Chętnie bym coś usłyszał o jakichś polecanych lokalach...
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Żarcie na mieście
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bar-o-metr koło pętli Nowodwory - genialna naleśnikarnia ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Pizzeria na Nowolipkach - mistrzowska pizza, polecamMichalJ pisze:Słuchajcie, a w knajpach serwujących tzw. drugie danie na talerzu to nikt nie jada? Tu są sami studenci z budżetem 10 zł na obiad?
U Szwejka - świetne promocje, w poniedziałek mają giga-sznycla z dodatkami za 15zł i napoje w dobrych cenach.
noidea
Bardzo proszę: restauracja Bordo przy Pl. Trzech Krzyży, naprzeciw salonu bodajże Ferrari.MichalJ pisze:Słuchajcie, a w knajpach serwujących tzw. drugie danie na talerzu to nikt nie jada? Tu są sami studenci z budżetem 10 zł na obiad?
Dobra tam jest i pizza, i stek, więc wybór spory.
Ale "biedna" wersja obiadu: woda + karkówka kosztuje coś. ok 40 PLN, więc żeby zjeść więcej to 60-70 PLN trzeba posiadać.
Przepyszne hinduskie żarcie jest w restauracji, której nazwy nie pomnę, ale znajduje się ona obok skrzyżowania Kruczej i Nowogrodzkiej. Restauracja jest niepozorna, jadają tam głównie hindusi i dogadasz się tam tylko w ichniejszym języku lub po angielsku. Koszt to 30-50 PLN.
Jeszcze co do pizzerii... W życiu tylko parę razy odważyłem się zamówić coś innego niż Pizzę Hut i była to Da Grasso Cztery Sery. Też dobra.
O tak, Hami to niekwestionowany lider wśród chińczyków.ZaciszaniN pisze:Jeśli słuszny chińczyk za marne pieniądze to tylko w Hamim na Słodowcu (vel na Marymoncie). Za podwójne sajgonki (2x 3 sztuki) z podwójnym ryżem smażonym bez surówki płacę też niewiele więcej niż 10zł. Podobnie za kurczaka curry albo kurczaka w cieście - również z podwójnym ryżem smażonym.BJ pisze:A ja polecam Que Honga na pl. Zbawiciela. Bardzo dobry chińczyk za w sumie śmieszne pieniądze.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Ja, jadąc do pracy i biorąc na wynos, nigdy nie czekam dłużej niż 5-10 minut - jakie by to nie było zamówienie, chociaż obłożenie lokalu bez względu na dzień tygodnia i porę dnia jest dość spore.BJ pisze:Może być kilka słusznych chińczykówZaciszaniN pisze:Jeśli słuszny chińczyk za marne pieniądze to tylko w Hamim na Słodowcu (vel na Marymoncie).
Poza tym dla mnie Pl. Zbawiciela to idealna lokalizacja, bo ze szkoły jadę tam jakieś 5-8 min.
Knajpa moich znajomychAdam G. pisze:U Szwejka - świetne promocje, w poniedziałek mają giga-sznycla z dodatkami za 15zł i napoje w dobrych cenach.
Nic dziwnego, skoro masz mniejszy żołądek od mojegoradeom pisze:O tak, Hami to niekwestionowany lider wśród chińczyków.Porcje są tak duże, że czasem najadam się za jedyne 7,50 zł.
Ceny napojów faktycznie są dość konkurencyjne. Tak samo jak przełożenie ilości jedzenia do ceny. A co do stolików, to nie dziwne - chińczyka zjada się w zależności od porcji 10 - 20 minut, a drzwi do lokalu praktycznie się nie zamykająNa jedzenie czeka się bardzo krótko, minus to czasem brak wolnych miejsc. Do tego sok litrowy Tymbark jest o 50 gr tańszy, niż w spożywczaku.
Hamiegohenio_wpz pisze:A i otworzyli drugi punkt na Człuchowskiej 16B, trzeba będzie ich tam przetestować
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Potwierdzam, choć byłem tam tylko raz. Niesamowite miejsce - ciasne i panuje tam lekki chaos. Jedzenie dostaje (dostawało?) się na plastikowym talerzu! O języku polskim istotnie można zapomnieć, natomiast te 50zł to chyba lekka przesadaBJ pisze:Przepyszne hinduskie żarcie jest w restauracji, której nazwy nie pomnę, ale znajduje się ona obok skrzyżowania Kruczej i Nowogrodzkiej. Restauracja jest niepozorna, jadają tam głównie hindusi i dogadasz się tam tylko w ichniejszym języku lub po angielsku. Koszt to 30-50 PLN.
Aha, mają też nieco bardziej luksusową filię na Starym Mieście, niedaleko pl. Zamkowego.
No to jadłeś już amerykańską i polską wersję pizzy. A jak z włoską? Gdzie w Warszawie da się takową zjeść?BJ pisze:Jeszcze co do pizzerii... W życiu tylko parę razy odważyłem się zamówić coś innego niż Pizzę Hut i była to Da Grasso Cztery Sery. Też dobra.
Faktycznie, w porównaniu z dupowatą obsługą w pozostałych, w Arkadii jest całkiem nieźleZaciszaniN pisze:A o dobrej obsłudze w Sphinxie w Arkadii nie wspomnisz![]()
noidea
Potwierdzam, wspaniała pizza, często zamawiam do domu w razie niechcemisizmu związanego z gotowaniem.hafilip84 pisze:Niezbyt dużą, ale też niezbyt drogą i niesamowicie pyszną pizzę można zjeść w Dodo przy Górczewskiej...
Adam G.
-
bartoni722
Najlepsza pizza, jaką jadłem była w knajpce Da Gusto przy Przemysłowej. O ile dobrze pamiętam, duża pizza (naprawdę duża) kosztowała z 20-30 zł. Do tego dostawało się pyszne sosy: czosnkowy i pomidorowy. Niestety potem Da Gusto zniknęło, ale według opinii jednego z komentujących tu: http://www.gastronauci.pl/3983-pizzeria ... o-warszawa , dalej istnieje i ma się dobrze. Czy ktoś się orientuje, czy nadal tak jest?
A zdradzisz z czym jest taka genialna i jakie są ceny?Bastian pisze:Bar-o-metr koło pętli Nowodwory - genialna naleśnikarnia
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach