Ciepło!

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 maja 2011, 22:52

Była wczoraj wieczorem.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 19 maja 2011, 11:16

Uwaga burze !

Od dzisiaj aż do nocy z niedzieli na poniedziałek w okolicach Warszawy możliwe są burzę .
Dzisiaj temperatura do 27 stopni C , wiatr słaby do 5m/s , późnym południem możliwa słaba burza.
Jutro temperatura do 28 stopni C, wiatr słaby do 5m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu , w czasie burzy silniejsze porywy wiatru.
W sobotę temperatura do 29 stopni C, wiatr słaby do 7m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu , w czasie burzy silniejsze porywy wiatru.
W niedzielę temperatura od 28 do 30 stopni C , wiatr słaby do 7m/s , późnym wieczorem oraz w nocy z niedzieli na poniedziałek możliwa silna burza. W nocy prawdopodobnie będzie przechodził zimny front atmosferyczny, dlatego w poniedziałek będzie już tylko 24 stopnie C oraz przelotne opady deszczu bez burzy.
Uwaga ! W czasie burz możliwe podtopienia, silne wyładowania atmosferyczne oraz uszkodzenia w drzewostanie!
KS

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 19 maja 2011, 11:20

Krzysiek_S pisze:Jutro temperatura do 28 stopni C, wiatr słaby do 5m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu ,
A podobno ma być piękna pogoda, wg prognoz... :-k
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 19 maja 2011, 11:30

R-9 Chełmska pisze:
Krzysiek_S pisze:Jutro temperatura do 28 stopni C, wiatr słaby do 5m/s , możliwa silna burza z dużymi opadami deszczu ,
Według których prognoz?
Padał śnieg w maju według mojego ostrzeżenia ? Padał, więc cicho. ;-)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 maja 2011, 11:34

R-9 Chełmska pisze:
Niewątpliwie - przy brzydkiej pogodzie 28 stopni bym się nie spodziewał.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 maja 2011, 11:37

Bastian pisze:przy brzydkiej pogodzie 28 stopni bym się nie spodziewał.
Ale burzy by już wypadało.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 maja 2011, 11:40

Stąd moja polemika ze zdziwieniem R-9 ;)

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 19 maja 2011, 11:40

Bastian pisze:Niewątpliwie - przy brzydkiej pogodzie 28 stopni bym się nie spodziewał.
A czy ja napisałem że ma byc brzydka pogoda? Będzie słońce do południa i temperatura wzrośnie do 28 stopni w niektórych miejscach Warszawy. A później jest duże prawdopodobieństwo wystąpienia silnej burzy z sporymi opadami i silniejszym wiatrem. I znowu słońce wyjdzie .

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 maja 2011, 12:01

Krzysiek_S pisze:A czy ja napisałem że ma byc brzydka pogoda?
A czy ja napisałem, że ty napisałeś? Przeczytajże porządnie, skąd ta dyskusja...

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 19 maja 2011, 12:36

Bastian pisze:A czy ja napisałem, że ty napisałeś? Przeczytajże porządnie, skąd ta dyskusja...
Oki Mea Culpa. ;-)

http://weather.noaa.gov/weather/current/EPWA.html

Awatar użytkownika
Pagan

Post autor: Pagan » 20 maja 2011, 10:13

Wczoraj poczułem się jakby był co najmniej sierpień. W U-Bocie panował skwar, który natychmiast wyżymał mnie z potu. Potem wsiadłem do 34xx gdzie wszystkie okna były odblokowane, oprócz tego, którego miałem nadzieję, że będzie :(

Może to nie stosowne miejsce do zadania pewnego pytania, ale jest ono powiązane z tematem, poprzez słowo "ciepło".

Chodzi mi o wymiary klucza, który pasowałby do blokady okiennej. Chcę nabyć takowy, ponieważ w pojazdach jest dość gorąco, a klimatyzacja nie jest włączana. Podejrzewam, że chodzi oto, że to nie jest okres letni, gdzie temperatury są podobne i wyższe (mówię konkretnie o MZA, bo w Swingach prowadzonych przez pewną, piękną panią jest nawet za zimno).

Także powtarzam, chodzi mi o wymiary tego klucza, oraz informację na temat konsekwencji prawnych z tytułu samowolnego odblokowania okna w pojeździe komunikacji miejskiej.
.: !Perkunu Yra Dang! :.
Obrazek

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 20 maja 2011, 10:16

Sam jestem szczęśliwym posiadaczem takiego klucza, który kupiłem za 15 zł na allegro.
Tu masz podobne - hasło "klucz kwadrat", ew. "klucz piórko".
http://allegro.pl/klucz-konduktorski-kw ... 54799.html
http://allegro.pl/pkp-klucz-konduktorsk ... 15340.html
Obrazek

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 20 maja 2011, 10:26

Kwadrat o boku 10mm. Można również próbować szczęścia w Tesco w dziale z narzędziami, cena nie przekracza 10zł.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 maja 2011, 10:28

I tyle tutaj na ten temat. Ewentualnie idźcie sobie do tematu o chłodzeniu na Taborze.

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 20 maja 2011, 14:43

Trochę popadało, a teraz zaczęło grzmieć na Woli
Obrazek

ODPOWIEDZ