Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
-
michael112
No to może EC. SIEKIERKI - ... - Kruczkowskiego - Tamka - Kopernika - Świętokrzyska - Krakowskie Przedmieście - Miodowa - Senatorska - Nowy Przejazd (powrót: Kapucyńska) al. Solidarności - Most Śląsko-Dąbrowski - ... - TARGÓWEK (zakładając oczywiście, że odwrócą kierunek na Kapucyńskiej)? Tylko zaraz będą jęki, że za dużo autobusów na KP (mimo że i tak jest tylko dla autobusów).
- tarantula01
- Kontakt:
Nie tak dawno miasto testowało ARTR:osa pisze:Chcesz puścić 162 okrężną trasą w największy korek na Wisłostradzie? Poza tym nie ma o czym mówić, bo skręt z Wisłostrady w lewo na wjazd do mostu Śl.-Dąbrowskiego został właśnie zaorany.
Może dałoby się wytyczyć jakiś ekstraordynaryjny buspas dla 162 - z Dobrej w lewo pod prąd Nowym Zjazdem, zaraz w prawo pod wiaduktem Trasy W-Z, w prawo w Grodzką, w prawo w Wisłostradę i w prawo na podjazd do mostu. Tyle tylko że teraz stoi tu zapora, jedyny pewnik, że samochodziarze nie przedostaną się na most.
http://radny.com.pl/dokumenty/pisma/zdm ... s_bdik.pdf
więcej tu:
http://radny.com.pl/dokumenty/pisma/zdm ... ka-buspas/ (pliki z 2011 roku)
System był testowany na wjeździe do tunelu pod RZS. To może go wdrożyć przy moście Ś-D i mandaty wlepiać jak z rękawa.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
A to teraz to niby nie stoi w korku na Pradze?osa pisze:Chcesz puścić 162 okrężną trasą w największy korek na Wisłostradzie? Poza tym nie ma o czym mówić, bo skręt z Wisłostrady w lewo na wjazd do mostu Śl.-Dąbrowskiego został właśnie zaorany.
Może dałoby się wytyczyć jakiś ekstraordynaryjny buspas dla 162 - z Dobrej w lewo pod prąd Nowym Zjazdem, zaraz w prawo pod wiaduktem Trasy W-Z, w prawo w Grodzką, w prawo w Wisłostradę i w prawo na podjazd do mostu. Tyle tylko że teraz stoi tu zapora, jedyny pewnik, że samochodziarze nie przedostaną się na most.
Przecież napisałem że chodzi o to czy będzie zysk czasowy czy nie w stosunku do przejazdu Świętokrzyskim i korków na Wybrzeżu Szczecińskim i Okrzei. A te zapory betonowe, które zagrodziły wjazd za stacją zawsze można zdjąć.
- tarantula01
- Kontakt:
Ale to jest coś na miarę naszych możliwości (MIŚ).
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
-
Pan Piotr
- (XXXX)
To trochę podobne do starego 160...michael112 pisze:No to może EC. SIEKIERKI - ... - Kruczkowskiego - Tamka - Kopernika - Świętokrzyska - Krakowskie Przedmieście - Miodowa - Senatorska - Nowy Przejazd (powrót: Kapucyńska) al. Solidarności - Most Śląsko-Dąbrowski - ... - TARGÓWEK (zakładając oczywiście, że odwrócą kierunek na Kapucyńskiej)? Tylko zaraz będą jęki, że za dużo autobusów na KP (mimo że i tak jest tylko dla autobusów).
Do Konwiktorskiej? Może lepiej się zastanowić, czy przy zatkanych dojazdach do Mostu Gdańskiego w ogóle ma sens utrzymywanie krańca Konwiktorska? (Nie wiem, gdzie wyrzucić 222 i co zrobić ze 178 - w razie likwidacji, czym zastąpić na Ursusie?)Bastian pisze:Może naprawdę lepiej to 503 skrócićZTM uznał też wczoraj, że trzeba skorygować trasy niektórych linii. Początkowo myślał o dwóch - 503 (miał ją przenieść z zakorkowanego mostu Grota-Roweckiego na Śląsko-Dąbrowski) i 512. Ostatecznie od jutra trasę zmienią tylko autobusy z Zacisza.
W sprawie 503 posypią się skargi do dzielnicy Ursynów jeżeli punktualność będzie wyglądała tak jak dzisiaj. Szkoda tej linii kursującej na Tarchomin.Marvin pisze:Do Konwiktorskiej? Może lepiej się zastanowić, czy przy zatkanych dojazdach do Mostu Gdańskiego w ogóle ma sens utrzymywanie krańca Konwiktorska? (Nie wiem, gdzie wyrzucić 222 i co zrobić ze 178 - w razie likwidacji, czym zastąpić na Ursusie?)Bastian pisze: Może naprawdę lepiej to 503 skrócić
[ Dodano: |18 Paź 2011|, 2011 19:00 ]
Jeszcze jedno. Dzisiaj widziałem kilka 512 na wysokości Nowego Światu. Każdy który jechał w kierunku Zacisza był ładnie zapełniony - czy aby 512 na Metrze Ratusz to dobry interes.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Coś sobie znajdzie. Pawel_ raz pojechał to, co ja mam w standardzie, i narzekaWalas pisze:Tylko na czym będzie jeździł SzeregowyPawel_ pisze:178 do kasacji. Natychmiast. Linia bez jakiegokolwiek sensu.
Brakuje mi tablic przy przystankach przy Wileńskim, takich dla pasażerów, z informacją gdzie który autobus znajdą. Mała mapka na słupku, schowana zresztą za przystankiem, nie wystarcza. Przede wszystkim przy przystanku pod cerkwią.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
512 pod Błękitnym, reszta na torowisku.
-
michael112
Jestem raczej sceptyczny. To doskonały kraniec dla linii, które zaliczyły cały Trakt Królewski i dalej nie są potrzebne. Plac Piłsudskiego już tak się nie nadaje, bo wjeżdżając nań, autobus skręca w Królewską i traci przystanki: Hotel Bristol i Pl. Zamkowy.Marvin pisze:Może lepiej się zastanowić, czy przy zatkanych dojazdach do Mostu Gdańskiego w ogóle ma sens utrzymywanie krańca Konwiktorska? (Nie wiem, gdzie wyrzucić 222 i co zrobić ze 178 - w razie likwidacji, czym zastąpić na Ursusie?)
Z drugiej strony, byłaby wtedy szansa na przedłużenie 222 na pl. Wilsona (lub nawet dalej - ktoś na Wawkomie proponował Żerań FSO). Prywatnie, dla mnie byłaby to kusząca propozycja - skoro 36 nie wróci.
Jakby już przenosić, to pewnie by się dało, np.: 178 na Zachętę, 222 na pl. Wilsona (przy okazji zmieniając numerek na 144), a 410 na Bielańską, żeby zwolniło miejsce dla 178 (przy okazji warto uzwyklić, bo przyspieszone toto nie jest). Ale już 503 nie bardzo jest gdzie wcisnąć w razie czego - chyba że Esperanto (nie wiem, czy starczy miejsca)? albo również Plac Wilsona, tam powinno być luźno, bo po otwarciu <M> Marymont większość linii skrócono.