[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nogi też mają różną długość względną.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
[OT]Mi tam w SU12/18 nogi się nie mieszczą na tym potrójniaku przy szafie.[/OT] Mam nadzieję, że mój lament na coś innego jak parówka Ci poprawi samopoczucie.piotram pisze:Bo nie mogę zrozumieć, jak mieszczą się bez problemu wszędzie w U18 (niektórzy tak twierdzą), a narzekają tylko na parówy?
Gdyż w rozmowie o parowach poruszyliśmy temat wygody podróżowania.piotram pisze:Jest mnóstwo pojazdów gdzie nie da się wygodnie nóg umieścić, ale uwzieliście się szczególnie na parówy, niby dlaczego?
Widzę, że to Twój nadrzędny argument do atakowania dyskutanta. Szkoda.piotram pisze:Bo na nowoczesne nie wypada?
Lampki mi w parówce nie przeszkadzają, nawet mi się podobają (OOO - jakaś zaleta parówki - mam nadzieję, że to też poprawi Twoje samopoczucie), ale nie raz bywało tak, że przez swą nieuwagę walnąłem łbem o rurkę, bo się skupiłem na drzwiach przy wyjściu.piotram pisze:jak nie było już na co, to się doczepili rurek przy oknach i lamp na suficie?
To źle widzisz. Ja za to widzę że niektórzy wszelkie wady nowoczesnych pojazdów lekceważą lub udają że ich nie ma, a starych wyolbrzymiają. Ciekawe, skoro są tacy obiektywni.primoż pisze:Widzę, że to Twój nadrzędny argument do atakowania dyskutanta. Szkoda.
ale nie raz bywało tak, że przez swą nieuwagę walnąłem łbem o rurkę, bo się skupiłem na drzwiach przy wyjściu.
Fakt, rurki na pewno mogłyby być jak w 105N (zresztą tak były, a nawet w niektórych są, to T-3 je obniżyło). Poprawi to samopoczucie?
[ Dodano: |28 Cze 2011|, 2011 16:25 ]
Raczej nie, do 3018 tak miały.Szop pisze:Wydaje mi się, że w U-bootach po NG zamontowano rurkę przy wejściu niżej niż pierwotnie. Czyli na pewno niżej, niż 185cm - o czym się boleśnie przekonałem.
Dziś jadąc składem 470+488 (jechałem w 470) z Żerania przypmniała mi się ta dyskusja. W wagonie siedziały tylko 2 osoby więc postanowiłem sprawdzić wszystkie siedzenia. Po obskoczeniu całego wagonu (w tarkcie testu jedna osoba wysiadła a druga się przesiadła dzięki czemu usiadłem na każdym siedzeniu) mogę powiedzieć , że siedząc nie sztywniacko ale też nie za bardzo wyluzowano zmieściłem się w każdym siedzeniu oprócz 2. i 3. za kabiną motorniczego gdyż te były zamontowane na skosie (z tyłu na siedzeniach na skosie można było normalnie usiąść). Mit o ciasnych siedzeniach obalony
a na poważnie to były nowe siedzenia czyli podczas wymiany pewnie je trochę rozsunięto.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- Bastian
- Sułtan Maroka
W wagonie 470. A w innych?Czotyk pisze:Mit o ciasnych siedzeniach obalony![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeździj, jeździj. Różnice w długościach wagonów są rzędu pół metra, co odpowiada ok. 5 cm na jeden przedział międzysiedzeniowy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Boleśnie się o tym T-3 przekonało swego czasuGlonojad pisze:Różnice w długościach wagonów są rzędu pół metra,
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Tranzystor
Nie mogłem znaleźć lepszego tematu...
Dziś moim oczom ukazał się tyrystor solo
2028, linia pińć, brygada (widziane z odległości) chyba też pińć. Wie ktoś, czy więcej takich zabawek na mieście będzie? I co robią z drugimi wagonami - siedzą w domu, czy są przystosowywane do jazdy samodzielnej?
Ogólnie dobry pomysł
Dziś moim oczom ukazał się tyrystor solo
Ogólnie dobry pomysł