a zwłaszcza w stolicy, gdzie każdy się śpieszy wszędzie.yavorius pisze:Chcą osiągnąć zysk rzędu gównianych kilku sekund. Naprawdę, to co się dzieje w tym temacie w Polsce (w porównaniu do Zachodu) to je bitwa i dzicz...
Prawko i lewko
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tylko w tym pośpiechu, cholera, naprawdę bywają niebezpieczni. Dochodzi do tego, że mam wątpliwości, czy się zatrzymać i przepuścić pieszych, bo osobówki nagminnie mnie omijają, a piesi nie mają szansy nic zobaczyć, bo im mój autobus zasłania.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wątpię. Poza tym - czym jest to, że kogoś zabiją, przy tych bezcennych sekundach?
Dlatego dalej jestem za tym żeby zabierać prawko na kilka miesięcy za gruby błąd który dał im szczęście nikogo nie zabić .Szeregowy_Równoległy pisze:Tylko w tym pośpiechu, cholera, naprawdę bywają niebezpieczni. Dochodzi do tego, że mam wątpliwości, czy się zatrzymać i przepuścić pieszych, bo osobówki nagminnie mnie omijają, a piesi nie mają szansy nic zobaczyć, bo im mój autobus zasłania.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Pewnie że będą jeździli bez. Kara za brak prawka jest mizerna a szanse złapania też minimalne. Widac to wyraźnie po coraz wyższym odsetku ludzi jeżdżących bez OC. Wiedza że w razie złapanie grozi im parę tysięcy ale mimo wszystko opłaca im się ryzykować. Np ja który jeżdżę w miare przepisowo, rzadko powyżej 30 ponad dopuszczalne limity (za wyjątkiem wyjątkowo głupich ograniczeń) byłem przez policje zatrzymany RAZ, jakieś 8-10 lat temu za przekroczenie ciągłej przy parkowaniu co zakonczyło się pouczeniem.
-
Stary Pingwin
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Stań na nieosygnalizowanym przejściu/wyjeździe z podporządkowanej w Warszawie i zmierz czas zanim ktoś Cię przepuści. A potem przejedź się do Wrocławia czy Krakowa. Poczekasz dłużej.mgr MeWa pisze:a zwłaszcza w stolicy, gdzie każdy się śpieszy wszędzie.yavorius pisze:Chcą osiągnąć zysk rzędu gównianych kilku sekund. Naprawdę, to co się dzieje w tym temacie w Polsce (w porównaniu do Zachodu) to je bitwa i dzicz...
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
...a potem dla odmiany pojedź na zachód Europy...Daniel_FCB pisze:Stań na nieosygnalizowanym przejściu/wyjeździe z podporządkowanej w Warszawie i zmierz czas zanim ktoś Cię przepuści. A potem przejedź się do Wrocławia czy Krakowa. Poczekasz dłużej.mgr MeWa pisze:a zwłaszcza w stolicy, gdzie każdy się śpieszy wszędzie.
Bo najczęściej policjanta zwyczajnie nie widać.Szeregowy_Równoległy pisze:Wtedy jest fajnie, doświadczenie uczy, że około 2/3 kierowców nie wie jak się zachować, i jadą na światła, ignorując policjanta. Naoglądałem się na Górczewskiej/Płockiej. A ile razy byłem strąbiony, że hamuję pomimo zielonego...
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Akurat wtedy policję było widać, egzaminy z kierowania ruchem, kilkunastu, albo więcej, policjantów, wszyscy w odblaskowych kamizelkach i białych czapach, widoczni byli niczym światełko do nieba.