Przebudowa Nowowiejskiej
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nic tu nie jest do góry nogami prócz tej jednej strzałki.
Mnie bardziej ciekawi, co z przystankiem 520, 525 itp.?
Mnie bardziej ciekawi, co z przystankiem 520, 525 itp.?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
O to chodzi: http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=1237&l=1?Mnie bardziej ciekawi, co z przystankiem 520, 525 itp.?
Skoro i tak Waryńskiego jest zamykana - moze jednak dało się przesunąć tory?
Albo - oddzielić jezdnię od torowiska, i przenieść ją na południową jego stronę. Dzięki temu chodniki po obu stronach byłyby podobnej szerokości, parkowanie nie wymagaloby przecięcia torowiska. I oczywiste zalety wydzielonego torowiska.
Albo - oddzielić jezdnię od torowiska, i przenieść ją na południową jego stronę. Dzięki temu chodniki po obu stronach byłyby podobnej szerokości, parkowanie nie wymagaloby przecięcia torowiska. I oczywiste zalety wydzielonego torowiska.
- MeWa
- Cukiereczek
a co to zmienia w braku zgody na przesunięcie torowiska ze strony inżyniera ruchu?Szop pisze:Skoro i tak Waryńskiego jest zamykana - moze jednak dało się przesunąć tory?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bardziej bym się bał rozwiązań, które sobie rowerzyści wywalczyli. W roli głównej - torowisko tramwajowo-rowerowe z wjazdem akurat przez zwrotnicę jako trzeci tor - bardzo "sprytne", a jakie czytelne zasady pierwszeństwa, miodzio.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Owszem, tylko szkoda czasu pasażerów utkniętych w zatrzymaniach. A, zapomniałem - oficjalny sposób na dostanie się na ścieżkę rowerową to skręt za przystankiem w prawo na chodnik, przejazd wzdłuż Nowowiejskiej, skręt w lewo, czekanie przed sygnalizatorem, przejazd i skręt w prawo za przystankiem.
Założę się, że 90% rowerzystów będzie nielegalnie zjeżdżało na chodnik po południowej stronie i jednokierunkową ścieżkę "wyjazdową" z Nowowiejskiej.
Założę się, że 90% rowerzystów będzie nielegalnie zjeżdżało na chodnik po południowej stronie i jednokierunkową ścieżkę "wyjazdową" z Nowowiejskiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pomysł na przeniesienie jezdni? Napisałem o nim, bo właśnie przesunięcie torowiska nie byłoby konieczne.MeWa pisze:a co to zmienia w braku zgody na przesunięcie torowiska ze strony inżyniera ruchu?Szop pisze:Skoro i tak Waryńskiego jest zamykana - moze jednak dało się przesunąć tory?
Po południowej stronie torowiska jest więcej miejsca, niż po północnej.MeWa pisze:a jakbyś chciał zmieścić jezdnię i jeszcze przystanek po południowej stronie torowiska bez jego przesuwania?
Zobacz, jak to z góry wygląda.. Przerywana linia wyznacza oś torowiska - widać, że jest przesunięta na północ względem. Zwróć też uwagę, że między parkującymi na tym zdjęciu samochodami po południowej stronie a torami jest trochę niewykorzystanej przestrzeni.
Torowisko więc zostawiamy jak jest, na miejscu parkingu po stronie południowej i tej pustej przestrzeni - jedna jezdnia 3m + parkowanie równoległe po obu jej stronach. Po stronie północnej - chodnik i DDR.
Kiedyś wrzucę wizualizację w postaci kresek w paincie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Być może nie, ale nie chcę tego jeszcze przesądzać. W każdym razie ZTM wystosował stanowisko, że obydwa są niezbędne.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow