyć obydwie trasy niezbędna jest budowa Trasy NS między Bemowem a Służewcem.
Swojego czasu było głośno na temat tej inwestycji a teraz temat ucichł a to jedyna szansa na odkorkowanie Ochoty
Swojego czasu było głośno na temat tej inwestycji a teraz temat ucichł a to jedyna szansa na odkorkowanie Ochoty
NS to inwestycja miejska. Warszawa nie ma na to pieniędzy. Ale jak już wybuduje się całą 2 i 3 linię metra to może miasto wróci do tej inwestycji.dzidek pisze:Czy jest ktoś w temacie Trasy NS tzw. odcinka miejskiego? Powstała już trasa S-8 na Bemowie, trwa budowa S79 koło Lotniska i aby połączyć obydwie trasy niezbędna jest budowa Trasy NS między Bemowem a Służewcem.
Mimo, że inwestycja jest w planach to można spodziewać się sporych protestów ze strony mieszkańców nowozbudowanych osiedli wzdłuż, których trasa ma przechodzić. Ja nie wiem czy to wyrachowanie deweloperów, którzy uważają, że jej powstanie jest mało prawdopodobne. Mieszkańcy też są trochę naiwni, że kupili mieszkania z których mogą mieć piękny widok na trasę ekspresową...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Widok? Hehe, trasa jest tak blisko, że niektórzy nie będą na nią nie mieli widoku bez wychylenia się z okna - jak z chodnikiem pod klatką...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
NS nie będzie trasą ekspresową. Bardziej standard TŁ.mamadoo pisze:Mimo, że inwestycja jest w planach to można spodziewać się sporych protestów ze strony mieszkańców nowozbudowanych osiedli wzdłuż, których trasa ma przechodzić. Ja nie wiem czy to wyrachowanie deweloperów, którzy uważają, że jej powstanie jest mało prawdopodobne. Mieszkańcy też są trochę naiwni, że kupili mieszkania z których mogą mieć piękny widok na trasę ekspresową...
OptymistaBastian pisze:Za ćwierć wieku...
Trasa NS to przebicie się pod oknami domów przy Włodarzewskiej itd. oraz na Jelonkach. Bez szans, chyba że schowana w tunelu pod torami. To także rozwalenie wiaduktów ŻiW i (zwłaszcza) Al. Jerozolimskich.
Ja bym radził skoncentrować się na tym, co jest realne w najbliższych 15 latach, a nie na mrzonkach.
Ja bym radził skoncentrować się na tym, co jest realne w najbliższych 15 latach, a nie na mrzonkach.
To ciekawe - gdyby zbudowano tę trasę dziś to mieszkańcy wielkopłytowych osiedli specjalnie by tego nie odczuli - trasa przechodzi przez ogródki działkowe itd. Natomiast na tych luksusowych osiedlach, strzeżonych, za płotem to byłby wielki dramat. Kto jest na tyle nieprzewidujący - mieszkańcy, deweloperzy, miasto?
Trasa N-S to wg. mnie przede wszystkim głupota. Nie podoba mi się jej przebieg i w ogóle. Nie da się jej bardziej na zachód odsunąć.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Chyba masz rację... Tak, przekonałeś nas!Stockholmare pisze:Trasa N-S to wg. mnie przede wszystkim głupota. Nie podoba mi się jej przebieg i w ogóle.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak zwykle szczegółowa, dogłębna analiza.
Hm hm hm hm. Standard TŁ... a może by tak po prostu zwykłą, dwujezdniową ulicę z tramwajem? Oczywiście wówczas rezygnujemy z tramwaju po trasie 189.
Hm hm hm hm. Standard TŁ... a może by tak po prostu zwykłą, dwujezdniową ulicę z tramwajem? Oczywiście wówczas rezygnujemy z tramwaju po trasie 189.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- kulikowski
To jest bardzo dobry pomysł Glonojadzie. Taka droga byłaby tam najodpowiedniejsza.
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tobie się chyba pomyliła ulica z linią kolejowąkulikowski pisze:tramwaj w kolejowej skrajni i torach
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow