Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Żarcie na mieście

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

MichalJ

Post autor: MichalJ » 13 mar 2011, 22:17

Słuchajcie, a w knajpach serwujących tzw. drugie danie na talerzu to nikt nie jada? Tu są sami studenci z budżetem 10 zł na obiad? :)
Chętnie bym coś usłyszał o jakichś polecanych lokalach...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 mar 2011, 22:26

Bar-o-metr koło pętli Nowodwory - genialna naleśnikarnia :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Adam G.

Post autor: Adam G. » 13 mar 2011, 22:39

MichalJ pisze:Słuchajcie, a w knajpach serwujących tzw. drugie danie na talerzu to nikt nie jada? Tu są sami studenci z budżetem 10 zł na obiad? :)
Pizzeria na Nowolipkach - mistrzowska pizza, polecam :)
U Szwejka - świetne promocje, w poniedziałek mają giga-sznycla z dodatkami za 15zł i napoje w dobrych cenach.
noidea

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 13 mar 2011, 22:50

Niezbyt dużą, ale też niezbyt drogą i niesamowicie pyszną pizzę można zjeść w Dodo przy Górczewskiej...

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 13 mar 2011, 22:56

MichalJ pisze:Słuchajcie, a w knajpach serwujących tzw. drugie danie na talerzu to nikt nie jada? Tu są sami studenci z budżetem 10 zł na obiad?
Bardzo proszę: restauracja Bordo przy Pl. Trzech Krzyży, naprzeciw salonu bodajże Ferrari.
Dobra tam jest i pizza, i stek, więc wybór spory.
Ale "biedna" wersja obiadu: woda + karkówka kosztuje coś. ok 40 PLN, więc żeby zjeść więcej to 60-70 PLN trzeba posiadać.

Przepyszne hinduskie żarcie jest w restauracji, której nazwy nie pomnę, ale znajduje się ona obok skrzyżowania Kruczej i Nowogrodzkiej. Restauracja jest niepozorna, jadają tam głównie hindusi i dogadasz się tam tylko w ichniejszym języku lub po angielsku. Koszt to 30-50 PLN.

Jeszcze co do pizzerii... W życiu tylko parę razy odważyłem się zamówić coś innego niż Pizzę Hut i była to Da Grasso Cztery Sery. Też dobra.

radeom

Post autor: radeom » 13 mar 2011, 23:28

ZaciszaniN pisze:
BJ pisze:A ja polecam Que Honga na pl. Zbawiciela. Bardzo dobry chińczyk za w sumie śmieszne pieniądze.
Jeśli słuszny chińczyk za marne pieniądze to tylko w Hamim na Słodowcu (vel na Marymoncie). Za podwójne sajgonki (2x 3 sztuki) z podwójnym ryżem smażonym bez surówki płacę też niewiele więcej niż 10zł. Podobnie za kurczaka curry albo kurczaka w cieście - również z podwójnym ryżem smażonym.
O tak, Hami to niekwestionowany lider wśród chińczyków. :) Porcje są tak duże, że czasem najadam się za jedyne 7,50 zł. Na jedzenie czeka się bardzo krótko, minus to czasem brak wolnych miejsc. Do tego sok litrowy Tymbark jest o 50 gr tańszy, niż w spożywczaku. :D

henio_wpz

Post autor: henio_wpz » 14 mar 2011, 0:33

A i otworzyli drugi punkt na Człuchowskiej 16B :dance: , trzeba będzie ich tam przetestować :smile:

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 14 mar 2011, 1:23

BJ pisze:
ZaciszaniN pisze:Jeśli słuszny chińczyk za marne pieniądze to tylko w Hamim na Słodowcu (vel na Marymoncie).
Może być kilka słusznych chińczyków ;)
Poza tym dla mnie Pl. Zbawiciela to idealna lokalizacja, bo ze szkoły jadę tam jakieś 5-8 min.
Ja, jadąc do pracy i biorąc na wynos, nigdy nie czekam dłużej niż 5-10 minut - jakie by to nie było zamówienie, chociaż obłożenie lokalu bez względu na dzień tygodnia i porę dnia jest dość spore.
Adam G. pisze:U Szwejka - świetne promocje, w poniedziałek mają giga-sznycla z dodatkami za 15zł i napoje w dobrych cenach.
Knajpa moich znajomych :) A o dobrej obsłudze w Sphinxie w Arkadii nie wspomnisz :?: :P
radeom pisze:O tak, Hami to niekwestionowany lider wśród chińczyków. :) Porcje są tak duże, że czasem najadam się za jedyne 7,50 zł.
Nic dziwnego, skoro masz mniejszy żołądek od mojego :D Ja biorąc podwójne porcje, już po dwóch-trzech godzinach bywam głodny :grin: Więc mało ekonomicznie, ale przynajmniej w krótszym czasie jestem w stanie spróbować różnych potraw ;)
Na jedzenie czeka się bardzo krótko, minus to czasem brak wolnych miejsc. Do tego sok litrowy Tymbark jest o 50 gr tańszy, niż w spożywczaku. :D
Ceny napojów faktycznie są dość konkurencyjne. Tak samo jak przełożenie ilości jedzenia do ceny. A co do stolików, to nie dziwne - chińczyka zjada się w zależności od porcji 10 - 20 minut, a drzwi do lokalu praktycznie się nie zamykają :-$
henio_wpz pisze:A i otworzyli drugi punkt na Człuchowskiej 16B :dance: , trzeba będzie ich tam przetestować :smile:
Hamiego :?: :-s
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Adam G.

Post autor: Adam G. » 14 mar 2011, 2:07

BJ pisze:Przepyszne hinduskie żarcie jest w restauracji, której nazwy nie pomnę, ale znajduje się ona obok skrzyżowania Kruczej i Nowogrodzkiej. Restauracja jest niepozorna, jadają tam głównie hindusi i dogadasz się tam tylko w ichniejszym języku lub po angielsku. Koszt to 30-50 PLN.
Potwierdzam, choć byłem tam tylko raz. Niesamowite miejsce - ciasne i panuje tam lekki chaos. Jedzenie dostaje (dostawało?) się na plastikowym talerzu! O języku polskim istotnie można zapomnieć, natomiast te 50zł to chyba lekka przesada :) Z tego co pamiętam, zdecydowanie bardziej jest to owe 30 niż 50.

Aha, mają też nieco bardziej luksusową filię na Starym Mieście, niedaleko pl. Zamkowego.
BJ pisze:Jeszcze co do pizzerii... W życiu tylko parę razy odważyłem się zamówić coś innego niż Pizzę Hut i była to Da Grasso Cztery Sery. Też dobra.
No to jadłeś już amerykańską i polską wersję pizzy. A jak z włoską? Gdzie w Warszawie da się takową zjeść? :D
ZaciszaniN pisze:A o dobrej obsłudze w Sphinxie w Arkadii nie wspomnisz :?: :P
Faktycznie, w porównaniu z dupowatą obsługą w pozostałych, w Arkadii jest całkiem nieźle :P
noidea

Awatar użytkownika
kitrak

Post autor: kitrak » 14 mar 2011, 2:17

hafilip84 pisze:Niezbyt dużą, ale też niezbyt drogą i niesamowicie pyszną pizzę można zjeść w Dodo przy Górczewskiej...
Potwierdzam, wspaniała pizza, często zamawiam do domu w razie niechcemisizmu związanego z gotowaniem.

Adam G.:[/b] Dobrą włoską pizzę możesz zjeść w pizzerii Del Forno na Brożka.

henio_wpz

Post autor: henio_wpz » 14 mar 2011, 13:07

@ZaciszaniN:
Tak, HAMIego, na Twarzoksiążce w komentarzach to mają zapostowane

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 14 mar 2011, 13:25

Nonsolopizza też jest niezła, aczkolwiek dawno nie byłem

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 14 mar 2011, 13:27

kitrak pisze:
Potwierdzam, wspaniała pizza, często zamawiam do domu w razie niechcemisizmu związanego z gotowaniem.
Przyłącze się do komplementów. Niedrogo, wspaniały sos, dobre składniki. Ogólnie mówiąc polecam.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Olek007

Post autor: Olek007 » 14 mar 2011, 15:01

Najlepsza pizza, jaką jadłem była w knajpce Da Gusto przy Przemysłowej. O ile dobrze pamiętam, duża pizza (naprawdę duża) kosztowała z 20-30 zł. Do tego dostawało się pyszne sosy: czosnkowy i pomidorowy. Niestety potem Da Gusto zniknęło, ale według opinii jednego z komentujących tu: http://www.gastronauci.pl/3983-pizzeria ... o-warszawa , dalej istnieje i ma się dobrze. Czy ktoś się orientuje, czy nadal tak jest?

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 mar 2011, 15:17

Bastian pisze:Bar-o-metr koło pętli Nowodwory - genialna naleśnikarnia :]
A zdradzisz z czym jest taka genialna i jakie są ceny?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

ODPOWIEDZ