WOĹP 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- R-9 Chełmska
A ja nie wiem, dlaczego po prostu nie ma linii np. co 30 minut zaliczająca najgłówniejsze ciągi typu Narutowicza - Jerozolimskie - Zieleniecka - WZ - Marszałkowska - Nowowiejska? Tylko takie efemerydy...
Chociaż na Piaskach więcej portfeli, aniżeli na Żeraniu Wschodnim
Chociaż na Piaskach więcej portfeli, aniżeli na Żeraniu Wschodnim
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- MeWa
- Cukiereczek
a co przyświecało ZMIANIE TRASY i pojechanie przez Trasę W-Z, a nie przez Aleje Jerozolimskie? (Ponoć i tak potem było 20 min. postoju na Cm. Wolskim).m72 pisze:Nie. Zadecydowaliśmy o skróceniu trasy.
W przyszłym roku najlepiej w ogóle nie podajcie tras... Człowiek chce złapać konkretną brygadę, a potem się okazuje, że nie dość, że odjazd nastąpił przed czasem, to tramwaj jeszcze pojechał innym ciągiem
też mi się wydaje, że trasy nieco nieprzemyślane...hafilip84 pisze:Ja mam jedno spostrzeżenie: bardzo fajne trasy dla miłośników... Tylko nie o to, do cholery, dzisiaj chodziło... J
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- a/p TALENT
Osobiście zaliczyłem kurs z brygadą M1 od przystanku Marynin do pętli Nowe Bemowo / ok. 14.45 /. Było mi miło, że fatygowali się przez całe miasto, aby z honorowym 1 pasażerem zajechać na pętlę / w pierwszym wagonie /. Nie liczę zapitego w trupa menela, którego wyautowano sprawnie i kulturalnie na przystanku Orlich Gniazd.
Szkoda, że nikt się nie dosiadł po trasie. Może, gdyby jechał tabor zabytkowy to wynik był bardziej na +. A tak to tylko senior użytkownik WAWKOMU uratował honor Bemowa Lotniska.
PS. Gdyby nie renesansowa / czytaj odrodzona / strona internetowa KMKM to by była ciemna mogiła w temacie specjalnych linii tramwajowych WOŚP.
Szkoda tylko niezapomnianych brygad tramwajowych wystawianych przez WAWKOM.
Szkoda, że nikt się nie dosiadł po trasie. Może, gdyby jechał tabor zabytkowy to wynik był bardziej na +. A tak to tylko senior użytkownik WAWKOMU uratował honor Bemowa Lotniska.
PS. Gdyby nie renesansowa / czytaj odrodzona / strona internetowa KMKM to by była ciemna mogiła w temacie specjalnych linii tramwajowych WOŚP.
Szkoda tylko niezapomnianych brygad tramwajowych wystawianych przez WAWKOM.
ZUS fundatorem emigracji
A ja wam powiem narzekacze, że pobiliśmy znów rekord zbiórki. I TO SIĘ LICZY!
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- a/p TALENT
Cieszę się, że kapelkę Wam pomogłem w uzyskaniu rekordowego wyniku.
Tym bardziej, że w zasadzie w wagonie brygady M1 znalazłem się przez splot rozmaitych okoliczności/ stąd ten krótki pobyt w wagonie/, a nie w wyniku zaplanowanego desantu.
Jednoosobowa akcja usuwania pijaczyny z wagonu była wzorowa. Teraz wiem,
kto był tym skutecznym eliminatorem .
Tym bardziej, że w zasadzie w wagonie brygady M1 znalazłem się przez splot rozmaitych okoliczności/ stąd ten krótki pobyt w wagonie/, a nie w wyniku zaplanowanego desantu.
Jednoosobowa akcja usuwania pijaczyny z wagonu była wzorowa. Teraz wiem,
kto był tym skutecznym eliminatorem .
ZUS fundatorem emigracji
A według rozkładu to nie dalibyśmy radę?m72 pisze:Manewr został wykonany tak, aby wyrobić się na światełko z dyspozycją NR...ashir pisze:Po 40 minutowym postuju pojechaliśmy z powrotem, tylko że na Kinie Feminie skręciliśmy w lewo zamiast w prawo. Pojechaliśmy następnie ulicą Stawki, a potem Andersa i dojechaliśmy na Światełko do nieba, a potem już pojechaliśmy do Pl. Narutowicza. Wogóle jechaliśmy inaczej niż jest w rozkładzie.
Co ty na Cm. Wolskim staliśmy równe 50 minut (przyjazd 18:23, odjazd 19:13), ale po co jechać na Os. Górczewska. Wogóle w pewnym momencie zgłupiałem, bo nie wiedziałem gdzie pojadę. Niedziwię się, że ludzie do takich tramwajów wsiadają. Był przypadek, że ludzie uciekli z tramwaju. Na wyświetlaczu był napis WYCIECZKA - dużo mówiący pasażerom. Natomiast w środku wyświetlała się trasa linii 1 Pod koniec kursowania została odklejona kartka z fikcyjną trasą, więc było ciekawie. O dziwo po ruszeniu ze światełka do nieba włączone zostały zapowiedzi przystanków. Ogólnie to porażka. Wolałbym jednak trasę z ubiegłego roku. Wtedy tramwaje jeździły co 20 minut, były też zabytki.MeWa pisze:a co przyświecało ZMIANIE TRASY i pojechanie przez Trasę W-Z, a nie przez Aleje Jerozolimskie? (Ponoć i tak potem było 20 min. postoju na Cm. Wolskim).m72 pisze:Nie. Zadecydowaliśmy o skróceniu trasy.
W przyszłym roku najlepiej w ogóle nie podajcie tras... Człowiek chce złapać konkretną brygadę, a potem się okazuje, że nie dość, że odjazd nastąpił przed czasem, to tramwaj jeszcze pojechał innym ciągiem
Super specjaliści z Pesy...ashir pisze:Na wyświetlaczu był napis WYCIECZKA - dużo mówiący pasażerom. Natomiast w środku wyświetlała się trasa linii 1
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
A niedało się na wyświetlaczu zewnętrznym wyświetlać krańca w którym zmierza tramwaj. Nawet z linią, która daną ulicą niejedzie. Np. tramwaj jedzie trasą linii 8 z Wiatracznej na Os. Górczewska (ale przez al. Waszyngtona). A wewnętrzny poprostu wyłączyć.m72 pisze:Super specjaliści z Pesy...ashir pisze:Na wyświetlaczu był napis WYCIECZKA - dużo mówiący pasażerom. Natomiast w środku wyświetlała się trasa linii 1
-
Nie dało się.ashir pisze:A niedało się na wyświetlaczu zewnętrznym wyświetlać krańca w którym zmierza tramwaj. Nawet z linią, która daną ulicą niejedzie. Np. tramwaj jedzie trasą linii 8 z Wiatracznej na Os. Górczewska (ale przez al. Waszyngtona). A wewnętrzny poprostu wyłączyć.
Oprogramowanie w Singu jest na tyle sztywne, że nie da się zaprogramować jakiegokolwiek napisu niewgranego (w tym także krańców.). Co do ustawiania linii to nie byliśmy tramwajem liniowym i NR mógł się przywalić do tego, że mamy liniowe dekoracje.
Wewnętrznych wyświetlaczy nie da się wyłączyć inaczej jak wyłączając tramwaj.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
3014 też miał napis np. W Wilanowska , a 1340+1339 nie ma wyświetlaczy, ale miał stosowną informację z przodu rozróżniającą go od innych tramwajów. Wychodzi na to, że M3 było dziwne w kwestii oznakowania i trasy. I czemu ja muszę zawszę trafiać na takie brygady.bartoni722 pisze:A co do wyświetlaczy to w 2156+2157 widniał jakiś napis + Kielecka. Więc nie było tak źle. Bardzo dobra akcja, nie znając kompletnie tych rozkładów, udało mi się odkryć trzy wagony.
I Knapik co przystanek gadał: Następny przystanek: Nowowiejska, Uwaga: Ostatni przystanek na trasie: Plac Narutowicza.person pisze:Ale po światełku już nie baliście się i ustawiliście "35 trasa skrócona". Więc jak z tym było?m72 pisze:Co do ustawiania linii to nie byliśmy tramwajem liniowym i NR mógł się przywalić do tego, że mamy liniowe dekoracje.