Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
-
bartoni722
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, kurs nocny, w nieciekawych godzinach (23:45 - 4:35), więc i bisy nie są konieczne. Jeśli można kupić bilet za 30zł na dzisiaj, to szału nie ma. Gdańsk jest hitem, reszta różnie. Wczorajszy Berlin - Warszawa na przykład do Poznania przyjechał zapełniony w 2/3, od Poznania praktycznie komplet, a po Łodzi zostało jakieś 15 osób.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Późniejszy, z Poznania o 14:10.
Szkoda, że likwidują ten nocny z Berlina, bo niszczą mój misterny plan wizyty w Berlinie w celu wypicia piwa.
Szkoda, że likwidują ten nocny z Berlina, bo niszczą mój misterny plan wizyty w Berlinie w celu wypicia piwa.
-
bartoni722
A znane są już wszystkie szczegóły zmian w rozkładzie?Rosa pisze:Który kurs?Szeregowy_Równoległy pisze:Wczorajszy Berlin - Warszawa na przykład do Poznania przyjechał zapełniony w 2/3, od Poznania praktycznie komplet, a po Łodzi zostało jakieś 15 osób.
Bo jak z Berlina wyjeżdżałem o 1:25 to w busie było tylko 15 osób, dlatego ten kurs idzie do likwidacji.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dzwon może pierwszy, niemniej któryś ma wymienioną jedną z bocznych szyb po tym, jak w drodze do Pragi oberwał kamieniem od rozbawionej młodzieży wiejskiej.
P003 ma taką rysę na lewym boku, że aż lakier odpadłsajbeer pisze:Krótko mówiąc pierwszy autobus zaliczył dzwona.
PB potrafi być nieźle przed czasem. Wracając z Berlina, na Wilanowską dotarłem +40pietia pisze:Wczorajszy dzienny kurs do Pragi zameldował się na UAN Florenc o 19.50, tj. 15 minut przed czasem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Niemniej jednak jeśli przystanek nie jest końcowy, to czekają do rozkładowego odjazdu.Szymon pisze:PB potrafi być nieźle przed czasem. Wracając z Berlina, na Wilanowską dotarłem +40
W Gdańsku byłem +30...Szymon pisze:PB potrafi być nieźle przed czasem. Wracając z Berlina, na Wilanowską dotarłem +40
Powiem tak: skusiłem się ze znajomymi raz na PB. Wyglądało to dość kusząco, bo niewysoka cena i niby komfortowe autobusy. Jednak po niecałych 6h podróży do Gdańska - dziękuję, wybieram kolej.
Co z tego, że te autobusy są ładne i teoretycznie komfortowe, skoro naprawdę miejsca na nogi nie ma za wiele? Ja nie należę do wysokich, raczej do "puszystych" i jakoś to jeszcze było, ale kolega, który ma ponad 1m90 wzrostu ledwo zdzierżył tę wycieczkę...
Niech sobie jeździ ten PB, bo jeśli ktoś planuje podróże wcześniej i chce mało zapłacić, to jest to dla niego niezłe rozwiązanie. Ja na dzień dzisiejszy jednak wolę nawet jechać godzinę albo dwie dłużej, ale pojechać ICE bądź TLK i móc rozprostować nogi, pójść do Warsu czy zapalić.
Tym bardziej, że wszystkie wyjazdy oprócz jednego podczas tych wakacji planowałem 1, max 2 dni przed datą wyjazdu, więc różnica w cenie specjalnie mnie nie wzrusza (43 PLN PB do Gdańska vs. niecałe 40 PLN TLK lub ~80 PLN ICE (w przypadku ICE różnica spora, ale zawsze można jeszcze wybrać TLK