120Na SWING

Moderatorzy: JacekM, Dantte

fraktal

Post autor: fraktal » 20 lip 2011, 12:47

piotram pisze: Sam też próbowałem jazdy jednym i drugim i w Swingu miałem problem z wyczuciem wagonu, w starej bez problemu.
Stare pesy też potrafią szarpać przy ruszaniu i to całkiem mocno, czego doświadczyłem parę dni temu... Dużo więc pewnie zależy jak ktoś się stara...

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 lip 2011, 12:51

fraktal pisze:
piotram pisze: Sam też próbowałem jazdy jednym i drugim i w Swingu miałem problem z wyczuciem wagonu, w starej bez problemu.
Stare pesy też potrafią szarpać przy ruszaniu i to całkiem mocno, czego doświadczyłem wczoraj... Dużo więc pewnie zależy jak ktoś się stara, albo coś się popsuło...
Każdą pesą można mocno szarpnąć, tylko że w starej łatwiej da się to opanować.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 lip 2011, 13:23

Według znajomego motorniczego, 3173 ma znacznie poprawioną pracę zadajnika - łatwo go wyczuć i nim operować.

O ile wiem - zmiany wciąż są wyłącznie zwiazane z softwarem i to w części medcomowskiej - fizycznie zadajnik jest wciąż ten sam.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

przewoz

Post autor: przewoz » 20 lip 2011, 20:48

Walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć. Wozy jeżdżą już dość długo i jest ich dużo. Potem, jak ich będzie 186, to się okaże, że wszyscy o jakimś problemie wiedzieli, ale nic nie zrobili i tak już zostało (tak jak sterowanie w ED74).

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 lip 2011, 20:58

a zapowiedzi też już poprawiają może?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

MichałP.

Post autor: MichałP. » 23 lip 2011, 1:23

MeWa pisze:a zapowiedzi też już poprawiają może?
Nie. Wszystko nadal po staremu.
I taka mała ciekawostka...3175 ma trochę inny fotel. Więcej gąbki napakowali do środka, dzięki czemu siedzi się wyżej i o wiele wygodniej :D
Płynność jazdy bez zarzutu

PS. Czy to prawda, że na R-1 zamiast 13-tu ma trafić 20-kilka sztuk, bo Praga nie pomieści wszystkich?

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 23 lip 2011, 7:18

MichałP. pisze:PS. Czy to prawda, że na R-1 zamiast 13-tu ma trafić 20-kilka sztuk, bo Praga nie pomieści wszystkich?
Jeżeli to prawda to nie mogą robić przerzutów innych składów?
Obrazek

beni

Post autor: beni » 23 lip 2011, 10:03

Te 7 sztuk ktore ponoc sie nie pomieszcza ida na R4 ale to dopiero w 2013.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 lip 2011, 14:17

Bzdury. Nie bylo zadnych zmian w liczbie 120Na na poszczegolne zaklady (prosze o nr pisma, jesli jest inaczej). Zreszta ruszanie stanu R1 jest bardzo trudne - tylko oni beda mieli tyrystory i jednoczesnie zadnych rozrusznikowych do przekazania na inne zaklady.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichałP.

Post autor: MichałP. » 24 lip 2011, 2:17

Glonojad pisze:Bzdury. Nie bylo zadnych zmian w liczbie 120Na na poszczegolne zaklady (prosze o nr pisma, jesli jest inaczej). Zreszta ruszanie stanu R1 jest bardzo trudne - tylko oni beda mieli tyrystory i jednoczesnie zadnych rozrusznikowych do przekazania na inne zaklady.
Nie denerwuj się. :smile: Ja zadałem pytanie, ponieważ w piątek kilka osób latało po zakładzie, twierdząc, że Praga policzyła się i nie jest w stanie pomieścić wszystkich zaplanowanych Swingów dlatego ma być ich więcej na R-1. Myślałem, że Ty lub Pawcio macie wgląd w taką dokumentację i podacie konkrety. A skąd Beni wziął ich 7 i dlaczego akurat dla R-4 to nie wiem :-k

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 26 lip 2011, 20:55

Czy w Swingach jest możliwe, że tramwaj odjedzie z przystanku z możliwością otwarcia drzwi, bo dopiero kilkanaście metrów po ruszeniu zapaliło się niebiesko światło nad drzwiami, a przy tym świetle drzwi nigdy się nie otwierają, bo dopiero po włączeniu CG ono gaśnie. A może to światło jest tak dla picu?
Obrazek

przewoz

Post autor: przewoz » 26 lip 2011, 21:20

Widział ktoś gdzieś cieknącą pesę? Ja jeszcze nie, a niektórzy twierdzą, że widzieli.

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/ ... ,id,t.html

Dlatego tak pytam.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 26 lip 2011, 21:25

Bywalec pisze:Czy w Swingach jest możliwe, że tramwaj odjedzie z przystanku z możliwością otwarcia drzwi, bo dopiero kilkanaście metrów po ruszeniu zapaliło się niebiesko światło nad drzwiami, a przy tym świetle drzwi nigdy się nie otwierają, bo dopiero po włączeniu CG ono gaśnie. A może to światło jest tak dla picu?
Akurat możliwość otwarcia drzwi zależy od działania blokady, przycisku i samych drzwi. Natomiast często ostatnio obserwuje efekt migania tej listewki, coś w stylu uszkodzonej świetlówki. Linijka miga jakiś czas i już pali się ciągle. Listewkę zapala przekaźnik, tam może być jakaś zwłoka w zadziałaniu.

szparag

Post autor: szparag » 26 lip 2011, 22:23

przewoz pisze:Widział ktoś gdzieś cieknącą pesę? Ja jeszcze nie, a niektórzy twierdzą, że widzieli.
Ja widziałem. Bodajże w 3104 ciekło po deszczu z nagrzewania/klimatyzacji.

Awatar użytkownika
Czotyk

Post autor: Czotyk » 27 lip 2011, 21:28

Paweł D. pisze:
Bywalec pisze:Czy w Swingach jest możliwe, że tramwaj odjedzie z przystanku z możliwością otwarcia drzwi, bo dopiero kilkanaście metrów po ruszeniu zapaliło się niebiesko światło nad drzwiami, a przy tym świetle drzwi nigdy się nie otwierają, bo dopiero po włączeniu CG ono gaśnie. A może to światło jest tak dla picu?
Akurat możliwość otwarcia drzwi zależy od działania blokady, przycisku i samych drzwi. Natomiast często ostatnio obserwuje efekt migania tej listewki, coś w stylu uszkodzonej świetlówki. Linijka miga jakiś czas i już pali się ciągle. Listewkę zapala przekaźnik, tam może być jakaś zwłoka w zadziałaniu.
To ja to ostatnio widziałem.
Obrazek
^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...

ODPOWIEDZ