A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Ke? To nie Lis plątał się w sprawie Merkel... Że o uchylaniu się od odpowiedzi na pytania prowadzącego nie wspomnę. Aczkolwiek prawdą jest, że Lis się nie spisał, mógł parę wątków pociągnąć dłużej, tak, żeby Kaczyński zaprzeczył samemu sobie (próbką była kwestie "wy", "ten pan [Tusk]" itp. a chwilę wcześniej padła deklaracja powszechnej miłości)rafalzag pisze: Kaczka zjadła Lisa![]()
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zastanawiam się, co ma na myśli (o ile ma cokolwiek) JK, atakując chadecką kanclerz Angelę Merkel i sugerując, że za jej wyborem mogą stać jakieś "ciemne siły". System polityczny Niemiec nie jest dwupartyjny, ale realnie szansę na sprawowanie władzy mają tylko CDU oraz SPD (w koalicjach z mniejszymi ugrupowaniami, jak FDP i Zieloni). Merkel zmieniła na stanowisku Gerharda Schroedera, który prowadził politykę bardziej prorosyjską, a na politycznej emeryturze wszedł do spółki od niemiecko - rosyjskiego gazociągu bałtyckiego. To kogo JK wolałby widzieć u władzy w Niemczech?
Chyba, że politykę zagraniczną wyobraża sobie jako podjechanie do granicy, stanięcie przed linią graniczną i darcie się "wy, tacy, siacy i owacy!" - bo nikt go dalej nie zaprosi. WTF?
Poniżej komentarz z forum "GW", z którym w gruncie rzeczy się zgadzam:
Chyba, że politykę zagraniczną wyobraża sobie jako podjechanie do granicy, stanięcie przed linią graniczną i darcie się "wy, tacy, siacy i owacy!" - bo nikt go dalej nie zaprosi. WTF?
Poniżej komentarz z forum "GW", z którym w gruncie rzeczy się zgadzam:
W tradycji kanclerzy Niemiec po wyborach była podróż do swojego najbliższego przyjaciela i sąsiada do Francji.
Gdy Merkel wygrała wybory pojechała najpierw do Warszawy a potem do Paryża.
Czasami wydaje mi się, że Kaczor prowadzi politykę celowego osłabienia Polski. Taki chaos i zamęt najbardziej jest na rękę np. Rosji.
Polska powinna się starać, żeby jej stosunki z Niemcami były lepsze, niż Rosji z Niemcami.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Szczególnie wtedy, gdy widać było zdenerwowanie i wściekłość Kaczyńskiego. Obaj byli siebie warci - List się starzeje - tego nie było warto oglądać.rafalzag pisze:Kaczka zjadła Lisa
Ja mimo wszystko żałuję, że Kaczyński boi się spotkać z Tuskiem - to byłoby ciekawe starcie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Chyba oglądaliście inną debatę 
Zdenerwowanie i bezsilność widać tylko na twarzy Donalda Lisa
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
- Bastian
- Sułtan Maroka
Żadnej nie oglądałem, od błaznów to jest cyrk...rafalzag pisze:Chyba oglądaliście inną debatę
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Nie, mój drogi, na pewno nie tak wpatrzony jak Ty w GW i inne bardzo obiektywne media:)mgr MeWa pisze:albo Ty już jesteś tak wpatrzony w JarKacza, że też obiektywnie jego nie odbieraszrafalzag pisze:Chyba oglądaliście inną debatę
Tu kolejny dziennikarz szykujący się do zakończenia swojej kariery
http://youtu.be/tse1ecG5d9o
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
Kto to?rafalzag pisze:Donalda Lisa
Znasz jakieś obiektywne w tym kraju? Bo ja nie.rafalzag pisze:Nie, mój drogi, na pewno nie tak wpatrzony jak Ty w GW i inne bardzo obiektywne media:)
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- MeWa
- Cukiereczek
może masz rację - te wszystkie grymasy na twarzy, zaciskanie ust itp. to niestety coś normalnego u JarKaczarafalzag pisze:Nie, mój drogi, na pewno nie tak wpatrzony jak Ty w GW i inne bardzo obiektywne media:)mgr MeWa pisze:albo Ty już jesteś tak wpatrzony w JarKacza, że też obiektywnie jego nie odbierasz
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Zapomniał jeszcze o Naszym Dzienniku i jego pochodnych. 3-.yavorius pisze:Ja znam, ja! Niezależna.pl i Gazeta Polska!MisiekK pisze:Znasz jakieś obiektywne w tym kraju? Bo ja nie.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
FCBARCA.COM
FCBARCA.COM