MAN Lion's 2010
A tak trochę w inny deseń.
W poniedziałek (07.03.2011r.) w 3454 babcie chciała wyjść pierwszymi drzwiami przy kierowcy "ciepłym guzikiem" a ten nie zadziałał i mówi do kierowcy że chce wyjść. I znów powraca sprawa niechęci kierowców do otwierania zimą pierwszych drzwi bo wieje, bo zimno, bo... Nie ważne, kierowca kulturalnie powiedział że 9 godzin tu pracuje i czy na pewno chce tędy wyjść.
Morał jest z tego taki. Czy można w nowych MAN-ach wyłączyć, unieszkodliwić "ciepły guzik" przy pierwszych drzwiach.
W poniedziałek (07.03.2011r.) w 3454 babcie chciała wyjść pierwszymi drzwiami przy kierowcy "ciepłym guzikiem" a ten nie zadziałał i mówi do kierowcy że chce wyjść. I znów powraca sprawa niechęci kierowców do otwierania zimą pierwszych drzwi bo wieje, bo zimno, bo... Nie ważne, kierowca kulturalnie powiedział że 9 godzin tu pracuje i czy na pewno chce tędy wyjść.
Morał jest z tego taki. Czy można w nowych MAN-ach wyłączyć, unieszkodliwić "ciepły guzik" przy pierwszych drzwiach.
-
andrzej_suse10
Dlaczego te nowe MANy w ogóle nie mają przyspieszenia? Jechałem już różnymi i na różnych liniach, za każdym razem podczas ruszania, silnik leniwie ciągnie po czym skrzynia bardzo szybko zmienia na następny bieg w efekcie czego przyspieszenie silnika umiera w niskich obrotach które go duszą... Czy to kierowcy tak bardzo przerzucili się na eco-driving, czy te many poprostu mają gówniane przyspieszenie?
Masakra, do tego jeszcze powolne zamykanie drzwi - totalna tragedia jeśli chodzi o sprawność (w sensie szybkości) tych wozów w ruchu liniowym
Masakra, do tego jeszcze powolne zamykanie drzwi - totalna tragedia jeśli chodzi o sprawność (w sensie szybkości) tych wozów w ruchu liniowym
Na pierwszych trzech biegach niewielki masz wpływ na przyśpieszenie, czy dasz pełen gaz czy pół czy tylko oprzesz nogę - pozdrów skrzynie Voitha. Natomiast jak wejdzie na ostatni bieg i się go przyciśnie to odlatuje
Tak jak wozy z ITSu
Akurat co do Drzwi nie mam zastrzeżeń, nie zabiją nikogo jak w solarisach - JEB JEB.
Strata czasowa przy tym niewielka a nadrobi dynamiczniejszą jazdą.
Akurat co do Drzwi nie mam zastrzeżeń, nie zabiją nikogo jak w solarisach - JEB JEB.
Strata czasowa przy tym niewielka a nadrobi dynamiczniejszą jazdą.
- Patryk2222
Ja odpowiem że jeżeli od razu wciśniesz pedał do oporu (funkcja KICKDOWN) poleci jak rakieta ale ma to swoje minusy wir w baku. Co do Voitha ja nie narzekam mi się bardzo dobrze nimi jeździ i na pewno lepsze od ZF eco... coś tam. Być może też trafiasz na ekonomicznych kierowców lub mają dużo czasu.
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
-
andrzej_suse10
-
andrzej_suse10
Zdarzało mi się jechać wymienionymi przez Ciebie rodzajami Solarisów z kierowcami, którzy całkiem żwawo je prowadzili, oraz z takimi, którzy się wlekli. Dokładnie tak samo jest z MANami.andrzej_suse10 pisze:U18. Seria 81xx, 88xx, 83xx. W tych manach to dopiero na ostatnim biegu turbina jest w stanie się rozkręcić, bo na każdym niższym silnik jest zduszony na niskich obrotach. To raczej nie jest normalne i nie powinno mieć miejsca w fabrycznie nowych autobusach.
noidea
-
andrzej_suse10
Ale do tej pory nie jechałem ŻADNYM nowym manem który by nie był zamulony. Fakt że nie jeżdżę nimi bardzo często, ale kilka razy w tygodniu trafiam na nie na 503. Tak piszę o tym, bo chyba coś jest na rzeczy, skoro Desert napisał: 
EDIT: Pamiętam dokładnie jak było z MANami ITSu kiedy były nowe (bo teraz to nie to samo). Jak kierowca walił gaz do dechy, to ludziom poręcze z rąk wyrywało. Nowe MANy z mza niby moc mają tą samą a ledwo ruszają z przystanku. Jeszcze to powolne zamykanie drzwi, masakraNa pierwszych trzech biegach niewielki masz wpływ na przyśpieszenie, czy dasz pełen gaz czy pół czy tylko oprzesz nogę - pozdrów skrzynie Voitha.