Prawko i lewko
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A nie o wyjeździe z Żelaznej w Jerozolimskie? Tam nacierają z lewego w prawo...
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
LINKOnet.pl pisze:Cięższe przyczepy w ramach kategorii B
Zgodnie z nowym prawem nie trzeba już będzie zdawać egzaminu na kat. B+E, aby jeździć autem z przyczepą, o ile masa takiego zespołu pojazdów nie przekroczy 4250 kg - pisze „Dziennik Gazeta Prawna".
Kierowca z kat. B, który będzie chciał jeździć z przyczepą, z którą dopuszczalna masa całkowita (DMC) całego zestawu przekroczy 3,5 t, będzie musiał zdać dodatkowy egzamin praktyczny. Taki obowiązek nałoży na kierowców nowa ustawa o kierujących pojazdami.
Dodatkowy sprawdzian będzie wymagany, o ile przyczepa nie będzie cięższa niż 750 kg. Ponadto cały zestaw nie będzie mógł być cięższy niż 4250 kg.
Obecnie kierowca z kategorią B nie może prowadzić zestawu, którego DMC jest większa niż 3,5 t.
Nowe regulacje dotyczące jazdy z przyczepą zaczną obowiązywać dopiero od 19 stycznia 2013 roku.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Nie. O Żelaznej jako Żelaznej. W kierunku ZTM.Szeregowy_Równoległy pisze:A nie o wyjeździe z Żelaznej w Jerozolimskie? Tam nacierają z lewego w prawo...
Tak samo dzisiaj Pani się mocno zdziwiła, jak skręcałem z Radiowej w Powstańców Śląskich. Z małym dzieckiem po prawej stronie, czyli po tej, w którą bym przecudnie wjechał. A ona z naprzeciwka skręcała...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Coś takiego to widziałem też w wykonaniu asa z Ursusa, który ćwiczył 149. Ja zacząłem hamować przed przejazdem przy Kocjana, a ten mnie lewym pasem i poszeeeedł... Niektórzy z autobusów też mają lewko. W chipsach prawko znaleźli i szaleją.
http://www.forum.prawojazdy.com.pl/view ... f=9&t=1292Zgłaszasz w WORD chęć zmiany na inny ośrodek egzaminacyjny i Twoje dokumenty są tam przesyłane (nie ma możliwości odebrania osobiście dokumentów).
Ciekawe ile czasu zajmuje im przesłanie tych dokumentów, w końcu tracą klienta. No i pewnie też zależy od tego, czy współpracują z Pocztą Polską.radeom pisze:http://www.forum.prawojazdy.com.pl/view ... f=9&t=1292Zgłaszasz w WORD chęć zmiany na inny ośrodek egzaminacyjny i Twoje dokumenty są tam przesyłane (nie ma możliwości odebrania osobiście dokumentów).
Przepraszam, to było silniejsze ode mnie.
- R-9 Chełmska
W której nie mam pojęcia, jak zdać. Ilekroć widzę tamtejszy WORD, to nie wiem, jak stamtąd wyjechać bez wymuszenia na BARDZO ruchliwą drogę... A to podobno "łatwy" WORD.radeom pisze:Większość jeździ do legendarnej Łomży.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Siedlce dobre do zdawania, jest parę miejsc gdzie można oblać ale wiedząc o tym szczególnie koło dworca PKS można problemów uniknąć, polecam jazdy doszkalające w szkole,,Wałowa'', miasto mniejsze,mniejszy spokojniejszy ruch to sprzyja egzaminowanemu, odelgłość od Warszawy to 80km, komunikacja dobra busami prywatnych przewożników. Przesyłałem do Siedlec dokumenty to trwało to tydzień czasu.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
Taa, łatwy. Brat cioteczny zdał za 3-cim razem. Z tym, że dwa razy nie zdał bynajmniej nie przez ruchliwą drogę. Za pierwszym razem to była niezdecydowana staruszka na przejściu (tj. zatrzymał się przed przejściem, ona pokazała "jedź pan", a potem wlazła na jezdnię, gdy ruszył) a za drugim coś ze skręcaniem (bodaj rzekomo nie wyrównał do krawędzi jezdni czy coś).R-9 Chełmska pisze:A to podobno "łatwy" WORD.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może dostaje jakiś udział w zyskach?volviak pisze:niezdecydowana staruszka na przejściu (tj. zatrzymał się przed przejściem, ona pokazała "jedź pan", a potem wlazła na jezdnię, gdy ruszył)
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow