A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

TLG

Post autor: TLG » 15 kwie 2011, 18:23

Aleksander2560 pisze:Przerabiając komunistyczny slogan, "pisiory na madagaskar!".
Drobna dygresja: nie komunistyczny, a rozpowszechniany na długo przed wojną przez narodowców, odnosił się do Żydów, których miało się wysyłać do kolonii zamorskich (w tym przypadku Madagaskar, który Polsce chcieli wcisnąć Francuzi)
15/12/2005-12/7/2019

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 15 kwie 2011, 18:50

Beata Kempa pisze:Uważam, że za koncepcję polityki zagranicznej Lecha Kaczyńskiego - wzmocnienia Polski poprzez sojusz środkowo-wschodni, za wielką dbałość i dywersyfikację dostaw źródeł energii, za jego politykę historyczną i patriotyczną - tak, śp. Lechowi Kaczyńskiemu należy się pomnik za jego prezydenturę.
Noooo, faktycznie, sojusz środkowo-wschodni tak niebywale wzmocnił Polskę, że hohohoho - zyskaliśmy wspaniałych sojuszników w postaci Saakaszwilego i Juszczenki; pierwszy rządzi państewkiem o populacji nieco przekraczającej aglomerację warszawską i macha szabelką przed nosem Putina, dzięki czemu utracił resztki namiastek kontroli nad separatystycznymi republikami (co do których mandat Gruzji zresztą jest wątpliwy nawet w świetle tzw. prawa międzynarodowego, ale to zupełnie inna sprawa), a za plecami zachodu układa się z Łukaszenką, bo mu tak akurat wygodnie; drugi zaś to kryptonacjonalista czczący Banderę. Faktycznie, wspaniałych sojuszników sobie Kaczyński znalazł - łączyła go z nimi tylko wspólna zapiekła nienawiść do Rosji. I dziwne, że gdy tak wiele mówi się o kłamstwie katyńskim, to kłamstwo wołyńskie jest niemal całkowicie przemilczane w imię solidarności uciśnionych narodów (nie chce mi się nawet już pisać o polityce wynarodowienia ukraińskich Rosjan prowadzonej przez Juszczenkę, bo to zupełnie inna sprawa).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 15 kwie 2011, 23:42

A ja wrzucę sprawę na którą sam się naciąłem - kto 10.04.2011 pamiętał o prezydencie Kaczorowskim?
Myślę, że to jest "sukces" J.K, krzyży i innych kemp... No i naszych tuzów dziennikarskich typu "A co pan sądzi" Rymanowski.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 15 kwie 2011, 23:45

Daniel_FCB pisze:A ja wrzucę sprawę na którą sam się naciąłem - kto 10.04.2011 pamiętał o prezydencie Kaczorowskim?
Myślę, że to jest "sukces" J.K, krzyży i innych kemp... No i naszych tuzów dziennikarskich typu "A co pan sądzi" Rymanowski.
Szczerze nie. Zresztą. PiS tak manipuluje, że tym Tupolewem leciała tylko delegacja Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki oraz przedstawiciele PiS. Reszta zginęła w jakimś innym samolocie...

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 16 kwie 2011, 0:31

A ja przyznam, że pamiętałem... Jechałem w niedzielę rano 180 z koleżanką i, kiedy przejeżdżaliśmy pod Belwederem, wspomniałem, że tutaj właśnie żegnano Kaczorowskiego, i że pamiętam jak jeszcze byłem dziesięcioletnim dzieckiem i byłem na spotkaniu z nim w legionowskim liceum...

blinski

Post autor: blinski » 17 kwie 2011, 20:50

Rosa pisze:Sądząc po nastrojach chociażby tutaj na forum to wyglada że podział dalej nastepuje i sie z roku na rok, z miesiąca na miesiąc coraz bardziej pogłebia. Ciekawe kiedy nadejdzie moment że dialog już nie będzie mozliwy, będa tylko oni i my a miedzy nami mur nie do zburzenia.

Ja po sobie widze ze od czasów kiedy głosowałem na KLD jestem z roku na rok coraz bardziej spychany na prawo i o ile kiedys wydawało mi niemozliwe głosowanie na ludzi w stylu Giertycha to teraz bym już wcale tego nie wykluczał.
To wygląda tak, że PO jak to PO, robi wciąż niewiele i bardzije milczy niż mówi cokolwiek, a coraz bardziej na swej pozycji okopuje się PiS. PiS natomiast ciągnie za sobą swój elektorat, który ostatecznie przekonany o braku alternatywy (jako nie zwykłym wyborze politycznym, lecz cywilizacyjnym, jak w krajach arabskich) przy dalszym takim 'postępie' ani zauważy, jak za rok-dwa lata nie będzie widział nic złego w podkładaniu bomb pod domy znajomych, którzy PiS-u nie popierają (tak, wierzę, że to możliwe przy dalszej rosnącej liniowo radykalizacji, ale z drugiej strony nie wierzę, że nie nastąpi załamanie i ona się nie urwie). To właśnie okopywanie się PiS-u rodzi coraz więcej wątpliwości postronnych, coraz częściej przekonanych o konieczności traktowania co bardziej radykalnych grupek jego zwolenników jako zagrożenie dla porządku publicznego, nie zswykłych agitatorów.
Cały czas chodzi tylko i wyłącznie o PiS. Zamiast PO można by sobie podstawić stare SLD, PJN, KLD, Demokratów czy Partię Pracy, to nie ma znaczenia, byłoby dokładnie to samo. Za Polską wg PiS lub przeciw Polsce wg PiS.

Awatar użytkownika
kulikowski

Post autor: kulikowski » 23 maja 2011, 23:45

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 24 maja 2011, 10:51

Niewygodna? Raczej prymitywna...

tu więcej do poczytania

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 maja 2011, 11:57

O Jezu, co za szambo...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 maja 2011, 12:08

ROTFL. Żoliborskie wychowanie w domu (by nie powiedzieć w salonie) jak się masz...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 maja 2011, 12:42

kulikowski pisze:"Niewygodna" strona internetowa zamknięta przez ABW
Strona została zamknięta przez autora (o czym wyraźnie autor powiedział), a nie ABW.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

rafalzag
Zbanowany

Post autor: rafalzag » 24 maja 2011, 16:38

Szambem była strona spieprzajdziadu.com Ciekawe, czemu ABW tego nie zauważyła :D

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 maja 2011, 16:49

rafalzag pisze:Szambem była strona spieprzajdziadu.com Ciekawe, czemu ABW tego nie zauważyła :D
Bo jest różnica między takim językiem:
Komorowski płaszczy się na kolanach przed niemcem i ruskiem a tobie, ty POlszewicki pomiocie to nie przeszkadza, bo ty, śmieciu, Ojczyzny swojej nie kochasz – ty i twoja partyjka to zwykli Judasze, co za garść srebrników sprzedali coś bardzo ważnego – honor. Tego właśnie tobie i innym POmiotom brakuje. Co z tego, że Komorowski wygrał demokratyczne wybory?(…) W związku z tym, że wy, POlszewickie śmiecie, szacunku do Kaczyńskiego nie mieliście tak my, do Komorowskiego też mieć nie będziemy i tego możesz być pewien. Na łamach AntyKomor.pl będziemy coraz bardziej złośliwi, obleśni i chamscy...
, a takim:
Na stronie internetowej Wprost można zagłosować na Człowieka Roku. Co prawda tytuł nada kapituła, ale w ramach zabawy internauci mogą wybierać swoich kandydatów. Okazuje się, że nowa strona internetowa prezydenta oraz jego liczne sukcesy na arenie krajowej i międzynarodowej odniosły skutek – Lech Kaczyński prowadzi w głosowaniu!

Aktualne wyniki z godziny 00:05 19go stycznia dla pierwszej trójki to:
Lech Kaczyński: 46,2%
Jerzy Buzek: 25,88%
Jacek Rostowski: 13,33%

A nikt nie wierzył, że zabiegi spin doktorów przyniosą skutek.

PS. Co prawda wystarczy skasować „ciasteczko”, by głosować wielokrotnie na tę samą osobę, ale przecież 3 anonimowych internautów i Kurski z Bielanem nie wyklikaliby tylu głosów. Chociaż z drugiej strony Kaczyński w ciągu 20 minut awansował już o 0,5%, więc może jednak w akcję zaangażowała się cała Kancelaria Prezydenta.

Aktualizacja 1: Po godzinie prezydent ma 48,51% głosów. Młodzieżówka PiS nie śpi.
Aktualizacja 2: www.prezydent.pl ogłosiło Lecha zwycięzcą ankiety tuż przed północą 18go, podczas kiedy w ankiecie można ciągle oddawać głosy. Czyżby znali końcowe wyniki?
Aktualizacja 3: O 1:30 Najlepszy Prezydent IV RP ma już 50,35% i leci dalej! Włączyliśmy monitoring wyników, jutro podamy notowania z kolejnych godzin trwania konkursu. Czy dojdzie do 95%?
SpieprzajDziadu jest nadal dostępne w internecie, łatwo można sprawdzić, czy była szambem.

Swoją drogą, doedukowałeś się już w temacie cen ropy? :kekeke:
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 maja 2011, 16:58

rafalzag pisze:Szambem była strona spieprzajdziadu.com Ciekawe, czemu ABW tego nie zauważyła :D
Widać nie było do czego się przyczepić. Różnica jest taka, że Sprzeprzajdziadu nie oferowała gierek jak ustrzelić kaczkę itp. Gdyby Antykomor się nie bawił w strzelanie do Bronka - nikt by go nie ruszył. Są granice, których się nie przekracza.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

blinski

Post autor: blinski » 24 maja 2011, 18:32

MisiekK pisze:
Widać nie było do czego się przyczepić. Różnica jest taka, że Sprzeprzajdziadu nie oferowała gierek jak ustrzelić kaczkę itp. Gdyby Antykomor się nie bawił w strzelanie do Bronka - nikt by go nie ruszył. Są granice, których się nie przekracza.
Ale wkraczanie do domu jakiegoś leszcza służb specjalnych to robienie z niego męczennika. Jak zawsze powtarzam - zamilczeć na smierć, a jeśli jest realne zagrożenie, jak np. w przypadku witryny RedWatch - to z powództwa cywilnego. Ja bym prędzej służby nasłał na PiS-owców w publicznych mediach nadających o zdradach i sprzedawaniu Polski, niż na pryszczatego frustrata-sandalarza. Ośmiesza to niestety służby, które i tak nie mają dobrej opinii.

ODPOWIEDZ