Przebudowa Nowowiejskiej

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 cze 2011, 10:02

Glonojad pisze:No proszę, Pan Dębkowski, którego fachowość wynika z faktu posiadania na Nowowiejskiej mamy, już wie, że wina na pewno nie leży w wagonach.
Przy porównaniu tych samych wagonów dwa miesiące temu i teraz trudno wyciągnąć inny wniosek.

W moim odczuciu rzeczywiście jest głośniej. Niestety. Ciekawe, czy były badania hałasu przed przebudową...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 cze 2011, 10:11

MisiekK pisze:
person pisze:
No tak - do najbliższego teraz ponad 4 kilometry się zrobiły.
Najbardziej wkurzające jest to, że bez słowa komentarza Gazeta takie głupoty drukuje.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 28 cze 2011, 10:15

Glonojad pisze:Najbardziej wkurzające jest to, że bez słowa komentarza Gazeta takie głupoty drukuje.
Wakacje - praktykanci zaczęli teksty pisać.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 28 cze 2011, 13:12

Glonojad pisze:Najbardziej wkurzające jest to, że bez słowa komentarza Gazeta takie głupoty drukuje.
w końcu tekst informacyjny (a nie publicystyka), ale rzecznika zapytali i mógł się wykazać.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 cze 2011, 13:14

O ile o przystanek został w ogóle zapytany - tego z artykułu nie wiemy.

Poza tym tekst informacyjny, a o Alejach - nie do końca słuszna - opinia została przedstawiona. Więc jak?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 29 cze 2011, 23:27

no i co z tego, że przystanek na pl. Zbawiciela skasowany, jak niektórzy motorniczowie nadal się tam zatrzymują i wysadzają ludzi? Dziś dwie mokotowskie brygady na dziesiątce tak zrobiły...

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 30 cze 2011, 9:48

Bastian pisze: W moim odczuciu rzeczywiście jest głośniej. Niestety. Ciekawe, czy były badania hałasu przed przebudową...
Może to od tego że jeżdżą teraz szybciej? Wcześniej się wlokły to i hałas był mniejszy. A jak teraz przeleci taki czołg albo podkuta stopiątka to musi być głośno. A poza tym na nowych torowiskach to zawsze jakby głośniej jest.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 cze 2011, 11:29

MeWa pisze:no i co z tego, że przystanek na pl. Zbawiciela skasowany, jak niektórzy motorniczowie nadal się tam zatrzymują i wysadzają ludzi? Dziś dwie mokotowskie brygady na dziesiątce tak zrobiły...
To jest niedopuszczalne. Mam nadzieję, że oprócz napisania postu na wawkomie podjąłeś w tej sprawie jakieś działania?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 30 cze 2011, 11:37

Glonojad pisze:To jest niedopuszczalne.
Jeżdżą lemingi na pamięć i tyle.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 30 cze 2011, 13:41

Glonojad pisze:
MeWa pisze:no i co z tego, że przystanek na pl. Zbawiciela skasowany, jak niektórzy motorniczowie nadal się tam zatrzymują i wysadzają ludzi? Dziś dwie mokotowskie brygady na dziesiątce tak zrobiły...
To jest niedopuszczalne. Mam nadzieję, że oprócz napisania postu na wawkomie podjąłeś w tej sprawie jakieś działania?
ja nie, ale kolega zadzwonił na centralę ruchu.

Z tego, co wiem, na Góczewskiej nawet wisi informacja dla motorniczych przypominająca o tym, że przystanek nie działa.

Szop

Post autor: Szop » 30 cze 2011, 17:15

Wiadomo, że to błąd i nie wolno. Ale czym to miejsce różni sie teraz od stanu przed przebudowy, oprócz braku słupka?
Cześć.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 30 cze 2011, 17:20

zacznijmy od tego, że budowa się jeszcze tam nie zakończyła, chodnik jest rozkopany.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 cze 2011, 20:53

Szop pisze:Wiadomo, że to błąd i nie wolno. Ale czym to miejsce różni sie teraz od stanu przed przebudowy, oprócz braku słupka?
Nie ma także żmijki na jezdni, a przystanku powinno (już) nie być także w kartach.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 05 lip 2011, 9:13

Łomot, który się rozlega, gdy tramwaj przejeżdża wyremontowanym odcinkiem Nowowiejskiej, jest nieporównywalny z niczym na warszawskich torach. Gdyby ktoś miał za zadanie zbudować najbardziej hałasujące tory, to by się nawet nie zbliżył do tego osiągnięcia.

Nie wiem, jak można było tak spieprzyć, ale nadaje się to wyłącznie do rozbiórki - na którą oczywiście szans żadnych nie ma.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 lip 2011, 9:14

Ale za to jest to zrobione zgodnie z ekspertyzą Politechniki Krakowskiej. :-k

ODPOWIEDZ