575
Moderator: Wiliam
Przecież najbliższa stacja to Stokłsy... Nie lepiej było uruchomić linie na takiej trasie?:Gazeta Stołeczna pisze: szybki dojazd do najbliższej stacji metra zwrócił się MSZ.
575: LOTNISKO CHOPINA - Żwirki i Wigury - Narkiewicza - Wirażowa - Poleczki - Puławska - Romera - Herbsta - METRO STOKŁOSY - al. KEN - Ciszewskiego - Pileckiego - Poleczki - Wirażowa - Narkiewicza - Bennetta - Żwirki i Wigury - LOTNISKO CHOPINA
A po co komus z Piaseczna 575 na Wilanowskiej jak ma 148 na Poleczki, które to 148 wzmocnienia nie potrzebuje.Łukasz pisze:Stokłosy to jakaś losowa stacja
Ciekawe ile dałby przystanek przy Poleczki. Przede wszystkim przesiadki od strony Ursynowa czy Piaseczna nie musiałyby zajmować tyle czasu (dobre 20 minut do Wilanowskiej i z powrotem).
NajbliższaŁukasz pisze:Stokłosy to jakaś losowa stacja
Tak, jak jedziesz z lotniska, to otwierają się drzwi, wchodzisz do metra i już.ZEA_R-0 pisze:NajbliższaŁukasz pisze:Stokłosy to jakaś losowa stacja
A jak jedziesz z Żoliborza, to by trzeba było w każdym wozie pisać, że to stąd rusza 575. Wilanowska jest jednak dość charakterystyczna jako pętla.
ŁK
To w stołecznej napisali o najbliższej stacji metra
Trochę kłuje mnie w oczy to dublowanie 331, jeszcze coś zrobią jednej z moich ulubionych linii
Trochę kłuje mnie w oczy to dublowanie 331, jeszcze coś zrobią jednej z moich ulubionych linii
No to np. wczoraj o 18.40 z Lotniska wszysycy w Fabię by się nie zmieścili - na pokładzie było 6 osób. Czyli linia powoli się rozkręca.XXXX pisze:Na 575 to odpowiednim taborem byłbym samochód osobowy. Może z NR jakiś Fabie dałoby się wygospodarowaćmobil one pisze:Linię 575 przekazać Mobilisowi na SU 10.Odpowiedni tabor na odpowiednią linię !
A jak nie na SU 10 to na Libero
A przejazd z Lotniska na Dw. Południowy w 12 minut solarkiem - bezczenne
-
Wracając do 148. Moja żona korzysta od czasu do czasu z niego jadąc na Gocław. Z jej relacji wynika, że większość miejsc siedzących jest zajętych. Więc jednak ludzie korzystają z tej linii. Jest to jedyne połączenie Ursynowa z Pragą Południe.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie no, pomysły, by psuć 148 żeby ratować 575 są doprawdy "przeurocze".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
-
- Zbanowany
A co ty chcesz jeszcze popsuc w tej linii? Juz się nie da nic. Dużo osób razem ze mną jeździ z Poleczki na Pragę, a propozycja pojechania 148 wywołuje tylko ironiczny uśmieszek. To chyba jedna z najbardziej niepunktualnych linii w Warszawie o koszmarnie długiej trasie i korkach na każdym kroku. Byc może w relacjach Lotnisko-Ursynów i Stegny-Wiatraczna jest niezastąpiona i ma sens. Jakbyś kiedykolwiek jechał nią to byś zauważył, że przy Metrze Imielin wysiadaja praktycznie wszyscy. Pusty autobus jedzie mniej więcej do Dolinki i od tamtąd powoli się ponownie wypełnia.
[ Dodano: |10 Lip 2011|, 2011 08:33 ]
To nie znaczy, że konieczna jest likwidacja. Połączenie Praga-Ursynów przez TS cierpi na tym, że nie ma jednej prostej i nie jadącej przez pół miasta linii np MW-Marysin. I 401 i 148 są nieprzewidywalne bo są za długie i zawsze gdzies złapią opóźnienie.
[ Dodano: |10 Lip 2011|, 2011 08:33 ]
To nie znaczy, że konieczna jest likwidacja. Połączenie Praga-Ursynów przez TS cierpi na tym, że nie ma jednej prostej i nie jadącej przez pół miasta linii np MW-Marysin. I 401 i 148 są nieprzewidywalne bo są za długie i zawsze gdzies złapią opóźnienie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na siłę "naprawiając" 148? Nie, nie lepiej.Georg pisze:A przeuroczy jest autobus wożący powietrze z Lotniska do MW? To już nie lepiej było jakoś racjonalnie wykorzystać te brygady?
Lepiej byłoby to skasować w diabły i brygady dać na 523 chociażby, ale skoro się nie da, to niech sobie jeździ na Solinach nawet, a 148 niech sobie działa, bo działa dobrze.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.