WOŚP 2011

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 10 sty 2011, 0:02

A ja nie wiem, dlaczego po prostu nie ma linii np. co 30 minut zaliczająca najgłówniejsze ciągi typu Narutowicza - Jerozolimskie - Zieleniecka - WZ - Marszałkowska - Nowowiejska? Tylko takie efemerydy...

Chociaż na Piaskach więcej portfeli, aniżeli na Żeraniu Wschodnim :D
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 10 sty 2011, 0:38

m72 pisze:Nie. Zadecydowaliśmy o skróceniu trasy.
a co przyświecało ZMIANIE TRASY i pojechanie przez Trasę W-Z, a nie przez Aleje Jerozolimskie? (Ponoć i tak potem było 20 min. postoju na Cm. Wolskim).
W przyszłym roku najlepiej w ogóle nie podajcie tras... Człowiek chce złapać konkretną brygadę, a potem się okazuje, że nie dość, że odjazd nastąpił przed czasem, to tramwaj jeszcze pojechał innym ciągiem ](*,)
hafilip84 pisze:Ja mam jedno spostrzeżenie: bardzo fajne trasy dla miłośników... Tylko nie o to, do cholery, dzisiaj chodziło... J
też mi się wydaje, że trasy nieco nieprzemyślane...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 10 sty 2011, 6:43

R-9 Chełmska pisze:Chociaż na Piaskach więcej portfeli, aniżeli na Żeraniu Wschodnim :D
To byś się zdziwił...

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 10 sty 2011, 8:49

Osobiście zaliczyłem kurs z brygadą M1 od przystanku Marynin do pętli Nowe Bemowo / ok. 14.45 /. Było mi miło, że fatygowali się przez całe miasto, aby z honorowym 1 pasażerem zajechać na pętlę / w pierwszym wagonie /. Nie liczę zapitego w trupa menela, którego wyautowano sprawnie i kulturalnie na przystanku Orlich Gniazd.
Szkoda, że nikt się nie dosiadł po trasie. Może, gdyby jechał tabor zabytkowy to wynik był bardziej na +. A tak to tylko senior użytkownik WAWKOMU uratował honor Bemowa Lotniska.
PS. Gdyby nie renesansowa / czytaj odrodzona / strona internetowa KMKM =D> to by była ciemna mogiła w temacie specjalnych linii tramwajowych WOŚP.
Szkoda tylko niezapomnianych brygad tramwajowych wystawianych przez WAWKOM.
ZUS fundatorem emigracji

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 10 sty 2011, 12:11

a/p TALENT pisze:Nie liczę zapitego w trupa menela, którego wyautowano sprawnie i kulturalnie na przystanku Orlich Gniazd.

Dziękuję, dziękuję :) Doświadczenie z wyrzucania pijaczków z autobusów do czegoś się przydało :P

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 10 sty 2011, 12:23

A ja wam powiem narzekacze, że pobiliśmy znów rekord zbiórki. I TO SIĘ LICZY!
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 10 sty 2011, 13:06

Cieszę się, że kapelkę Wam pomogłem w uzyskaniu rekordowego wyniku.
Tym bardziej, że w zasadzie w wagonie brygady M1 znalazłem się przez splot rozmaitych okoliczności/ stąd ten krótki pobyt w wagonie/, a nie w wyniku zaplanowanego desantu.

Jednoosobowa akcja usuwania pijaczyny z wagonu była wzorowa. Teraz wiem,
kto był tym skutecznym eliminatorem :dance: .
ZUS fundatorem emigracji

ashir

Post autor: ashir » 10 sty 2011, 16:00

m72 pisze:
ashir pisze:Po 40 minutowym postuju pojechaliśmy z powrotem, tylko że na Kinie Feminie skręciliśmy w lewo zamiast w prawo. Pojechaliśmy następnie ulicą Stawki, a potem Andersa i dojechaliśmy na Światełko do nieba, a potem już pojechaliśmy do Pl. Narutowicza. Wogóle jechaliśmy inaczej niż jest w rozkładzie.
Manewr został wykonany tak, aby wyrobić się na światełko z dyspozycją NR...
A według rozkładu to nie dalibyśmy radę? :-k
MeWa pisze:
m72 pisze:Nie. Zadecydowaliśmy o skróceniu trasy.
a co przyświecało ZMIANIE TRASY i pojechanie przez Trasę W-Z, a nie przez Aleje Jerozolimskie? (Ponoć i tak potem było 20 min. postoju na Cm. Wolskim).
W przyszłym roku najlepiej w ogóle nie podajcie tras... Człowiek chce złapać konkretną brygadę, a potem się okazuje, że nie dość, że odjazd nastąpił przed czasem, to tramwaj jeszcze pojechał innym ciągiem ](*,)
Co ty na Cm. Wolskim staliśmy równe 50 minut (przyjazd 18:23, odjazd 19:13), ale po co jechać na Os. Górczewska. ](*,) Wogóle w pewnym momencie zgłupiałem, bo nie wiedziałem gdzie pojadę. Niedziwię się, że ludzie do takich tramwajów wsiadają. Był przypadek, że ludzie uciekli z tramwaju. 8-( Na wyświetlaczu był napis WYCIECZKA - dużo mówiący pasażerom. Natomiast w środku wyświetlała się trasa linii 1 :shock: Pod koniec kursowania została odklejona kartka z fikcyjną trasą, więc było ciekawie. O dziwo po ruszeniu ze światełka do nieba włączone zostały zapowiedzi przystanków. Ogólnie to porażka. Wolałbym jednak trasę z ubiegłego roku. Wtedy tramwaje jeździły co 20 minut, były też zabytki. :smile:

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 10 sty 2011, 16:05

ashir pisze:Na wyświetlaczu był napis WYCIECZKA - dużo mówiący pasażerom. Natomiast w środku wyświetlała się trasa linii 1
Super specjaliści z Pesy...
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

ashir

Post autor: ashir » 10 sty 2011, 16:13

m72 pisze:
ashir pisze:Na wyświetlaczu był napis WYCIECZKA - dużo mówiący pasażerom. Natomiast w środku wyświetlała się trasa linii 1
Super specjaliści z Pesy...
A niedało się na wyświetlaczu zewnętrznym wyświetlać krańca w którym zmierza tramwaj. Nawet z linią, która daną ulicą niejedzie. Np. tramwaj jedzie trasą linii 8 z Wiatracznej na Os. Górczewska (ale przez al. Waszyngtona). A wewnętrzny poprostu wyłączyć.

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 10 sty 2011, 16:13

A co do wyświetlaczy to w 2156+2157 widniał jakiś napis + Kielecka. Więc nie było tak źle. Bardzo dobra akcja, nie znając kompletnie tych rozkładów, udało mi się odkryć trzy wagony.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 10 sty 2011, 16:17

ashir pisze:Na wyświetlaczu był napis WYCIECZKA - dużo mówiący pasażerom.
Dobrze, że chociaż to było.
Za przednią szybą 1340 była kartka z odręcznie napisaną nazwą krańca (długopisem :D) , bo organizatorzy nie przygotowali tablic kierunkowych...

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 10 sty 2011, 16:17

ashir pisze:A niedało się na wyświetlaczu zewnętrznym wyświetlać krańca w którym zmierza tramwaj. Nawet z linią, która daną ulicą niejedzie. Np. tramwaj jedzie trasą linii 8 z Wiatracznej na Os. Górczewska (ale przez al. Waszyngtona). A wewnętrzny poprostu wyłączyć.
Nie dało się.
Oprogramowanie w Singu jest na tyle sztywne, że nie da się zaprogramować jakiegokolwiek napisu niewgranego (w tym także krańców.). Co do ustawiania linii to nie byliśmy tramwajem liniowym i NR mógł się przywalić do tego, że mamy liniowe dekoracje.
Wewnętrznych wyświetlaczy nie da się wyłączyć inaczej jak wyłączając tramwaj.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 10 sty 2011, 16:19

m72 pisze:Co do ustawiania linii to nie byliśmy tramwajem liniowym i NR mógł się przywalić do tego, że mamy liniowe dekoracje.
Ale po światełku już nie baliście się i ustawiliście "35 trasa skrócona". Więc jak z tym było? ;)

ashir

Post autor: ashir » 10 sty 2011, 16:20

bartoni722 pisze:A co do wyświetlaczy to w 2156+2157 widniał jakiś napis + Kielecka. Więc nie było tak źle. Bardzo dobra akcja, nie znając kompletnie tych rozkładów, udało mi się odkryć trzy wagony.
3014 też miał napis np. W Wilanowska :mewa: , a 1340+1339 nie ma wyświetlaczy, ale miał stosowną informację z przodu rozróżniającą go od innych tramwajów. Wychodzi na to, że M3 było dziwne w kwestii oznakowania i trasy. I czemu ja muszę zawszę trafiać na takie brygady. :sad:
person pisze:
m72 pisze:Co do ustawiania linii to nie byliśmy tramwajem liniowym i NR mógł się przywalić do tego, że mamy liniowe dekoracje.
Ale po światełku już nie baliście się i ustawiliście "35 trasa skrócona". Więc jak z tym było? ;)
I Knapik co przystanek gadał: Następny przystanek: Nowowiejska, Uwaga: Ostatni przystanek na trasie: Plac Narutowicza. ;-)

ODPOWIEDZ