Też mnie to bardzo martwi i zastanawia. To zawsze była najlepsza część DTP...vespero pisze:Czy wie może ktoś, czemu w tym roku nie odbędzie się piknik rodzinny WKD w Grodzisku Mazowieckim ?
DTP 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Niestety ulotki rozrzucane przez ZTM wprowadzały w błąd - nie było wejscia na Żoliborz a impreza konczyła się o 17. Wiem, że byli ludzie odbici od bramy R-4, a jak zwijaliśmy wystawę tramwajów to zwiedzający zaczęli się awanturować, bo w ulotce była wpisana 18.Grzesiek pisze:A to ciekawe!
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Stała przy wyjeździe mniej więcej na wysokości wystawianych "demówek" i była głośna - dzieciaki włączały sygnał.primoż pisze: Nie zauważyłem też policji ze swą więźniarką czy czymś podobnym (chyba, że ślepy jestem, a to możliwe, gdyż posiadam wadę wzroku)
W zeszłym była Ostrobramska.kris126 pisze:Ogólnie w tym roku impreza była bardzo udana i o wiele lepsza jak w tamtym roku (hehe, z tym niewypałem na Kleszczową).
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
MisiekK pisze:Niestety ulotki rozrzucane przez ZTM wprowadzały w błąd - nie było wejscia na Żoliborz a impreza konczyła się o 17. Wiem, że byli ludzie odbici od bramy R-4, a jak zwijaliśmy wystawę tramwajów to zwiedzający zaczęli się awanturować, bo w ulotce była wpisana 18.Grzesiek pisze:A to ciekawe!
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
No właśnie coś mi się wydawało, że #820 jako #402 nie jeździł (a przynajmniej tak myslę) w czerwonych barwach.Grzesiek pisze:Cztery z górnej półki były moje, dwa z dołu - z kolekcji MCZEA_R-0 pisze:Najlepsze były wycieczka #289 po Bielanach i wystawiony w gablotce obok stanowiska MZA model czerwonego #402 jako 305 na Natolin Płn. Wiadomo czyje to modele są?
Tyle że to nie jest TEN #402, który trafił na żyletki rok temu, a jego starszy brat, skasowany w 1998 (stylizowany według tego zdjęcia). Wtedy jeszcze #820 nie wiedział, że przejmie ten zacny numer i pojeździ do 2010.
Ale model i tak fajny, podeślesz zdjęcie?
Ja jechałem inną, dużo fajniejszą trasą, więc Ty też straciłeś Ashirashir pisze:Nic nie straciłeś.MZ pisze:Jakąś ciekawą trasą, na przykład ulicami nieobsługiwanymi na co dzień przez komunikację?
Tak z ciekawości pytam, żeby wiedzieć, czy ewentualnie dużo straciłem.
![]()
Trasa linii spacerowej:
Metro Młociny - Kasprowicza - Przy Agorze - Marymoncka - Al. Zjednoczenia - Kasprowicza - Zgrupowania "AK Kampinos" - Kasprowicza - Metro Młociny
Trasa była następująca:
Wyjazd około 12:30 z Młocin.
*) Po wjechaniu w Lektykarską zobaczyliśmy, że nie da się przejechać dalej niż przed skrzyżowanie z Sobocką bo była jezdnia rozkopana, więc zawróciliśmy na trójkąt wjeżdżając w Sobocką
Jeśli chodzi o nieużytki liniowe to napisałem je pochyłą czcionką. Najlepszy był przejazd Wybrzeżem Gdyńskim około/ponad 75 km/h
Edit: w ostatnim akapicie pomyliłem się i było Szczecińskie, a nie Gdyńskie.
Myślę, że bardziej zainteresowałyby Cię ulice jakimi jeździ wóz 6430MZ pisze:Jakąś ciekawą trasą, na przykład ulicami nieobsługiwanymi na co dzień przez komunikację?
Tak z ciekawości pytam, żeby wiedzieć, czy ewentualnie dużo straciłem.
Po co one były?kris126 pisze:zaproszenia na ORT Włościańska
Jak można coś oceniać na czym się nie było.kris126 pisze:10. Możliwość pojechania na teren zajezdni tramwajowej R-4 "Żoliborz" + możliwość oglądania różnego typu wagonów tramwajowych - jak co roku, nic specjalnego
Pewnie zbyt duże koszty organizacji imprezy z pociągiem specjalnym.Michał J pisze:Też mnie to bardzo martwi i zastanawia. To zawsze była najlepsza część DTP...vespero pisze:Czy wie może ktoś, czemu w tym roku nie odbędzie się piknik rodzinny WKD w Grodzisku Mazowieckim ?
Nie mów mi, że zabytkiem tyle jechałeś? I jeszcze fotostopy mieliście?ZEA_R-0 pisze:Ja jechałem inną, dużo fajniejszą trasą, więc Ty też straciłeś Ashirashir pisze:Nic nie straciłeś.![]()
Trasa linii spacerowej:
Metro Młociny - Kasprowicza - Przy Agorze - Marymoncka - Al. Zjednoczenia - Kasprowicza - Zgrupowania "AK Kampinos" - Kasprowicza - Metro Młociny
Trasa była następująca:
Wyjazd około 12:30 z Młocin.
MŁOCINY - Nocznickiego - Wólczyńska - Opłotek - Palisadowa - CM. PŁN.- BRAMA GŁ. (fotostop) - Wóycickiego - Żubrowa - Dierżoniowska - Pułkowa - Wybrzeże Gdyńskie - Gwiaździsta - Podleśna - LEKTYKARSKA* (fotostop) - Podleśna - Podczaszyńskiego - Kasprowicza - Zgr. AK "Kampinos" - ZAJEZDNIA ŻOLIBORZ (fotostop) - Zgr. AK "Kampinos" -
MŁOCINY
*) Po wjechaniu w Lektykarską zobaczyliśmy, że nie da się przejechać dalej niż przed skrzyżowanie z Sobocką bo była jezdnia rozkopana, więc zawróciliśmy na trójkąt wjeżdżając w SobockąJadąca za nami Scania musiała zrobić to samo, więc był czas na fotostop
Jeśli chodzi o nieużytki liniowe to napisałem je pochyłą czcionką. Najlepszy był przejazd Wybrzeżem Gdyńskim około/ponad 75 km/hSzkoda, że nie wjechaliśmy na Improwizacji.
Edit: w ostatnim akapicie pomyliłem się i było Szczecińskie, a nie Gdyńskie.
Co do godziny błędnej to się zgodzę, ale nic o R-4 nie było mowy na ulotkach.MisiekK pisze:Niestety ulotki rozrzucane przez ZTM wprowadzały w błąd - nie było wejscia na Żoliborz a impreza konczyła się o 17. Wiem, że byli ludzie odbici od bramy R-4, a jak zwijaliśmy wystawę tramwajów to zwiedzający zaczęli się awanturować, bo w ulotce była wpisana 18.Grzesiek pisze:A to ciekawe!
- Bastian
- Sułtan Maroka
A także stoisko z mapą hałasu, mapą planów rozwoju sieci tramwajowej oraz projektem trasy na Powstańców Śląskich do obejrzeniakris126 pisze:1. Stoisko TW: gadżety (kubki, podstawki, długopisy, świecące długopisy dla dzieci w 4 kolorach, odblaski, czerwone smyczki, krówki, ulotki). Ogólnie nic nadzwyczajnego.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow