TVN Warszawa

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 18 kwie 2011, 18:02

BJ pisze:Nie no, ale wiesz - wszyscy nieprzepadający za np. GW to ciemnota i debile. Tylko poglądy Fika, który np. na każdym kroku próbuje zakpić sobie z bardzo dobrego tygodnika, jakim jest "Uważam Rze", są światłe i zajebiste ;)
Cytując klasyka - udowodnij albo przeproś.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 18 kwie 2011, 18:20

BJ pisze:zakpić sobie z bardzo dobrego tygodnika, jakim jest "Uważam Rze",
A co w nim takiego bardzo dobrego, oprócz osoby Rafała Ziemkiewicza??? Heh....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 kwie 2011, 19:39

Nawet nazwa idiotyczna.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 18 kwie 2011, 19:54

Bastian pisze:Nawet nazwa idiotyczna.
Jasne nawiązanie do Rzepy, która jest najbardziej opiniotwórczym dziennikiem w kraju, nie jest idiotyczne, ale to rzecz gustu.
fik pisze:Cytując klasyka - udowodnij albo przeproś.
Kilkukrotnie pisałeś o tym, jakie to ŻW jest beznadziejne, przekręcając jego nazwę na Rzycie Warszawy. To dość jasne nawiązanie do Uważam Rze i Rzeczpospolitej. A nie wydaje mi się, aby poziomem merytorycznym ŻW różniło się od Stołecznej czy TVN Warszawa.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 kwie 2011, 20:06

BJ pisze:Rzepy, która jest najbardziej opiniotwórczym dziennikiem w kraju
Skąd taka opinia? jakieś dane?

PS Jeszcze żeby to chociaż było "Uważam, rze"... :roll:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 18 kwie 2011, 20:31

Bastian pisze:Skąd taka opinia? jakieś dane?
Największa liczba cytatów wśród dzienników?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 kwie 2011, 20:59

To pytanie, czy odpowiedź?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 kwie 2011, 21:01

BJ pisze:
Bastian pisze:Skąd taka opinia? jakieś dane?
Największa liczba cytatów wśród dzienników?
Szczerze? Śmieszy mnie ten ranking - według niego RMF jest najbardziej opiniotwórczą (w ogóle idiotyczna nazwa) stacją radiową, a to tak jakby wśród gazet na czele był Fakt =;
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 18 kwie 2011, 21:09

BJ pisze:ŻW jest beznadziejne, przekręcając jego nazwę na Rzycie Warszawy. To dość jasne nawiązanie do Uważam Rze i Rzeczpospolitej.
Mnie tam zawsze RZYcie Warszawy kojarzyło się bardziej z pewną niechlubną czynnością. I jak najbardziej mi to skojarzenie odpowiadało. Widać się myliłem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 18 kwie 2011, 21:14

A czy o tym wszystkim musicie dyskutować w temacie o TVN Warszawa :?:
Obrazek

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 18 kwie 2011, 21:15

Bastian pisze:To pytanie, czy odpowiedź?
Zgaduj, zgadula. Podpowiem, że to drugie.
Kleszczu pisze:Szczerze? Śmieszy mnie ten ranking - według niego RMF jest najbardziej opiniotwórczą (w ogóle idiotyczna nazwa) stacją radiową, a to tak jakby wśród gazet na czele był Fakt
Nie znoszę RMFu, ale nie wiem, co masz do zarzucenia Faktom RMFu? Albo Wiadomościom ZETki, bo to mniej więcej ta sama półka?
Bo ja bynajmniej nie uważam, że serwisy informacyjne tych stacji są gorsze od serwisów Polskiego Radia lub TOK FM.

Aligator

Post autor: Aligator » 18 kwie 2011, 21:28

A czy o tym wszystkim musicie dyskutować w temacie o TVN Warszawa :?:

Tylko tak długo jak nawiązuje to do TVN... a że temat dotyczy to cóż...

Swoją drogą co się stało z Twoim ITI-owym banerem reklamowym z opisu?? :)
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 kwie 2011, 21:47

BJ pisze:
Kleszczu pisze:Szczerze? Śmieszy mnie ten ranking - według niego RMF jest najbardziej opiniotwórczą (w ogóle idiotyczna nazwa) stacją radiową, a to tak jakby wśród gazet na czele był Fakt
Nie znoszę RMFu, ale nie wiem, co masz do zarzucenia Faktom RMFu? Albo Wiadomościom ZETki, bo to mniej więcej ta sama półka?
Bo ja bynajmniej nie uważam, że serwisy informacyjne tych stacji są gorsze od serwisów Polskiego Radia lub TOK FM.
Nie będę porównywał serwisów RMF FM z innymi bo po prostu nie ma do tego podstaw - wiem jednak, że Fakty w ostatnich latach spadają - jeśli chodzi o poziom - bardzo w dół. To jest po prostu serwis, w którym pierwszy news nadaje się na okładkę Faktu, a drugi na okładkę SE. Do tego dochodzi jeszcze żenujący ostatnimi czasy Bogdan Zalewski.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 18 kwie 2011, 22:35

Nie słucham RMFu od dawna, ale jak ich słuchałem kilka lat temu przez chyba 0.5 roku, to było inaczej.
Natomiast w ZETce są dobre wiadomości, słucham dość często.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 18 kwie 2011, 22:36

BJ pisze: Natomiast w ZETce są dobre wiadomości, słucham dość często.
W ZETce są złe wiadomości, ogólnie tego radia nie da się słuchać...

Zablokowany