Remont Średnicy 2011/2012

Moderator: JacekM

Gdybyś dojeżdżał od strony Mińska lub Otwocka, które połączenie by Ci bardziej pasowało:

na Dworzec Wschodni
35
43%
na Dworzec Gdański
47
57%

Liczba głosów: 82

wiaterek

Post autor: wiaterek » 14 maja 2011, 23:13

Ja to czytam i wiem...
95% nie czyta i dowie się z oficjalnych wiadomości...dzień wcześniej

Zastanawiam się, gdzie znajduje się ten punkt, dzięki któremu, to wszystko nie będzie miało prawa nazywać się bałaganem komunikacyjnym...
Niby PLK, niby ktoś inny...A kto za to płaci ? Obywatel ?

Mamy połowe maja....Z forum wiadomo, że od 01.06 zamkną to i o owo...
Żal.pl :(

Awatar użytkownika
zofey

Post autor: zofey » 15 maja 2011, 5:53

No właśnie. Ludzie kupują bilety nie mając zielonego pojęcia, bo niby skąd, o tym ze od 1 czerwca dojazd pociągiem do pracy może się znacznie wydłużyć.

Strona PLK - brak informacji
Strona KM - brak informacji

Nawet gdybym chciał zaalarmować prasę lokalną, to nie mam źródła na podstawie którego mogliby napisać o zamknięciu...

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 16 maja 2011, 9:08

W drugiej połowie mają mają znów testować za pomocą wagonów push-pull sieć trakcyjną na średnicy podmiejskiej.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
zofey

Post autor: zofey » 16 maja 2011, 9:19

Fajnie że o 1 do 12 czerwca będą równocześnie remontowane tory tramwajowe na Targowej... Zdezorientowani ludzie wysiądą z pociągu na Wschodnim i kompletnie nie będą wiedzieli co robić...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 maja 2011, 9:24

zofey pisze:Fajnie że o 1 do 12 czerwca będą równocześnie remontowane tory tramwajowe na Targowej...
No przecież już są. Nic tu się od 1 czerwca nie zmieni.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

przewoz

Post autor: przewoz » 16 maja 2011, 9:49

rufio198 pisze:W drugiej połowie mają mają znów testować za pomocą wagonów push-pull sieć trakcyjną na średnicy podmiejskiej.
że niby te 7 cm. samo gdzieś wsiąkło?
heh...

[ Dodano: |16 Maj 2011|, 2011 09:51 ]
Bastian pisze:No przecież już są. Nic tu się od 1 czerwca nie zmieni.
Odpada nam jedna z dróg objazdowych (do tego mało wrażliwa na korki). Szkoda, że rozpoczęcia zamknięć średnicy nie przełożą na drugą połowę czerwca jednak..

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 16 maja 2011, 10:07

A czy przypadkiem od 13.06 nie zamkną wyjazdu tramwajowego z Kijowskiej w kierunku południowym?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 maja 2011, 10:07

zofey pisze:Fajnie że o 1 do 12 czerwca będą równocześnie remontowane tory tramwajowe na Targowej... Zdezorientowani ludzie wysiądą z pociągu na Wschodnim i kompletnie nie będą wiedzieli co robić...
Wsiądą do tramwaju 7 lub 22 - akurat do 12 czerwca remont dotyczy relacji w żaden sposób ze Średnicą nie wspólnej. Problem będzie właśnie później, jak zamknięty będzie przejazd między Kijowską a Zieleniecką.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 16 maja 2011, 10:13

akurat ze Wschodniej podmiejskiej jest w miarę blisko do przystanku Lubelska ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 maja 2011, 10:18

przewoz pisze:Odpada nam jedna z dróg objazdowych (do tego mało wrażliwa na korki). Szkoda, że rozpoczęcia zamknięć średnicy nie przełożą na drugą połowę czerwca jednak..
Chyba odwrotnie...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

przewoz

Post autor: przewoz » 16 maja 2011, 11:16

Czyli problem będzie przez cały czerwiec.
No nijak nie pasuje ten 1 czerwca za termin zamknięcia...

Ciekawe jaki będzie ostateczny telegram odnośnie odwołań i zmian relacji.
Tak na dobrą sprawę ciągle mnie męczą te poranne dojazdy do Gdańskiego i brak takowych po południu dla SKMW z Miłosnej.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 maja 2011, 11:20

jasiu pisze:akurat ze Wschodniej podmiejskiej jest w miarę blisko do przystanku Lubelska ;)
Fakt, bo też ten przystanek jest kuriozalnie blisko Zielenieckiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

kebe

Post autor: kebe » 16 maja 2011, 14:49

przewoz pisze:Czyli problem będzie przez cały czerwiec.

Tak na dobrą sprawę ciągle mnie męczą te poranne dojazdy do Gdańskiego i brak takowych po południu dla SKMW z Miłosnej.
Krajnow produkował się na forum Jabłonnny :?: i napisał, że od czerwca na S9 będą jeździć 19WE itp. Może te obiegi będą tak zrobione, że raz do Legionowa raz do Rembertowa ?

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 16 maja 2011, 15:36

kebe pisze:
przewoz pisze:Czyli problem będzie przez cały czerwiec.

Krajnow produkował się na forum Jabłonnny :?: i napisał, że od czerwca na S9 będą jeździć 19WE itp. Może te obiegi będą tak zrobione, że raz do Legionowa raz do Rembertowa ?
Może być z tym problem bo ELFów nadal nie ma...

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 16 maja 2011, 15:46

przewoz pisze:
rufio198 pisze:W drugiej połowie mają mają znów testować za pomocą wagonów push-pull sieć trakcyjną na średnicy podmiejskiej.
że niby te 7 cm. samo gdzieś wsiąkło?
heh...
Diabli wiedzą co kombinują. Termin zamknięcia średnicy jest dla mnie dziwny. Wykonawca przebudowy Stadionu twierdził że w 30 dni się wyrobi. A zamykają prawie na 2 m-ce. Możliwe że będą coś robić z siecią w tunelu

[ Dodano: |16 Maj 2011|, 2011 15:49 ]
Niby dlaczego? Że TW remonty przeprowadza? Uwierz mi że w Inwestycjach PLK mało to kogo obchodzi.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

ODPOWIEDZ