Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
-
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, kurs nocny, w nieciekawych godzinach (23:45 - 4:35), więc i bisy nie są konieczne. Jeśli można kupić bilet za 30zł na dzisiaj, to szału nie ma. Gdańsk jest hitem, reszta różnie. Wczorajszy Berlin - Warszawa na przykład do Poznania przyjechał zapełniony w 2/3, od Poznania praktycznie komplet, a po Łodzi zostało jakieś 15 osób.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Późniejszy, z Poznania o 14:10.
Szkoda, że likwidują ten nocny z Berlina, bo niszczą mój misterny plan wizyty w Berlinie w celu wypicia piwa.
Szkoda, że likwidują ten nocny z Berlina, bo niszczą mój misterny plan wizyty w Berlinie w celu wypicia piwa.
-
A znane są już wszystkie szczegóły zmian w rozkładzie?Rosa pisze:Który kurs?Szeregowy_Równoległy pisze:Wczorajszy Berlin - Warszawa na przykład do Poznania przyjechał zapełniony w 2/3, od Poznania praktycznie komplet, a po Łodzi zostało jakieś 15 osób.
Bo jak z Berlina wyjeżdżałem o 1:25 to w busie było tylko 15 osób, dlatego ten kurs idzie do likwidacji.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dzwon może pierwszy, niemniej któryś ma wymienioną jedną z bocznych szyb po tym, jak w drodze do Pragi oberwał kamieniem od rozbawionej młodzieży wiejskiej.
P003 ma taką rysę na lewym boku, że aż lakier odpadł Ale widać, że dawno to już było. Poza tym obity przedni zderzak z prawej strony, hehesajbeer pisze:Krótko mówiąc pierwszy autobus zaliczył dzwona.
PB potrafi być nieźle przed czasem. Wracając z Berlina, na Wilanowską dotarłem +40pietia pisze:Wczorajszy dzienny kurs do Pragi zameldował się na UAN Florenc o 19.50, tj. 15 minut przed czasem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Niemniej jednak jeśli przystanek nie jest końcowy, to czekają do rozkładowego odjazdu.Szymon pisze:PB potrafi być nieźle przed czasem. Wracając z Berlina, na Wilanowską dotarłem +40
W Gdańsku byłem +30...Szymon pisze:PB potrafi być nieźle przed czasem. Wracając z Berlina, na Wilanowską dotarłem +40
Powiem tak: skusiłem się ze znajomymi raz na PB. Wyglądało to dość kusząco, bo niewysoka cena i niby komfortowe autobusy. Jednak po niecałych 6h podróży do Gdańska - dziękuję, wybieram kolej.
Co z tego, że te autobusy są ładne i teoretycznie komfortowe, skoro naprawdę miejsca na nogi nie ma za wiele? Ja nie należę do wysokich, raczej do "puszystych" i jakoś to jeszcze było, ale kolega, który ma ponad 1m90 wzrostu ledwo zdzierżył tę wycieczkę...
Niech sobie jeździ ten PB, bo jeśli ktoś planuje podróże wcześniej i chce mało zapłacić, to jest to dla niego niezłe rozwiązanie. Ja na dzień dzisiejszy jednak wolę nawet jechać godzinę albo dwie dłużej, ale pojechać ICE bądź TLK i móc rozprostować nogi, pójść do Warsu czy zapalić.
Tym bardziej, że wszystkie wyjazdy oprócz jednego podczas tych wakacji planowałem 1, max 2 dni przed datą wyjazdu, więc różnica w cenie specjalnie mnie nie wzrusza (43 PLN PB do Gdańska vs. niecałe 40 PLN TLK lub ~80 PLN ICE (w przypadku ICE różnica spora, ale zawsze można jeszcze wybrać TLK )).