Też mam taką nadzieję.Rav5202 pisze:382 pewnie skasują....
PorzÄ dki na poĹudniu (117, 519)
Moderator: Wiliam
-
Pan Piotr
- (XXXX)
W sumie to cały projekt fajny tylko to 422 ( dubel 501+506 ). Na placu Zawiszy w stronę Kasprzaka oprócz 501 jest 159, więc w zasadzie nie wiem. Poza tym korki na placu Zawiszy mogą rozwalić taką linię. Może lepiej trochę to zmodyfikować tzn.Bastian pisze:Tylko że 506 pewnie też nie będzie, zwłaszcza skoro mowa o wycofaniu z Mokotowa 118.Lipa pisze:Nowe 422 powinno raczej nosić numer 406, ponieważ połowa trasy będzie pokrywać się z obecnym 506.
Jeśli to przejdzie, będzie parę kroków do przodu. Natomiast bardzo wieją mi zgnilizną 519, 422 i 382 (ciekaw jestem częstotliwości 501, 422 i 519 - wieje mi burdelem na Sobieskiego jeszcze większym, niż jest teraz).
Swoją drogą: jaki sens ma konsultowanie takich rzeczy, jak skrócenie 519? Po co w ogóle proponować rzeczy, które konsultacji z dzielnicą lub mieszkańcami nie mają szans przejść, jeśli nie ma się mocy, by je wprowadzić mimo tego?
422 - Miasteczko Wilanów ... Jana Sobieskiego - Belwederska - Al. Ujazdowskie -
Nowy Świat - Krakowskie Przedmieście - Królewska - Grzybowska - Karolkowa -
Kasprzaka ... Os. Górczewska
E-2 - Wilanów ... Jana Sobieskiego - Belwederska - Spacerowa - Goworka -
Waryńskiego - Marszałkowska - pl. Bankowy ... Nowe Bemowo
Przystanki: MANGALIA ... METRO POLITECHNIKA, PL. KONSTYTUCJI, CENTRUM, PL. BANKOWY i dalej bez zmian
Uzasadnienie:
519 jak piszą w GW ma być ścięte o 3 metry na każdym autobusie, więc podaż w relacji: Wilanów - Metro Politechnika spadnie. Każdy dodatkowy autobus z Sobieskiego do Politechniki by się przydał, a z Sobieskiego na Trakt to E-2 nie ma jakiś powalającej frekwencji. Za Mangalią mogłoby się zatrzymywać przy Politechnice. Z Uniwersytetu na Wolę byłaby poza tym linia całodzienna, a nie szczytowa.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Moim zdaniem bardzo dobre zmiany
Zwłaszcza jeśli chodzi o 107, 141, 182, 301, 382 i 505. Dzięki mini-reformie udało się uratować 141, nadać jej nowej rangi, ucywilizować 107 i skasować 505. Szkoda, że nie udało się przeforsować skrócenia 519, ale z kolei cieszy zostawienie 117. Obie linie na Mokotowie mogłoby załatwić 239 na trasie Powsin - trasa 519 - Wilanów - trasa 117 - Rakowiecka-Kościół na solówki z częstotliwością 117.
Tyle, że dojazd 365 z M Wilanowska na Służewiec z Al. Niepodległości może być uznany za mało atrakcyjny.
Coś w tym jestLipa pisze:Dlatego przyszedł mi teraz do głowy taki pomysł, żeby 218 pozostawić pod GM i w Al.Wilanowskiej bez zmian, natomiast
365 uruchomić na trasie: BOKSERSKA-Postępu-Domaniewska-Al.Niepodległości-METRO WILANOWSKA.
Wtedy całotygodniowe połączenie Wyględowa z GM pozostaje, natomiast Domaniewską autobusy jeździłyby tylko w szczycie, czyli wtedy gdy mają tam szansę na pozyskanie pasażerów.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Popieram, ale w nieco innej wersji:MichalJ pisze:Aha. Czyli z Rakowieckiej na Gagarina w zamian za likwidację 301 likwidujemy 167.Zebra pisze: Do Zachodniego.
Na Bartyckiej, jeśli mają być dwie linie, to niech jadą w inne strony, a nie że obie z Rozbratu. 159 dać przez Bartycką, 108 likwidacja, 167 nie ruszać.
* 107: likwidacja
* 108: Esperanto - jak 107 - Bartycka - EC Siekierki (wzmocnić rozkład)
* 163: ...Sadyba - św. Bonifacego - Sikorskiego - al. Wilanowska - Metro-Wilanowska
* 167: bez zmian
* 187: ...Wisłostrada - Chełmska - Sobieskiego - św. Bonifacego - Stegny
Myślałem o krańcu na pętli MW razem ze 165. Jadąc w kierunku Metra Wilanowska można byłoby wysiąść na ZP Domaniewska albo dojechać do pętli, jezeli ktoś miałby taką potrzebę. Wsiadać można również zarówno na pętli jak i przy Domaniewskiej, co komu lepiej pasuje.ZaciszaniN pisze:Coś w tym jest Tyle, że dojazd 365 z M Wilanowska na Służewiec z Al. Niepodległości może być uznany za mało atrakcyjny.
W sumie masz rację. ZP Dolna jest dogodniejszy przesiadkowo niż ZP Spacerowa. Przy Dolnej zatrzymuje się 7 linii, przy Spacerowej - 5. Przy Dolnej jest jedna linia w stronę Rakowca, teraz będą dwie (i pewnie skoordynowane). Więc pewnie potoki będą większe.Bastian pisze:A ja zadam inne pytanie: gdzie będą większe potoki? I tu już bym nie był pewien.man1956 pisze:I teraz pytanie - gdzie są większe potoki? Na na Gagarina czy na Dolnej? Dla mnie odpowiedź nie pozostawia wątpliwości.
Zresztą na Dolnej tłok jest już teraz.
Obawiam się tylko, że kiepsko teraz będzie na odcinku Sielce - Metro Pole Mokotowskie. Dwie linie (167 i 168), długie i niepunktualne. Mimo wszystko przydałaby się koordynacja.
-
mak_gajwer
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tu się zgodzę - po planowanych ruchach także i ten ciąg wymagać będzie uporządkowania.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
141
STEGNY - OKĘCIE
wzmocnione do chociaż 10/15//15 jako zastępstwo za 117 na Lotników, która i tak ledwo zipie
107
ESPERANTO - ... - prosto Odyńca - Wołoska - Woronicza - SPARTAŃSKA
118
KILLIM!
218
MW - ... - 118 - POLE MOKOTOWSKIE
wzmocnione na odc. MW - KRÓLIKARNIA
117
GOCŁAW - DWC
382
KILLIM!
182
WITOLIN - DWZ
505
KILLIM!
210
URSYNÓW PŁN. - szuru buru po Ursynowie - Puławska - oberek przez Modzelewskiego i Domaniewską - zakręcenie przez R7/niezakręcenie przez R7 (wydaje mi się, że zbędne w przypadku silnego 218) - Wołoska - Madalińskiego - albo prosto Niepodległości i na DwC, albo dalej Madalińskiego jak 117 obecnie do Centrum
301
KILLIM!
No i przydałoby się mocniejsze 131...
STEGNY - OKĘCIE
wzmocnione do chociaż 10/15//15 jako zastępstwo za 117 na Lotników, która i tak ledwo zipie
107
ESPERANTO - ... - prosto Odyńca - Wołoska - Woronicza - SPARTAŃSKA
118
KILLIM!
218
MW - ... - 118 - POLE MOKOTOWSKIE
wzmocnione na odc. MW - KRÓLIKARNIA
117
GOCŁAW - DWC
382
KILLIM!
182
WITOLIN - DWZ
505
KILLIM!
210
URSYNÓW PŁN. - szuru buru po Ursynowie - Puławska - oberek przez Modzelewskiego i Domaniewską - zakręcenie przez R7/niezakręcenie przez R7 (wydaje mi się, że zbędne w przypadku silnego 218) - Wołoska - Madalińskiego - albo prosto Niepodległości i na DwC, albo dalej Madalińskiego jak 117 obecnie do Centrum
301
KILLIM!
No i przydałoby się mocniejsze 131...