Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
-
Pan Piotr
- (XXXX)
W dni powszednie faktycznie się poprawiło. Ale tak 10 lat temu jak i dzisiaj dominującą częstotliwością w dni świąteczne jest 20 minut i kilkunastoma częstymi liniami autobusowymi w dni świąteczne nie ma się co zasłaniać tj. 114, 116, 131, 160, 171, 175, 179, 182, 189, 190, 191, 500, 508, 520. Jest to bardzo pozytywna tendencja, komunikacja jest lepsza niż 10 lat temu, ale dni świąteczne są nadal bolączką.pawcio pisze:Ale dla równowagi musiałbyś policzyć linie, którym rozkład się znacząco wzmocnił. Przecież 10 lat temu standardową częstotliwością było 15/20/20. Dziś część z nich poszła w górę, część zdziadziała do socjali co 20/30/30.Rosa pisze:Nie chce mi się liczyć i porównywac ze starymi rozkladami ale gdybym miał się zakladac to stawiałbym na to ze liczba słabych linii w porównaniu ze ze starymi rozkladami jednak wzrosła.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To prawda. I tego bez kasacji linii już się nie poprawi.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przypomniało mi się. Wczoraj, gdzieś około 20. wsiadłem do 22 na Rondzie Waszyngtona. Między DH Smyk a Centrum mój tramwaj wyprzedził...autobus linii 521. Nie powiem, że to było pozytywne zaskoczenie, bo przecież jest to ograniczenie na wiadukcie między mostem a PKP Powiśle. To tyle odnośnie kwestii szybkości 521 i tramwajów na tym odcinku.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo też i napisał dwuznacznie. Sens wynika z następnego zdania...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To możliwe, wieczorny sobotnio-niedzielny plan ZSRR uwzględnia tramwaje w koordynacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zintegrowany System Rozwalania Ruchu ?
Lepiej byłoby skoordynować pod tramwaje w szczycie, a wieczorem - pod samochody, ale nadać większy priorytet tramwajom w lokalnej akomodacji.
Co akurat ma najmniej sensu, bo tramwajów kursuje mało. Za to samochody mogą efektywnie korzystać z koordynacji, bo wloty sa nieprzeciążone.Glonojad pisze:To możliwe, wieczorny sobotnio-niedzielny plan ZSRR uwzględnia tramwaje w koordynacji.
Lepiej byłoby skoordynować pod tramwaje w szczycie, a wieczorem - pod samochody, ale nadać większy priorytet tramwajom w lokalnej akomodacji.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mniej więcej.Jarek pisze:Zintegrowany System Rozwalania Ruchu ?![]()
No cóż, takich mamy fachowców.Co akurat ma najmniej sensu, bo tramwajów kursuje mało. Za to samochody mogą efektywnie korzystać z koordynacji, bo wloty sa nieprzeciążone.Glonojad pisze:To możliwe, wieczorny sobotnio-niedzielny plan ZSRR uwzględnia tramwaje w koordynacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.