SMS-em na kierowcę?

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 08 sie 2011, 12:47

I uważasz, że nadzór nie ma ważniejszych rzeczy do roboty, niż sprawdzać donos pt. Kierowca pali? Od tego masz infolinię, trollątko...

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 08 sie 2011, 12:51

A jak spotkasz w tramwaju kilku dresów pijących piwo i palących , też wyciągasz komórę i piszesz sms-a , czy zamykasz się w sobie , bohaterze ?

[ Dodano: |8 Sie 2011|, 2011 12:54 ]
A jak doniesiony kierowca wyczai numer telefonu donosiciela , to dalej będziesz taki odważny ?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 08 sie 2011, 20:56

mdnext pisze:Ostatnio widziałem palacza w 28, doniosłem. ZTM powinien uruchomić jakiś serwis SMS aby móc szybko donieść na kierowcę i podesłać nadzór, jeśli akurat jest niedaleko - popieram pomysł.
Porównaj palacza w tramwaju, a palacza w autobusie... :D

firmen70

Post autor: firmen70 » 08 sie 2011, 23:00

Ktoś to proponował ZTM-owi? A nie można by pod już reklamowany nr interwencyjny wysyłać takich donosów? Wszak są święte krowy co do dziś popalają w kabinach.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 08 sie 2011, 23:07

Chętnie nakabluje do psychiatry by Cie zabrał do Tworek lub Drewnicy.
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

webtom

Post autor: webtom » 08 sie 2011, 23:24

firmen70 pisze:Ktoś to proponował ZTM-owi? A nie można by pod już reklamowany nr interwencyjny wysyłać takich donosów? Wszak są święte krowy co do dziś popalają w kabinach.
Zamiast wyciągać telefon i kablować to przesuń się 2m dalej...

bepe

Post autor: bepe » 09 sie 2011, 0:01

firmen70 pisze:A nie można by pod już reklamowany nr interwencyjny wysyłać takich donosów? Wszak są święte krowy co do dziś popalają w kabinach.
Ten numer (masz na myśli zapewne Straż Miejską) ma służyć zapewnieniu bezpieczeństwa pasażerów, a nie tropienie palących kierowców. Wysyłanie tego rodzaju informacji na ten numer to prosta droga do jego likwidacji.

Też mnie dziwi, że w Warszawie nadal nie wyeliminowano palenia przez kierowców w czasie jazdy (na pętlach niech sobie palą, jeśli nie ma w środku pasażerów). Czasami w takich sytuacjach mam ochotę zapalić papierosa w autobusie i się zapytać, czy skoro kierowca może, to ja też - w końcu zakaz obowiązuje nas obu. Ale to jednak nie jest największy problem warszawskiej komunikacji. Takie rzeczy NR powinien wyłapywać przy okazji innych kontroli i tępić z całą stanowczością, ale na pewno nie powinien organizować nalotów na autobusy tylko w tym celu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 sie 2011, 7:05

webtom pisze:
firmen70 pisze:Ktoś to proponował ZTM-owi? A nie można by pod już reklamowany nr interwencyjny wysyłać takich donosów? Wszak są święte krowy co do dziś popalają w kabinach.
Zamiast wyciągać telefon i kablować to przesuń się 2m dalej...
ROTFL. Rozumiem, że jak dzieci sąsiada dewastują wiatę przystankową, to też nie "zakablujesz" na Policję? :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 09 sie 2011, 8:26

Glonojad pisze:Rozumiem, że jak dzieci sąsiada dewastują wiatę przystankową, to też nie "zakablujesz" na Policję? :D
On się wtedy przesunie dwa metry dalej, żeby "nie widzieć".

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 09 sie 2011, 11:24

Dla ciebie palenie w pojeździe a dewastacja przystanku to to samo? Masz spaczone myślenie, seriously.
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Websterek

Post autor: Websterek » 09 sie 2011, 23:41

A Ty jakie masz, skoro dla Ciebie palenie jest spoko? Nie każdy ma ochotę jechać w smrodzie.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 09 sie 2011, 23:57

Czy ja gdziekolwiek stwierdziłem że palenie jest spoko? :-s
Obrazek

Websterek

Post autor: Websterek » 10 sie 2011, 12:43

Wyskakując z takim porównaniem zachowujesz się jak obrońca uciśnionych kierowców, co masz w zwyczaju ;]
Jedno i drugie jest złe i nie ma do siebie porównywać, bo i po co? Nic nie jest gorsze, obie rzeczy są tak samo nie na miejscu.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 10 sie 2011, 12:45

Być może mi za to płacą #-o
Zatem zadam Ci jedno proste pytanie , oczekuje odpowiedzi Tak bądź Nie.
Czy palenie w pojeździe komunikacji miejskiej który zapewne ma dużą kabinę (bądź jej nie ma) grozi stratami finansowymi tak jak w przypadku dewastacji przystanku?
Obrazek

radeom

Post autor: radeom » 10 sie 2011, 12:47

Desert pisze:Czy palenie w pojeździe komunikacji miejskiej który zapewne ma dużą kabinę (bądź jej nie ma) grozi stratami finansowymi
a to przypadkiem nie wpływa negatywnie na filtry klimatyzacji?

ODPOWIEDZ