Prawko i lewko
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dla porządku: i tak musiałbyś się przed torowiskiem zatrzymać, o ile mnie pamięć nie myli, to tam są światła przed torami. A chyba nie jeździsz na czerwonym, co? 
Mi tego nie mów. Ja to wiem, ale tak czy siak nie pojadę dalej, bo zablokuje skrzyżowanie z torowiskiem, a że ten pas jest 'tylko' dla mnie... A za takie 'blokady' są mandaty. A czasami Panowie w mundurkach stoją sobie centralnie pod palemką i łapią delikwentów. 

Nie, ale szlag mnie trafia, jak jak zatrzymuje autobus przez światłami, a osobówka już nie da rady tego zrobić.Szeregowy_Równoległy pisze:A chyba nie jeździsz na czerwonym, co?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja obstawiam lewoskręt z Racławickiej w Żwirki, w stronę lotniska. Ktoś wykonał skręt z pasa do jazdy na wprost.
Jeżeli jest to wyjazd z drogi wewnętrznej to niebieski.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeżeli w sensie "ponad 20 metrów", to tak.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Skrzyżowanie Dzieci Warszawy/Ryżowa. Wesoło sobie jadę w stronę PKP Ursus. Zielone światło na ww. skrzyżowaniu, więc jadę sobie jakieś 40 km/h. Nagle z mojej prawej strony wyskakuje zielony Lanos... Myślicie sobie, że to nic nowego, ale... on cofał. Tak, tak. Cofał... Nie żadne powoli tylko na pełnej... hmm. Tylko klakson pozostało użyć, bo uciekać gdziekolwiek nie było czasu, miejsca też nie. Dodam, że tam nic nie widać z prawej strony, z której mi wyskoczył. O centymetry ominąłem Lanosa.
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A tam to często, w sierpniu 178 męczyłem na stałe, i jakoś w standardzie mają wyjeżdżanie na pałę, bo strzałka zielona się świeci. A że 178 ma ZAPUSTNĄ na żądanie, i DZIECI WARSZAWY też, to czasem się śmiga całkiem żwawo, czyli w naszym przypadku 60km/h 
A ja zadam pytanie, może ktoś wie: Opaczewska, między Białobrzeską i Szczęśliwicką. Tam są skrzyżowania, z Piotrkowską i jeszcze jakieś. Czy one są równorzędne, czy to tylko moje mylne wrażenie? Dzisiaj, nie widząc żadnego znaku, wypuszczałem mocno zdziwioną osobówkę z prawej, a z tyłu darł ryja jakiś klakson. Z Piotrkowskiej gościa wypuściłem, tego z tyłu karnie przeciągnąłem po Opaczewskiej z prędkością poniżej 10km/h, ale dalej nie wiem, czy aby na pewno powinienem wypuszczać gościa z prawej?
A ja zadam pytanie, może ktoś wie: Opaczewska, między Białobrzeską i Szczęśliwicką. Tam są skrzyżowania, z Piotrkowską i jeszcze jakieś. Czy one są równorzędne, czy to tylko moje mylne wrażenie? Dzisiaj, nie widząc żadnego znaku, wypuszczałem mocno zdziwioną osobówkę z prawej, a z tyłu darł ryja jakiś klakson. Z Piotrkowskiej gościa wypuściłem, tego z tyłu karnie przeciągnąłem po Opaczewskiej z prędkością poniżej 10km/h, ale dalej nie wiem, czy aby na pewno powinienem wypuszczać gościa z prawej?