Mówiłem już, że 517fik pisze:Na Ursus musi jeździć linia całotygodniowa po trasie 401 przynajmniej do Rzymowskiego (i będę się upierał, że powinno być to 504)
401 - dzielić, czy nie?
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Łukasz pisze:Mówiłem już, że 517fik pisze:Na Ursus musi jeździć linia całotygodniowa po trasie 401 przynajmniej do Rzymowskiego (i będę się upierał, że powinno być to 504)
Ale OIDP proponowałeś trasę Hynka - ŻiW, a Fik słusznie zauważył, że linia musi jechać do Rzymowskiego (co najmniej)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
A może po prostu Wilanów za 117? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bastian pisze:A może po prostu Wilanów za 117?
Nie mówię nie ale co by czerwoniak tam ominął
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Skoro linia czarna byłaby na trasie Ursus-Ursynów i pokrywała ze 193 w 80% to po co tak częste 193?Bastian pisze:możliwośc ograniczenia kursowania 193
Absolutnie nie wchodzi w rachubę, a pisano o tym już tyle razy, że za każdą kolejną wzmiankę będę wywalał z UK
A po co częściej skoro, szczególnie w szczycie, mało kto nią jeździ? Magnesem istnienia 401 nie jest częstotliwośc( bo jest do d... przez korki) ani wygoda(bo raczej jedzie obrzeżami osiedli) tylko szybkośc która pozwala zaoszczędzic mnóstwo czasu na bezpośrednim połączeniu bez kręcenie po jakiś metrach. A jak szybkośc to raczej nie szczyt.. więc wtedy linia traci na znaczeniu bo nie wiadomo kiedy przyjedzie i z jakim opóźnieniem dojedzie...@nowy90: tylko kto będzie czekał w szczycie na linię co 15 min.?
[ Dodano: |19 Kwi 2011|, 2011 23:51 ]
PS Czy mi się wydaje, czy montują światła na Marsa na rondzie? Jeśli tak to po ch... budowali to rondo jak teraz próbują przywrócic korki sprzed przebudowy???
Też tak mi się wydaje - z jednej strony załatwia się relację Ursus - Służew, z drugiej GM - Wilanów. Relacja Wołoska - Al. Lotników jest już właściwie "załatwiana" przez 218. A w mediach można przepchnąć że to "awans" 117 na 517Bastian pisze:A może po prostu Wilanów za 117?
[ Dodano: |20 Kwi 2011|, 2011 09:11 ]
część przystanków na Al. Wilanowskiej może być NŻ...volviak pisze:A taka relacja to w ogóle na coś czerwonego się nadaje? W imię Postępu i Radarowej?
517 Ursus - Wilanów to nie jest zły pomysł ale pod warunkiem że mocna, bo w przeciwnym razie żal będzie po 117 z uwagi na punktualność - taka linia będzie jeździła jak chciała a 117 nie bywało opóźnione więcej niż 15 minut w ścisłych szczytach (mówię o konkretnej brygadzie na konkretnym przystanku). Na odcinku od Służewia może omijać spokojnie Wróbla, cmentarz, Nowoursynowską, Karczocha i Sobieskiego natomiast Patkowskiego mieć NŻ. W takim układzie płaczu po 117 być nie powinno, zważywszy że przesiadka w tramwaj jest przy Rzymowskiego bardzo wygodna (w przeciwieństwie do relacji lewoskrętnej, co było zagrożeniem w przypadku pomysłu z linią Wilanów - Cybernetyki - Okęcie).Łukasz pisze:Problem 401 był dziś, pewnie jak często, też na lewym brzegu Wisły.
Nowoursynowska stała w obie strony, więc o 18:05 na Ursus pojechały 2 brygady, a o 18:07 - trzecia (11 - ktoś chce zmierzyć opóźnienie?).
Ale jeśli mówimy A, to trzeba powiedzieć też B - co w takim razie z resztą 401. Najfajniej moim zdaniem byłoby puścić tu linię jako szczytową (5-10 i 14-20) na trasie Płowiecka - TS - Sikorskiego - Al. Wilanowska - Rolna - Wałbrzyska - Al. Lotników - GM (wywalenie obsługi Służewia bo nie po to jest ta linia), co wymagałoby znalezienia odpowiednio bliskich pętli. Za zachodzie nasuwa się albo Bokserska albo Spartańska, na wschodzie idealny byłby Gocławek Wschodni albo jakieś kryterium na Korkowej ale to jest chyba niemożliwe, więc raczej Marysin?
Jasne, puścić ją wtedy kiedy wpada w największe korki i ma najmniejszą frekwencje:) I jeszcze bez metra Służew??? Czemu 401 nie może wrócic na Ursynów Płn?Przecież było tak i się sprawdziło. Można połączyc ją z 193, mamy super-częstą linię i jeszcze odzyskamy tabor, potrzebny chociażby na Wawer. Druga część dawnej 401 na trasie Okęcie-Rembertów, całotygodniowa, nawet czasem na solówkach w równym takcie 15/15/15
- fik
- Naczelne Chamidło
nowy90 pisze:Czemu 401 nie może wrócic na Ursynów Płn?Przecież było tak i się sprawdziło. Można połączyc ją z 193, mamy super-częstą linię i jeszcze odzyskamy tabor
193 w obecnej postaci potrzebuje wzmocnienia, nie likwidacji. Nie możesz opierać połączenia Służew-SGGW na linii, która zaliczyła każdy korek w płd-zach części miasta.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!