Szeregowy_Równoległy pisze:7 minut z GUS do Koszykowej na przykład (Z-3). Jechałem w czwartek, koleś najpierw stał przy Centralnym bite 3 minuty, a potem łapał opóźnienie, bo nie dało się tych dodatkowych minut rozłożyć na kilka przystanków.
A jak byś chciał w marcu zmierzyć korki i opóźnienia na zamknięciu, które się zaczęło w kwietniu?
Szeregowy_Równoległy pisze:to jak wyjaśnisz te różnice w 171, 190, 410 i 520 o których pisałem parę postów wcześniej? Wiem, że 410 było specjalnej troski, a reszta? Ktoś usiadł, popatrzył, zrobił na czuja i tak wyszło?
171 miało przygotowany rozkład dograny do 190. Ale w kluczowym momencie byłem na urlopie i weszło co innego. I tak to sobie wisi, a ja będąc poza ZTM-em nie mam możliwości tego odwrócić.
Szeregowy_Równoległy pisze:Czyli jeśli chciałbym widzieć ścięte czasy, to muszę się liczyć z krótkimi postojami?
Inaczej. Ścięcie czasów niemal na pewno nie przełoży się na odpowiednie wydłużenie postojów.
METALL2357 pisze:Może już za póżno o tym, ale obiazdowe 138 miało niezły czas przejazdu z ZP Piotra-Skargi

przystanek Wołomińska. Całe DWIE minuty na to aby przedostać się na skrajny lewy pas ulicy Radzymińskiej i odczekać lewo-skręt + Rogatki. Temu osobnikowi co to wymyślił , trebaby było KAZAĆ tak jeżdzić 24h/7Dni. Brawo ludzie odpowiedzialni za układanie ( rozsądnych)rozkładów jazdy.
Bo oprócz tego wszystkiego, to rozkład musi się jeszcze zmieścić w określonym planie brygadowym. Niestety.
METALL2357 pisze:Za co wy Ku@#sa bierzecie pieniądze. Może doczekamy dnia, kiedy wszyscy kierowcy obsługujący linie miejskie zaczną " Walić w CHu@#" tak jak wy " Rozkłado-pisarze" ZTM Banda nierobów, leserów, darmozjafów z polecenia citki,wójka,stryjka.
Mylisz się. I to bardzo. Takiego zapieprzu, jak w sekcji rozkładów jazdy ja nie widziałem. Tam na ogół nie wiadomo, za który rozkład się wziąć, a co dopiero go dopracować i wycyzelować.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem