Przebudowa Nowowiejskiej
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja nawet osobiście znam i jedną i drugą stronę 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Poczekajmy, będąc dobrej myśli... 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
tylko przy przesunięciu przystanku bliżej Waryńskiego.mariow pisze:pewnie gdzies to padło, ale mam pytanie, czy nadal będzie utrzymane wg mnie bezsensowne utrzymywanie przystanków M Politechnika i Pl. ZbawicielaMarszałkowska? gdzie dojście z tego ostatniego do metra nie jest żadną niedogodnością
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
a przystanki autobusowe?mariow pisze:Oj Mewa proszę cie, jak daleko masz od przystanku przed Pl. Zbawiciela do wejścia do metra?
Albo robimy coś dobrze, albo lepiej w ogóle. Wszyscy narzekają na węzły przesiadkowe - nie warto pogarszać sytuacji. Akurat w tej okolicy ważniejszy jest przystanek przy stacji metra, niż przy placu.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
-
Domino2001
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tylko że tak się przesiada znacznie mniej ludzi, niż z tramwaju z Ochoty do metra.Domino2001 pisze:Kiedy ja wolę iść do trama bliżej placu jak wychodzę z metra Politechnika. Nie odczekuję na światłach. A jak tam stoi to mam pewność, że zdążę na niego.
Poza tym tu wchodzą przyczyny techniczne. Przystanek przed Waryńskiego zostanie na pewno. Dyskusja się toczy jedynie w odniesieniu do przystanku przy placu, gdzie ze względu m.in. na wjazdy na posesje nie można zbudować peronu.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ypany.htmlPoniemiecki bunkier na pl. Zbawiciela zostanie zasypany
śmik, 20.05.2011 aktualizacja: 2011-05-20 15:45
Bunkier, który odnaleziono w czasie remontu torów na pl. Zbawiciela, nie będzie wyciągany z ziemi. Tramwaje Warszawskie uznały, że operacja wydobycia byłaby zbyt kłopotliwa dla warszawiaków.
Poniemiecki schron bojowy Ringstand 58c odkryto pod łukiem torów na pl. Zbawiciela. Zainteresowało się nim Muzeum Wojska Polskiego, które wspólnie z wykonawcą chciało go wydobyć i ustawić na swoim terenie. Nic z tego nie będzie. "Ze względu na bardzo duże ryzyko opóźnienia zakończenia aktualnie wykonywanych prac w ciągu ul. Nowowiejskiej postanowiliśmy pozostawić bunkier w dotychczasowym miejscu" - pisze w oświadczeniu rzecznik Tramwajów Warszawskich, Michał Powałka.
Bardzo kłopotliwe miałoby być samo wydobycie bunkra. Według Michała Powałki trzeba by zdemontować na ten czas jeden ze słupów sieci trakcyjnej. To z kolei wiązałoby się z tygodniowym zamknięciem ruchu tramwajowego na Marszałkowskiej. Bunkier zostanie teraz zasypany, a nad nim zostaną ułożone nowe tory.
Źródło: Gazeta Wyborcza - Stołeczna
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, to nie był wybór gatunku sera w spożywczaku. Z artykułu wynika, że prowadzono różne rozmowy na temat organizacji tego przedsięwzięcia i związanych z tym utrudnień dla okolicy. Tego nie było wiadomo, po odkryciu znaleziska, na to trzeba było jednak przygotować kawałek, za przeproszeniem, projektu.MeWa pisze:to aż tyle czasu potrzeba było na tę decyzję?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.