TW - skreślenia ze stanu, kasacje, sprzedaż taboru
Nie wiem, gdzie jest dusza tramwaju, ale dla mnie dusza autobusu to zawsze była w dźwięku silnika, wycinankach, naklejkach i proporczykach w kabinie kierowcy...
No i jeszcze coś: w tym, że jak miał dechę zjazdową oraz numer taborowy wewnątrz wozu szablonem z czcionką "kwadratową" - to był to wóz kleszczowy, jak miał numery na biało malowane a lakier ciemnoczerwony - to Ostrobramska czy Redutowa. A Chełmska miała specyficzny układ tekstu "linię obsługuje zakład..." - nawet jak się nie widziało z daleka literek, to było wiadomo. To było nie do podrobienia i m.in. dzięki temu nie było kiedyś dwóch takich samych autobusów...
No i jeszcze coś: w tym, że jak miał dechę zjazdową oraz numer taborowy wewnątrz wozu szablonem z czcionką "kwadratową" - to był to wóz kleszczowy, jak miał numery na biało malowane a lakier ciemnoczerwony - to Ostrobramska czy Redutowa. A Chełmska miała specyficzny układ tekstu "linię obsługuje zakład..." - nawet jak się nie widziało z daleka literek, to było wiadomo. To było nie do podrobienia i m.in. dzięki temu nie było kiedyś dwóch takich samych autobusów...
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zebrało ci się na romantyzm, a tu nie o tym. Może więc zamiast "dusza" trzeba użyć "tożsamość" 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
I nie ma aboslutnie żadnego przepisu, który by to stwierdzał? Nie da się z braku laku zastosować przepisów dotyczących chociażby autobusów? Bo w zasadzie to jakaś podstawa prawna być powinna, chocby po to, żeby w papierach przełożony z tramwaju przycisk od dzwonka nie został określony tą "duszą" tramwaju i żeby nie dało się przenieść z tym przyciskiem wszystkich papierów, w których będzie stało, że to cały czas ten sam tramwaj.
Popatrz, jaka franca!
Polecam przeczytanie przepisów dotyczących tramwajów, a potem dopiero kontynuowanie wynurzeń. Pojecie 'dusza tramwaju' nie zostało przez Prawodawcę wprowadzone, ale oczywiście - wystarczy zebrać 100 tyś. podpisów i złożyć właściwy projekt ustawy do Kancelarii Sejmu RP.drapka pisze:I nie ma aboslutnie żadnego przepisu, który by to stwierdzał? Nie da się z braku laku zastosować przepisów dotyczących chociażby autobusów? Bo w zasadzie to jakaś podstawa prawna być powinna, chocby po to, żeby w papierach przełożony z tramwaju przycisk od dzwonka nie został określony tą "duszą" tramwaju i żeby nie dało się przenieść z tym przyciskiem wszystkich papierów, w których będzie stało, że to cały czas ten sam tramwaj.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- gregory5576
- Kontakt:
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jest taki tramwaj?gregory5576 pisze:Pożegnamy chyba już 5161,wegetuje przy pompach, pomału rozbierany.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale co to za różnica? Tramwaj ma być sprawny, zgodny z homologacją i przepisami.drapka pisze:I nie ma aboslutnie żadnego przepisu, który by to stwierdzał? Nie da się z braku laku zastosować przepisów dotyczących chociażby autobusów? Bo w zasadzie to jakaś podstawa prawna być powinna, chocby po to, żeby w papierach przełożony z tramwaju przycisk od dzwonka nie został określony tą "duszą" tramwaju i żeby nie dało się przenieść z tym przyciskiem wszystkich papierów, w których będzie stało, że to cały czas ten sam tramwaj.
@piotram: Któryś zakład remontowy zrobił takie właśnie "NG", rzekomo z belką od oryginału i... dał tabliczkę znamionową z datą produkcji 200x - z datą tego niby remontu
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- gregory5576
- Kontakt:
- Bastian
- Sułtan Maroka
Komu stoi?gregory5576 pisze:Ale śmieszne nic nie pompują tylko tam mu stoi.
Jeszcze raz pytam: jakiego typu jest wagon 5161?
- gregory5576
- Kontakt: