Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Zawsze wydawało mi się, że to właśnie CH Reduta jest łatwiejszym partnerem do rozmów i współpracy w kwestii komunikacji a tu Blue City zrobiło niespodziankę. Po wycofaniu 136 nie spodziewałem się, że coś z Rakowca jeszcze dojedzie na ten kraniec. Łatwiej było powalczyć o 157/228 do Reduty. Dobra decyzja. Chociaż jak zauważono do Beresteckiej linia miałaby większe wzięcie w godzinach szczytu tyle, że wówczas w pozostałych godzinach już tak potrzebna by nie była. Może w związku z budową kolejnych biurowców między Śmigłowca a PKP Al. Jerozolimskie a także przy węźle Łopuszańska linia 172 kiedyś pojedzie jeszcze dalej i dotrze do nowego krańca Krańcowa.
- fik
- Naczelne Chamidło
...i zawiezie mnie z domu do pracy.dzidek pisze: a także przy węźle Łopuszańska linia 172 kiedyś pojedzie jeszcze dalej i dotrze do nowego krańca Krańcowa.
Bardzo kiepska zmiana - niepotrzebny dubel 228, bardzo ciasny kraniec, dodatkowe utrudnienia w Jerozolimskich.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Pełna zgoda. Stąd moje boje o 107 na Górny Mokotów, które byłoby pewnym ersatzem za 112, 114 i 125, na których gruzach powstało, oraz za 118 i 218 na Kazimierzowskiej. Jedna linia za pięć, bilans wychodzi więc chyba na plus...Bastian pisze:To nieuniknione. Wszystko jest jakimś rachunkiem zysków i strat... I zawsze będą poszkodowani pasażerowie, tworzący najmniejszy potok. Dużo ludzi jeździ na Trakt, połączenie przetrwało i jest porządne. Gdyby jeździło ich tam mniej, prędzej to połączenie by zniknęło, bardziej by stracili. I mieliby prawo do narzekania, wiadomo, ale tak to jest.drapka pisze:Ale czasem bywa tak, że ludzie mają wrażenie bycia jednak wpychanymi w to mniejsze zło.
Po skończeniu prac w Jerozolimskich przydałby się częsty autobus dowożący z Włoch do dworca Zachodniego czy stacji PKP al. Jerozolimskie bo chyba za taki nie można uznać słabego 187?fik pisze:...i zawiezie mnie z domu do pracy.dzidek pisze: a także przy węźle Łopuszańska linia 172 kiedyś pojedzie jeszcze dalej i dotrze do nowego krańca Krańcowa.
Ale dlaczego 172? Też uważam, że to kiepska zmiana - w ogóle coś komuś nie leży ta pętla przy Zachodnim.dzidek pisze:Po skończeniu prac w Jerozolimskich przydałby się częsty autobus dowożący z Włoch do dworca Zachodniego czy stacji PKP al. Jerozolimskie bo chyba za taki nie można uznać słabego 187?fik pisze: ...i zawiezie mnie z domu do pracy.
Ktoś zapłacił, ktoś ma - pewnie ważne było, żeby jeszcze przed świętami.
ŁK
Zapewniłoby podobną relację jak kiedyś 173 do Łopuszańskiej. Nie ma blisko kończącej innej linii z podobną częstotliwością a na nową zapewne ZTM nie znajdzie brygad.Łukasz pisze:Ale dlaczego 172? Też uważam, że to kiepska zmiana - w ogóle coś komuś nie leży ta pętla przy Zachodnim.dzidek pisze:Po skończeniu prac w Jerozolimskich przydałby się częsty autobus dowożący z Włoch do dworca Zachodniego czy stacji PKP al. Jerozolimskie bo chyba za taki nie można uznać słabego 187?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kiepski żart. Bardzo kiepski. Po co komu taki ersatz? Żeby z Kazimierzowskiej pojechać na Kruczą? Na patelnię? Na Nowolipki?alojzy pisze:Stąd moje boje o 107 na Górny Mokotów, które byłoby pewnym ersatzem za 112, 114 i 125, na których gruzach powstało, oraz za 118 i 218 na Kazimierzowskiej. Jedna linia za pięć, bilans wychodzi więc chyba na plus...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Myślisz, że wszyscy z Łopuszańskiej/Kleszczowej będą z buta zasuwać do przystanku Mikołajska? A jeśli proponujesz 191 na Kleszczowej to zdecydowanie jestem przeciwfik pisze:191.dzidek pisze:
Po skończeniu prac w Jerozolimskich przydałby się częsty autobus dowożący z Włoch do dworca Zachodniego czy stacji PKP al. Jerozolimskie bo chyba za taki nie można uznać słabego 187?
Nie żart. Jak już pisałem, dla wielu starszych ludzi zamieszkujacych te okolice liczy się bezpośrednie połaczenie, a nie czas przejazdu.Bastian pisze:Kiepski żart. Bardzo kiepski. Po co komu taki ersatz? Żeby z Kazimierzowskiej pojechać na Kruczą? Na patelnię? Na Nowolipki?alojzy pisze:Stąd moje boje o 107 na Górny Mokotów, które byłoby pewnym ersatzem za 112, 114 i 125, na których gruzach powstało, oraz za 118 i 218 na Kazimierzowskiej. Jedna linia za pięć, bilans wychodzi więc chyba na plus...
Aha czyli jeśli ludzie mają przejść około 300 metrów z Białobrzeskiej do Grójeckiej to jest problem i potrzebują autobusu a jeśli przeszło 700 metrów z Kleszczowej do Popularnej to już nie ma problemu? I kto tu pisze o własnym wygodnictwie?fik pisze:Myślę, że szukasz tanich wymówek dla własnego wygodnictwa.dzidek pisze: Myślisz, że wszyscy z Łopuszańskiej/Kleszczowej będą z buta zasuwać do przystanku Mikołajska
- fik
- Naczelne Chamidło
Zacytuj.dzidek pisze:Aha czyli jeśli ludzie mają przejść około 300 metrów z Białobrzeskiej do Grójeckiej to jest problem i potrzebują autobusu a jeśli przeszło 700 metrów z Kleszczowej do Popularnej to już nie ma problemu?
PS. Na Kleszczowej są autobusy. Cztery. Niestety, żaden nie jeździ na Rakowiec
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories