Transport Aglomeracyjny
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Nie wiem skąd brałeś swoje dane, ale ja na stronie znalazłem:
1) NDM - Metro Marymont (przez Łomianki): 49-55 minut (kursy o 6:00-7:10).
2) NDM - Dworzec Gdański (przez Jabłonną): około 50 minut (kursy 5:52-6:57)
(koszmarnie są te rozkłady)
Niestety cen biletów miesięcznych na tej stronie nie mogę znaleźć.
Na moje oko L-9 nie będzie konkurencyjne dla osób codziennie dojeżdżających.
1) NDM - Metro Marymont (przez Łomianki): 49-55 minut (kursy o 6:00-7:10).
2) NDM - Dworzec Gdański (przez Jabłonną): około 50 minut (kursy 5:52-6:57)
(koszmarnie są te rozkłady)
Niestety cen biletów miesięcznych na tej stronie nie mogę znaleźć.
Na moje oko L-9 nie będzie konkurencyjne dla osób codziennie dojeżdżających.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież Nowy Dwór ma pociąg, co wy tak tylko z tym PKS-em...?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
W Nowym Dworze częstotliwość nadal jest daleka od ideału - w weekendy średnio co 1,5-2 godziny, bez żadnego konkretnego taktu. Obecnie z powodu Elfów cierpi też punktualność, ale to - miejmy nadzieję - przejściowe.JacekM pisze:Pociąg nie jest zbyt dobrze wbity w świadomość pasażerów - do niedawna chyba częstotliwość i czas przejazdu były bardzo nieatrakcyjne?
Jestem się gotów założyć, że gdyby pociąg zapewniał sensowną ofertę - dajmy na to co 30/60min - natychmiast wbiłby się w świadomość pasażerów jako coś lepszego
noidea
Odnosiłem się do godzin szczytu, w weekendy to i PKS nie rozpieszcza zbytnio mieszkańców NDM ani pod względem regularności ani częstotliwości.W Nowym Dworze częstotliwość nadal jest daleka od ideału - w weekendy średnio co 1,5-2 godziny, bez żadnego konkretnego taktu.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Patryk2222
Akurat stacja w Nowym Dworze jest w centrum położona i ok 2km od osiedla Młodych.person pisze:Ze stacją równie korzystnie położoną jak w Górze Kalwarii?Bastian pisze:Przecież Nowy Dwór ma pociąg, co wy tak tylko z tym PKS-em...?
I co ze wspomnianą częstotliwością?
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
Co nie zmienia faktu, że nawet w godzinach szczytu w DP o równym takcie można pomarzyćJacekM pisze:Odnosiłem się do godzin szczytu, w weekendy to i PKS nie rozpieszcza zbytnio mieszkańców NDM ani pod względem regularności ani częstotliwości.W Nowym Dworze częstotliwość nadal jest daleka od ideału - w weekendy średnio co 1,5-2 godziny, bez żadnego konkretnego taktu.
Częstotliwość też nie zachwyca - 5:28, 6:01*, 6:30, 6:46*, 7:15, 7:38, 8:09, 9:01.
PKS: 5:25, 5:34, 5:43*, 5:52, 6:00, 6:00*, 6:11, 6:30*, 6:33, 6:54*, 7:10, 7:23*, 7:35, 7:41, 8:14*, 8:32, 8:33, 9:03*
* - pociągi do Śródmieścia/Centralnego | autobusy do Centralnego.
Czas jazdy autobusem to 50-60 minut do Gdańskiego, 60 minut do Centralnego.
Pociąg do Gdańskiego jedzie 40-45 minut, do Śródmieścia/Centralnego 40-55 minut.
Niestety, na razie pociąg wypada raczej słabo
noidea
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ocie_.html![]()
"Autobusy z Karczewa koczują na Ochocie"
Od kilu tygodni mieszkańcy Ochoty mogą zaobserwować zmożony ruch autobusów z Karczewa w okolicach Raszyńskiej, Grójeckiej, Al. Jerozolimskich - donoszą internauci. Co robią tam pojazdy jeżdżące do miejscowości po drugiej stronie Warszawy?
O sprawie napisał do nas internauta o nicku walkiria:
"Od kilu tygodni mieszkańcy Ochoty mogą zaobserwować wzmożony ruch autobusów z MINIBUS KARCZEW w okolicach Raszyńskiej, Grójeckiej, Al. Jerozolimskich
Autobusy rozpoczynają swoje kursy z CENTRUM miasta - ze Śródmiescia. Coś jednak trzeba zrobić między jednym kursem a drugim -więc autobusy wybierają Ochotę - przycupną to tu, to tam, to pojeżdżą w kółko paląc paliwo i smrodząc mieszkańcom pod nosem.
Nowe wspaniałe miejsce na "przycupnięcie" okazała się zatoczki - jedna na Raszyńskiej przy wjeździe do nowej stacji Filtrów Druga na Niemcewicza. Czasami stoi tam po 3 autobusy. Czy to są jakieś nowe dworce na Starej Ochocie?
Dlaczego te autobusy startują ze Śródmieścia i dlaczego potem koczują na Ochocie? Czy za to płacą [po prawej stronie Raszyńskiej nie ma parkometrów]? Kto dał zgody na te przystanki? Co z ograniczaniem ruchu w centrum miasta?"
walkiria
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Niekoniecznie, biorąc pod uwagę, że rano podany czas przejazdu autobusów jet mało realny.Czas jazdy autobusem to 50-60 minut do Gdańskiego, 60 minut do Centralnego.
Pociąg do Gdańskiego jedzie 40-45 minut, do Śródmieścia/Centralnego 40-55 minut.
Niestety, na razie pociąg wypada raczej słabo
Hasło: korek w Łomiankach.