A jak potrzebuja kierowcy to praca sie zawsze znajdzie
No, ale bedac u kierownika widzialem, ze jestem na czarnej liscie do zatrudniania z wolnego
Założę się, że dziur będzie sporo i to już za miesiąc, dwa, kiedy zrobi się cieplej i okres remontów się zacznie, a więc i autobusowych zetek oraz urlopów.Drivter1234 pisze:W tym roku może być nieco innaczej. Starsi kierowcy idą na emeryturę, ale na jego miejsce już zatrudnili ze 2 nowych na 1/2. A wiadomo że niepełnoetatowi kierowcy często, choć nie zawsze, dokręcają kilka godzin. I na to właśnie liczą i liczą, że zatkają te dziury.
Nie stresuj się chłopie z MZA.Pawel_ pisze:Ale MZA to MZA - nie chcą zatrudniać na pełen etat...![]()
Ciekawy jestem, jak jest obecnie w PKSie, Mobilisie, ITSie...
Powiedziałem: kiepsko, to trochę lepiej niż źle. W ITSie standard obsługi też spada, ale tu przynajmniej trochę wiadomo dlaczego. Najlepiej spośród ajentów pasażerów obsługują kierowcy Mobilisu, choć oczywiście ideału też nie ma - zależy na kogo się trafi. Ale nie będę tematu rozwijał, bo to nie miejsce na to.Desert pisze:Żle? Nie rozumiem.
ZTCW, ostatnio coraz więcej ludzi zasila tam z MZA. Co do zaplecza technicznego to rzecz jasna - oszczędzają. Ale jeśli nie szalejesz wozem, nie masz jakiś większych przepałów to ok 11 PLN/h dostaniesz.fraktal pisze:To ciekawe, bo skoro tam jest tak nieźle, dlaczego nadal jest tak kiepsko z obsługą....Pogot pisze:Grodzio : wezmą się z otwartymi rękoma. Po kilku testach na mieście podpisują z tobą umowę i na miasto. Ostatnio było 14 PLN brutto/h.
Jeśli chodzi o standard obsługi to może i tak. Ale ja raczej pisałem o warunkach pracy kierowcy.fraktal pisze:Najlepiej spośród ajentów pasażerów obsługują kierowcy Mobilisu, choć oczywiście ideału też nie ma - zależy na kogo się trafi. Ale nie będę tematu rozwijał, bo to nie miejsce na to.
Całą Warszawę musiałbym pokonać, by dojechać do tej zajezdni... Tak więc odpada - tak samo Woronicza, Redutowa. Zostaje tylko Stalowa i Ostrobramska.Pogot pisze:Obecnie jednak na Kleszczową cały czas są nabory. Standardowo 1/2 i 1/4.
To ile to trzeba wyjeździć, żeby wziąć jakieś 2000 PLN.. netto.Pogot pisze:Grodzio : wezmą się z otwartymi rękoma. Po kilku testach na mieście podpisują z tobą umowę i na miasto. Ostatnio było 14 PLN brutto/h.
Najbardziej chciałbym R-3 lub R-4.Desert pisze:Bierz co się da, a z czasem zwiększysz etat
U Szamota wolał♣em akurat Depeche Modefik pisze:Nawet odliczając Szamota, który potrafił pasażerów wracających w noc wigilijną z pasterki przywitać dźwiękami Paradise Lost
Ok. 3/4 etatu.Pawel_ pisze:To ile to trzeba wyjeździć, żeby wziąć jakieś 2000 PLN.. netto.
Ale jakieś przełożenie pośrednie powinno to mieć, bo im lepsze warunki pracy ma kierowca, tym się bardziej powinien starać. Chyba że w Mobilisie chętniej dają premię niż w innych firmach i dlatego kierowcy nie chcą za bardzo podpadać, aby nie dostawać gołej jedynie pensji. To byłoby jakieś wytłumaczenie.Pogot pisze:Jeśli chodzi o standard obsługi to może i tak. Ale ja raczej pisałem o warunkach pracy kierowcy.