piotram pisze:To dziwne, bo w szczelnym pudle bez wentylacji po prostu musi być duszno. Okna są najczęściej zablokowane (zresztą jest ich za mało), a drzwi na czasówkę.
W SU15 i Neoplanach jest goręcej (tak ja odczułem, pomimo uchylonych okien

)
piotram pisze:Nikt nie każe chodzić z miarką, czego ja tez nie robię, ale mozna to przetestować nogami - miejsca w 2 i 4 członie jest w zasadzie tyle, co między najszerszymi w trzynastce, przynajmniej ja nie mam luzu między kolanem a siedzeniem.
Testowałem. Moje kolana nie dotykają siedziska z naprzeciwka.
piotram pisze:No właśnie nie robimy. Piszemy, że wchodzą "zajebiste" swingi w zamian za "dziadoskie i niewygodne" parówy i że jaki teraz komfort będzie zarąbisty, mimo że problemów w swingach tyle samo (ale nie wszyscy chcą je zauważyć). Nie podoba mi się po prostu myślenie zerojedynkowe, że nowoczesne jest super a starsze to zwykły złom, bez dokładnego przemyślenia wad i zalet. I też jestem zdania, że w parówkach jest sporo rzeczy do poprawy (ale tego przez 50 lat nie zrobiono więc pewnie w pesach też tak będzie).
Jeszcze raz: nie zauważyłem, żeby ktoś pisał o parowach w sposób, że stara i trzeba ja wypieprzyć na złom. Przeciwnicy parów pisali, że są niewygodne, bo nie
nie mieszczą nam sie nogi, gdy siedzimy. Czy tak trudno to przyswoić, a nie zarzucać nam (i przy okazji mi) kłamstwa, że narzekamy na parówy, bo są stare? Być może, gdyby nam te nogi się mieściły, to mogłoby być mniej głosów krytycznych.
[ Dodano: Wto 28 Cze, 2011 ]
Szeregowy_Równoległy pisze:piotram pisze: Ja naprawdę bezboleśnie mieszczę nogi w parówkach na większości siedzeń wzdłuż prostych ścian mimo ok. 190 wzrostu
Dawaj filmik instruktażowy jak się tam zmieścić. Ja mam 193 cm. wzrostu i siedzę na skos, bo nóg nie skompresuję. Zakładam, że problemem nie są 3 centymetry różnicy we wzroście

Ja mam tak samo jak Szeregowy, a mam 184 cm wzrostu.