A gdyby tak zlikwidować linie czerwone?

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 04 sty 2011, 21:05

Glonojad pisze:Prędkość komunikacyjna trasy na Jagiellońskiej bije na głowę KST, a trasy szybsze od niej w kraju to rzadkość - PST, metro.
Jagiellońska Jagiellońską, ale przyznasz, że średnia prędkość tramwaju rzędu kilkunastu km/h nie jest godna magistrali międzywęzłowej. To że nigdzie nie ma szybszej, nie znaczy że ta jest szybka. Marny ten system przesiadkowy oparty na takich liniach...

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 04 sty 2011, 23:02

Jagiellońska Jagiellońską, ale przyznasz, że średnia prędkość tramwaju rzędu kilkunastu km/h nie jest godna magistrali międzywęzłowej. To że nigdzie nie ma szybszej, nie znaczy że ta jest szybka. Marny ten system przesiadkowy oparty na takich liniach...
Czy trasa osiemnastki do Centrum wiedzie tylko i wyłącznie Dżagiellońską? :>

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 04 sty 2011, 23:14

No właśnie nie, stąd podałem średnią prędkość na całej sieci.

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 04 sty 2011, 23:17

piotram pisze:No właśnie nie, stąd podałem średnią prędkość na całej sieci.
Upsi, chciałem zacytować tylko wypowiedź Glonojada, ale nie to wyrzuciłem z pola edycji. I słudznie, o to mi się rozchodzi.

Awatar użytkownika
Czotyk

Post autor: Czotyk » 07 sty 2011, 11:03

piotram pisze:Bo to nie jest szybki tramwaj, tylko nazwa propagandowa.
No tak, wiem ,ale to trochę tak jakby pokazywano ludziom ikarusa i mówiono "to niskopodłogowiec" chodź tu trzeba się samemu przejechać aby zobaczyć chodź ja się np. dowiedziałem ze zdjęcia na którym zobaczyłem tabliczkę "30" przy wieździe do tunelu.

A wracając do tematu pewnie ktoś kiedyś lub nie aż tak dawno już mówił ale 516 powinno przekształcić się w złykłą linię. Nie wszystko na Nowodworach musi być czerwone. 211 można z Dąbrówki Wiślanej puścić prosto przez odkrytą (wtedy Grzymalitów traci obydwie linie ale tam chyba nic nie ma albo jest mało a pętla Nowodwory jest rzut beretem) a ewentualne kursy skrócone do Nowodworów przez Ordonówny. wtedy bez żalu 516 ¡adiós!
Obrazek
^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 sty 2011, 19:26

piotram pisze:No właśnie nie, stąd podałem średnią prędkość na całej sieci.
Która w przypadku osiemnastki jest tak miarodajna, jak Jarosław Kaczyński dla wskaźnika dzietności posłów PiS.

[ Dodano: |7 Sty 2011|, 2011 19:28 ]
emyl pisze:Czy trasa osiemnastki do Centrum wiedzie tylko i wyłącznie Dżagiellońską? :>
Nie, lecz cóż z tego? Na całej trasie do Centrum ileż ona tych sygnalizacji ma? Park Traugutta, Stawki, Anielewicza i już Ratusz. Do tego ze dwie na Jagiellońskiej, które wpływ mają umiarkowany, co już udowadniałem. Faktem jest natomiast, że w szczycie powinno się z rozkładu 18 spokojnie 2 minuty urwać z Jagiellońskiej już teraz - motorowi bez problemu robią tą trasę w 7-8 minut, a założone jest 10.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 07 sty 2011, 19:31

Glonojad pisze:Na całej trasie do Centrum ileż ona tych sygnalizacji ma? Park Traugutta, Stawki, Anielewicza i już Ratusz.
No jak, jeszcze między Muranowską a Anielewicza :>
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 sty 2011, 19:33

Kurde, kiedy tam światła postawili? 8-(

Fakt, zapomniałem. A to nie, macie racje, trzeba skasować 18 i przedłużyć 516 na Służewiec.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 07 sty 2011, 19:36

Ale ja nic do 18 nie mam, tylko zwracam uwagę, żebyś nie przesadzał w drugą stronę ;)
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 sty 2011, 19:40

Kurde, gryzie mnie to strasznie, jakie związkowe nieroby wymyśliły, żeby aż 10 minut było na Jagiellońską w szczycie i dlaczego. Dziergać nie mogli, czy co? Z drugiej strony, jeśli największą wadą Kercelaka po remoncie jest rzekomo zbyt krótki tor do skrętu dla 8/24, to może wymagam zbyt wiele.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 07 sty 2011, 19:50

Glonie, 18 na Muranowie :arrow: M. Ratusz codziennie rano melduje mi się opóźniona dwie do pięciu minut. W godzinach przedszczytowych, zarówno Mokotów jak i Żoliborz nie jest w stanie dojechać o czasie. Pomijam, że mi to plan podróży rozbija, ale może faktycznie coś na tym odcinku jest takiego, co uniemożliwia rozkładowy przejazd? A światła między Stawkami a Anielewicza są takie, że jak ta nieszczęsna 18 rusza z Muranowskiej, to zawsze łapie poziomą krechę. 35 przejeżdża bez bólu, 18 zawsze stoi.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 sty 2011, 19:58

No to ja już nie mam pomysłu, skoro na Jagiellońskiej czasu jest i tak za dużo. Trzeba by jeszcze w drugą stronę popatrzeć - do Żerania na Jagiellońskiej się spóźnienie z centrum odrobi, w drugą stronę nie, bo przyjazd przed czasem to grzech (i słusznie).

Awatar użytkownika
Czotyk

Post autor: Czotyk » 07 sty 2011, 21:16

Tak, bardzo na temat...
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 sty 2011, 21:19

No Twój post rzeczywiście niezaspecjalnie.

Awatar użytkownika
Czotyk

Post autor: Czotyk » 07 sty 2011, 21:30

No dobra, dobra. W końcu nie trzeba się chyba aż tak sztywno trzymać tematów. Jakby co to za tą wypowiedź zostanę zapunktowany 8-(
Obrazek

ODPOWIEDZ