DTP 2011

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Michał J

Post autor: Michał J » 17 wrz 2011, 23:31

vespero pisze:Czy wie może ktoś, czemu w tym roku nie odbędzie się piknik rodzinny WKD w Grodzisku Mazowieckim ?
Też mnie to bardzo martwi i zastanawia. To zawsze była najlepsza część DTP...

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 17 wrz 2011, 23:44

kris126 pisze:Dla osób którzy nie mogli uczestniczyć - małe podsumowanie DTP 2011:
[...]
10. Możliwość pojechania na teren zajezdni tramwajowej R-4 "Żoliborz" + możliwość oglądania różnego typu wagonów tramwajowych - jak co roku, nic specjalnego
A to ciekawe!
Obrazek

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 18 wrz 2011, 0:07

Grzesiek pisze:A to ciekawe!
Niestety ulotki rozrzucane przez ZTM wprowadzały w błąd - nie było wejscia na Żoliborz a impreza konczyła się o 17. Wiem, że byli ludzie odbici od bramy R-4, a jak zwijaliśmy wystawę tramwajów to zwiedzający zaczęli się awanturować, bo w ulotce była wpisana 18.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 18 wrz 2011, 0:22

primoż pisze: Nie zauważyłem też policji ze swą więźniarką czy czymś podobnym (chyba, że ślepy jestem, a to możliwe, gdyż posiadam wadę wzroku :P )
Stała przy wyjeździe mniej więcej na wysokości wystawianych "demówek" i była głośna - dzieciaki włączały sygnał.
kris126 pisze:Ogólnie w tym roku impreza była bardzo udana i o wiele lepsza jak w tamtym roku (hehe, z tym niewypałem na Kleszczową).
W zeszłym była Ostrobramska.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
Sindbad

Post autor: Sindbad » 18 wrz 2011, 0:50

MisiekK pisze:
Niestety ulotki rozrzucane przez ZTM wprowadzały w błąd - nie było wejscia na Żoliborz a impreza konczyła się o 17. Wiem, że byli ludzie odbici od bramy R-4, a jak zwijaliśmy wystawę tramwajów to zwiedzający zaczęli się awanturować, bo w ulotce była wpisana 18.
](*,) Też uwierzyłem w 18 i jak przyjechałem przed 17 to wszystko już się zwijało.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 18 wrz 2011, 1:02

Grzesiek pisze:
ZEA_R-0 pisze:Najlepsze były wycieczka #289 po Bielanach i wystawiony w gablotce obok stanowiska MZA model czerwonego #402 jako 305 na Natolin Płn :D . Wiadomo czyje to modele są?
Cztery z górnej półki były moje, dwa z dołu - z kolekcji MC :) Tyle że to nie jest TEN #402, który trafił na żyletki rok temu, a jego starszy brat, skasowany w 1998 (stylizowany według tego zdjęcia). Wtedy jeszcze #820 nie wiedział, że przejmie ten zacny numer i pojeździ do 2010.
No właśnie coś mi się wydawało, że #820 jako #402 nie jeździł (a przynajmniej tak myslę) w czerwonych barwach.
Ale model i tak fajny, podeślesz zdjęcie? ;)
ashir pisze:
MZ pisze: :arrow: Jakąś ciekawą trasą, na przykład ulicami nieobsługiwanymi na co dzień przez komunikację? :>
Tak z ciekawości pytam, żeby wiedzieć, czy ewentualnie dużo straciłem ;).
Nic nie straciłeś. ;-)

Trasa linii spacerowej:
Metro Młociny - Kasprowicza - Przy Agorze - Marymoncka - Al. Zjednoczenia - Kasprowicza - Zgrupowania "AK Kampinos" - Kasprowicza - Metro Młociny
Ja jechałem inną, dużo fajniejszą trasą, więc Ty też straciłeś Ashir :P
Trasa była następująca:

Wyjazd około 12:30 z Młocin.
:mewa: MŁOCINY - Nocznickiego - Wólczyńska - Opłotek - Palisadowa - CM. PŁN.- BRAMA GŁ. (fotostop) - Wóycickiego - Żubrowa - Dierżoniowska - Pułkowa - Wybrzeże Gdyńskie - Gwiaździsta - Podleśna - LEKTYKARSKA* (fotostop) - Podleśna - Podczaszyńskiego - Kasprowicza - Zgr. AK "Kampinos" - ZAJEZDNIA ŻOLIBORZ (fotostop) - Zgr. AK "Kampinos" - :mewa: MŁOCINY

*) Po wjechaniu w Lektykarską zobaczyliśmy, że nie da się przejechać dalej niż przed skrzyżowanie z Sobocką bo była jezdnia rozkopana, więc zawróciliśmy na trójkąt wjeżdżając w Sobocką :) Jadąca za nami Scania musiała zrobić to samo, więc był czas na fotostop :D

Jeśli chodzi o nieużytki liniowe to napisałem je pochyłą czcionką. Najlepszy był przejazd Wybrzeżem Gdyńskim około/ponad 75 km/h :grin: Szkoda, że nie wjechaliśmy na Improwizacji.

Edit: w ostatnim akapicie pomyliłem się i było Szczecińskie, a nie Gdyńskie.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 18 wrz 2011, 1:05

ZEA_R-0 pisze:Wybrzeże Gdyńskie
:arrow: To w sumie tylko tego odcinka żałuję ;).

dzidek

Post autor: dzidek » 18 wrz 2011, 1:40

MZ pisze:Jakąś ciekawą trasą, na przykład ulicami nieobsługiwanymi na co dzień przez komunikację? :>
Tak z ciekawości pytam, żeby wiedzieć, czy ewentualnie dużo straciłem ;).
Myślę, że bardziej zainteresowałyby Cię ulice jakimi jeździ wóz 6430 :P Dotychczas tylko na Pradze były to m.in: Kowieńska, Brzeska od Białostockiej do Kijowskiej, Brechta na niemal całej swojej długości czy Groszkowskiego ;)

ashir

Post autor: ashir » 18 wrz 2011, 7:55

kris126 pisze:zaproszenia na ORT Włościańska
Po co one były? :-k
kris126 pisze:10. Możliwość pojechania na teren zajezdni tramwajowej R-4 "Żoliborz" + możliwość oglądania różnego typu wagonów tramwajowych - jak co roku, nic specjalnego
Jak można coś oceniać na czym się nie było. #-o
Michał J pisze:
vespero pisze:Czy wie może ktoś, czemu w tym roku nie odbędzie się piknik rodzinny WKD w Grodzisku Mazowieckim ?
Też mnie to bardzo martwi i zastanawia. To zawsze była najlepsza część DTP...
Pewnie zbyt duże koszty organizacji imprezy z pociągiem specjalnym. ;-)
ZEA_R-0 pisze:
ashir pisze:Nic nie straciłeś. ;-)

Trasa linii spacerowej:
Metro Młociny - Kasprowicza - Przy Agorze - Marymoncka - Al. Zjednoczenia - Kasprowicza - Zgrupowania "AK Kampinos" - Kasprowicza - Metro Młociny
Ja jechałem inną, dużo fajniejszą trasą, więc Ty też straciłeś Ashir :P
Trasa była następująca:

Wyjazd około 12:30 z Młocin.
:mewa: MŁOCINY - Nocznickiego - Wólczyńska - Opłotek - Palisadowa - CM. PŁN.- BRAMA GŁ. (fotostop) - Wóycickiego - Żubrowa - Dierżoniowska - Pułkowa - Wybrzeże Gdyńskie - Gwiaździsta - Podleśna - LEKTYKARSKA* (fotostop) - Podleśna - Podczaszyńskiego - Kasprowicza - Zgr. AK "Kampinos" - ZAJEZDNIA ŻOLIBORZ (fotostop) - Zgr. AK "Kampinos" - :mewa: MŁOCINY

*) Po wjechaniu w Lektykarską zobaczyliśmy, że nie da się przejechać dalej niż przed skrzyżowanie z Sobocką bo była jezdnia rozkopana, więc zawróciliśmy na trójkąt wjeżdżając w Sobocką :) Jadąca za nami Scania musiała zrobić to samo, więc był czas na fotostop :D

Jeśli chodzi o nieużytki liniowe to napisałem je pochyłą czcionką. Najlepszy był przejazd Wybrzeżem Gdyńskim około/ponad 75 km/h :grin: Szkoda, że nie wjechaliśmy na Improwizacji.

Edit: w ostatnim akapicie pomyliłem się i było Szczecińskie, a nie Gdyńskie.
Nie mów mi, że zabytkiem tyle jechałeś? I jeszcze fotostopy mieliście? :shock: A u mnie to był przejazd na zasadzie tym szybciej się odbębni kółko to lepiej. Wogóle na rozkładzie na pętli Metro Młociny była podana ta trasa, którą ja jechałem. Szczęściarz jesteś. :smile:
MisiekK pisze:
Co do godziny błędnej to się zgodzę, ale nic o R-4 nie było mowy na ulotkach.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 18 wrz 2011, 10:14

Na tzw. "Woroniczej" też kiedyś coś jadalnego dawali.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 18 wrz 2011, 10:43

MichalJ pisze:Na tzw. "Woroniczej" też kiedyś coś jadalnego dawali.
Gdy DTP odbywało się na zajezdni Woronicza, to zawsze był wtedy najlepszy bufet w MZA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 wrz 2011, 10:54

kris126 pisze:1. Stoisko TW: gadżety (kubki, podstawki, długopisy, świecące długopisy dla dzieci w 4 kolorach, odblaski, czerwone smyczki, krówki, ulotki). Ogólnie nic nadzwyczajnego.
A także stoisko z mapą hałasu, mapą planów rozwoju sieci tramwajowej oraz projektem trasy na Powstańców Śląskich do obejrzenia :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 18 wrz 2011, 11:00

kris126 pisze:Stoisko Metro: ulotki, balony, kalendarze na 2011r., wejściówki na STP, krówki + plakaty.
:arrow: Nie było długopisów ze schematem sieci warszawskiego metra? :kekeke:

BP, NMSP

fraktal

Post autor: fraktal » 18 wrz 2011, 11:05

Gdyby 6550 jeździł, a nie stał na CWSie w tym roku, to może bym się skusił i przyszedł. ;-) Ale z tego, co czytam impreza ogólnie była udana. ;-)

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 18 wrz 2011, 12:06

kris126 pisze:Podsumowując pełną rocznicę uważam, ze wszyscy organizatorzy ZTM, MZA i KMKM się sprawdzili (z wyjątkiem spóźnialskiego Wiceprezydenta).
a SSKS?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

ODPOWIEDZ