SMS-em na kierowcę?

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Websterek

Post autor: Websterek » 10 sie 2011, 12:49

Tak, wypalona tapicerka na fotelu, smród, popiół w kabinie, dodatkowo taki kierowca zaśmieca przestrzeń miejską, zamiast z kulturą wyrzucić do kosza, wyrzuci przez okno.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 10 sie 2011, 12:54

a to przypadkiem nie wpływa negatywnie na filtry klimatyzacji?
Filtry klimatyzacji masz nad drugimi drzwiami i na środku sekcji B, Dym przy otwartym oknie w kabinie nie ma szans się tam dostać, nawet gdyby - nie uważam by to miało jakiś wpływ na to.
Websterek pisze:Tak, wypalona tapicerka na fotelu, smród, popiół w kabinie, dodatkowo taki kierowca zaśmieca przestrzeń miejską, zamiast z kulturą wyrzucić do kosza, wyrzuci przez okno.
Zadałem Ci Proste pytanie, jednak okazało się zbyt trudne dla Ciebie.
Ciesze się przeogromnie z twojego szczęścia że nie zaśmiecasz przestrzeni miejskiej O-)
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 10 sie 2011, 12:56

radeom pisze:
Desert pisze:Czy palenie w pojeździe komunikacji miejskiej który zapewne ma dużą kabinę (bądź jej nie ma) grozi stratami finansowymi
a to przypadkiem nie wpływa negatywnie na filtry klimatyzacji?
W tramwajach wpływa - abstrahując od tego, nie jest żadną przyjemnością prowadzić wóz po palaczu i to niezależnie od tego, czy miał otwarte okno, czy nie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 10 sie 2011, 12:58

Porównałeś dewastacje przystanku (straty finansowe) do palenia w kabinie, teraz twierdzisz że żadną przyjemnością nie jest prowadzenia pojazdu po palaczu, ale czy ktokolwiek wśród zgromadzonych tutaj twierdzi inaczej ;-) ?
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Websterek

Post autor: Websterek » 11 sie 2011, 0:09

Desert pisze:Zatem zadam Ci jedno proste pytanie , oczekuje odpowiedzi Tak bądź Nie.
Ja pisze:Tak,
Masz odpowiedź na swoje pytanie, widać zrozumienie jej przerasta Twoje możliwości percepcji, przykro mi. Nasza dyskusja nie ma dalszego sensu, bo gdzie tu sens gadać z kimś kto ma klapki na oczach i nie rozumie prostych przekazów?
Wszyscy twierdzą, że obie czynności są nie na miejscu, i nie powinny się dziać, czy to jest trudne do zrozumienia? Może prościej, palić nie, dewastować nie. Nie ma najmniejszego sensu bronić kierowców, którzy łamią regulamin, pasażer za palenie w wozie dostałby mandat, więc tak samo i kierowca powinien, w końcu w czym pasażer jest gorszy? Rozumiesz?

fraktal

Post autor: fraktal » 11 sie 2011, 0:44

Desert pisze:Czy palenie w pojeździe komunikacji miejskiej który zapewne ma dużą kabinę (bądź jej nie ma) grozi stratami finansowymi tak jak w przypadku dewastacji przystanku?
Może moja odpowiedź wyda ci się równie nieprawdopodobna, ale jak ktoś jest długo nałogowym palaczem, to w pewnym momencie zaczyna kaszleć mimowolnie i dosyć intensywnie podczas palenia, choć nie tylko wtedy, więc nie wiem, czy taki kaszel nie może być przyczyną wypadku, a na pewno rozprasza uwagę kierowcy. No a przypadek z kaszlem miałem w rodzinie, więc wiem, że się zdarza. Dlatego uważam, że to w interesie samego kierowcy jest ograniczać palenie tylko do przerw na postojach, zawsze to mniej wypalonych papierosów no i mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia takich ataków kaszlu w przyszłości. Ale nie sądzę też, aby strzelanie z armaty do wróbla, a do takiej kategorii należy ten problem, było rozsądne.

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 20 sie 2011, 4:23

fraktal pisze:Może moja odpowiedź wyda ci się równie nieprawdopodobna, ale jak ktoś jest długo nałogowym palaczem, to w pewnym momencie zaczyna kaszleć mimowolnie i dosyć intensywnie podczas palenia, choć nie tylko wtedy, więc nie wiem, czy taki kaszel nie może być przyczyną wypadku, a na pewno rozprasza uwagę kierowcy. No a przypadek z kaszlem miałem w rodzinie, więc wiem, że się zdarza. Dlatego uważam, że to w interesie samego kierowcy jest ograniczać palenie tylko do przerw na postojach, zawsze to mniej wypalonych papierosów no i mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia takich ataków kaszlu w przyszłości. Ale nie sądzę też, aby strzelanie z armaty do wróbla, a do takiej kategorii należy ten problem, było rozsądne.
Kaszleć mimowolnie - racja. Ale jeśli nie jesteś nałogowym palaczem to tego nie zrozumiesz. Bardziej kierowca będzie zdenerwowany jeśli nie zapali niż jeśli zapali i będzie kaszleć, bo do kasłania jest przyzwyczajony, do niepalenia już nie... I co będzie większym zagrożeniem - czy to, że kierowca kaszle czy to, że przez nałóg palenia jego myśli są zaprzątnięte kombinowaniem gdzie i jak by tu zapalić, a nie jak bezpiecznie dowieźć ludzi do końca? I żeby nie było, że bronię w ten sposób kierowców, bo palenia za kierownicą autobusu nie pochwalam, jest na to czas żeby zapalić. Chciałem tylko zauważyć, że masz zły tok myślenia w tym temacie...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 sie 2011, 9:49

Ale mowa nie o zdenerwowaniu kasłaniem, tylko o tym, że nagły atak kaszlu może mu w ogóle wyłączyć reakcje... :-s
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 sie 2011, 10:41

Dyskusja bez sensu, sa papierosy elektroniczne, te w środkach komunikacji masowej można palić.

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 20 sie 2011, 10:58

I to już zaobserwowano u kierowców. :)
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

ODPOWIEDZ