Żarcie na mieście

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 06 sty 2012, 15:54

Nordyk110 pisze:Czy jest ktoś kto woli Coca colę w puszce lub plastiku od coli w szkle ?
Co szkło to szkło. Kogo nie zapytam każdy mówi, że ze szklanej lepsza (szkoda, że już nie ma 0,33l).
Nordyk110 pisze:Dzisiaj kupiłem za 9 pln fajny czteropak Coca coli 0,25 l w szklanych buteleczkach .
Świąteczne wydanie w klasycznych buteleczkach. Pyszności ;-) .
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 06 sty 2012, 16:17

Bernard pisze:Co szkło to szkło. Kogo nie zapytam każdy mówi, że ze szklanej lepsza (szkoda, że już nie ma 0,33l).
Szkło > puszka >>> plastik. Promocje sześciopaków puszek za 6-7 PLN (głównie w Carrefourze chyba) to dużo dobro.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Professor

Post autor: Professor » 06 sty 2012, 19:11

JKTpl pisze:
Professor pisze:Azjata na rogu Młynarskiej i Górczewskiej . Osobiście polecam ;-) Tanio, Smacznie
Mnie się nie podoba, jako wyznawca chińczyka na Powstańców Śląskich/Piastów Śląskich na ten typ knajp jestem szczególnie wyczulony. Dzięki za radę, ale masz lepszą? :P
Kebab przy Działdowskiej

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 11 sty 2012, 2:12

Krótkie relacje trzech wypadów/wpadów na jedzenie w terenie:

:arrow: w Święto Trzech Króli z braku laku (zamknięta większość sklepów, a w tych otwartych brak pieczywa) postanowiłem zamówić do pracy pizze. Naszło mnie na pizze "Korona" w Pizza Hut, ale było poza zasięgiem dostaw z lokali. Postanowiłem skorzystać z oferty Telepizzy - promocja 2 za 1 + Pizza Calzzone. Zamówiłem dwie średnie pizze Sicilian Beef (wołowina, boczek i papryka), a do tego Calzzone z bekonem w farszu. Dwa sosy dostałem gratis, trzeci domówiłem. Z napiwkiem zmieściłem się 43zł. Pizze bardzo smaczne, sos czosnkowy też jak zwykle dobry. Całość miała starczyć na dwie zmiany, ale wszystko wchłonąłem jednej nocy ;)

:arrow: w sobotę będąc na Ochocie postanowiłem skorzystać z dobrodziejstw "Aradosa" w pobliżu Pl. Narutowicza. Wcześniej lokal i jedzenie zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Tym razem też tak było, gdyby nie posmak... makowca, którego czułem jedząc kebaba. Ale powiedzmy, że ostatnie święta jeszcze odbijają się echem w niektórych knajpach ;) Powinienem się cieszyć, że kebab nie zalatywał piernikiem świątecznym - i dlatego puszczę to w zapomnienie O-) Ale ogólnie było pozytywnie i ciasto na deser miałem z głowy :D

:arrow: dzisiaj natomiast zdałem się na rekomendację bywalców okolic monopola przy Metrze Wilanowska :D Udałem się do "Aladina" w kamienicy przy Puławskiej. Zamówiłem "Big Kebab" z baraninną za 13zł + ser za 1złi do tego CocaCola 0.33 za 2zł = 16zł. Z napoju, jak zawsze, byłem zadowolony. Co do samej kanapki mam jednak pewne zastrzeżenia. Może to wynikać z faktu, że raz - obsługa lokalu składała się z jednego mało kumatego polskiego kebabiarza, który nie zapisywał zamówień i na podstawie wykutej ceny improwizował zamówienia, pytając klientów o niuanse podczas ich realizacji. Kebabiarnia nie dysponowała dwustronnym opiekaczem tylko grillem elektrycznym, przez co kanapki były opiekane tylko z jednej strony. W przypadku jednego zamówienia gościu przede mną dostał nieco_zbyt_przypieczonego kebsa. Ale nie narzekał... może przyzwyczajony ;) Jeśli chodzi o moje zamówienie, to średni sos był mało średni, a raczej tylko ostry, ser był nierozpuszczony (z faktu technicznego, przedstawionego powyżej). W dodatku rozległe i grube kawałki baraniny powodowały, że kanapka podczas jedzenia rozlatywała się. Na plus uznaję dużą ilość mięsa, syndrom niecieknącej sosem kanapki oraz to, że nie była aż tak mała, jak na 14zł (chociaż równie dobrze można byłoby to podpiąć pod negatyw). A i jeszcze jedno. Przeszkadzały mi lecące z Polsatu reklamy środków na wzdęcia, odchudzanie i podpasek. Oprawa to niestety duży minus. Ale może źle trafiłem, bo jak czekałem na odbiór kanapki to jeszcze leciał angielskojęzyczny program o zdrowym trybie życia (w tym odżywiania) :D
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 11 sty 2012, 7:57

JKTpl pisze:Gdzie w dniu jutrzejszym będzie można za przyzwoitą cenę spożyć coś przyzwoitego na Woli w rejonie R–1? Z góry dziękuję ;)
Smaczne i tanie obiady serwuje bufet na terenie zakładu :)
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 11 sty 2012, 7:59

Potwierdzam! Ale po 11 na ogół nie ma już czego tam szukać.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 11 sty 2012, 8:24

Ludzie jedzą obiady przed 11, a stołówka nie robi ich więcej?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 11 sty 2012, 8:28

Mniej więcej. Największy tłum jest koło 9:30-10:00, od której to menu się stopniowo skraca.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 11 sty 2012, 8:30

"i jestem w domu, znaczy -- w robocie. I jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans -- to sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie już nie muszę zostawać żeby jeść, tylko prosto do domu."

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 11 sty 2012, 8:32

Jak zaczynasz pracę o 6, to 10 to akurat pora na przerwę obiadową.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 sty 2012, 8:44

JotPeCet pisze:
JKTpl pisze:Gdzie w dniu jutrzejszym będzie można za przyzwoitą cenę spożyć coś przyzwoitego na Woli w rejonie R–1? Z góry dziękuję ;)
Smaczne i tanie obiady serwuje bufet na terenie zakładu :)
Trochę się jednak popsuły. Jest różnorodnie, ale z jakością różnie bywa. Zwłaszcza ziemniaków, które bardzo często wyglądają na odgrzewane sprzed trzech dni.

W pawilonach na Wolskiej między Młynarską a Skierniewicką (bliżej tej pierwszej) jest za to przyjemna makaroniarnia :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 11 sty 2012, 18:25

ZaciszaniN pisze:dzisiaj natomiast zdałem się na rekomendację bywalców okolic monopola przy Metrze Wilanowska
Świetnie to zabrzmiało, dziękuję :P

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 12 sty 2012, 1:46

BJ pisze:
ZaciszaniN pisze:dzisiaj natomiast zdałem się na rekomendację bywalców okolic monopola przy Metrze Wilanowska
Świetnie to zabrzmiało, dziękuję :P
A jak się odniesiesz do meritum recenzji :?: :>
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 17 sty 2012, 10:23

ZaciszaniN pisze:A jak się odniesiesz do meritum recenzji
Nie zgodzę się z tym, że kanapki się tam rozwalają ;)
Nie jadłem tam z baraniną ani z sosem mieszanym, więc do tego się nie odniosę, ale akurat nierozpuszczony ser mi nie przeszkadza.
Panowie nie żałują sosu i mięsa, a cała kanapka jest zawsze dorodna :)

Dziś w oczekiwaniu na taksę jakoś po 1 w nocy na skrzyżowaniu Puławskiej i al. Lotników złapał mnie i kolegę "mały głód". Uznaliśmy, że skoro Mak nieczynny, to zaryzykujemy kebaba, który się mieści w pawilonie przy al. Lotników tuż przed Puławską.
Najmniejszy kebab za 8 PLN na cienkim cieście okazał się kapciem, który ledwo dało się zjeść (chyba tylko dlatego to zjedliśmy, bo głód nas przypilił).
Nie było sera, nie było sosu ostrego (choć mi to nie przeszkadza, to jednak bardzo duży minus). Nie było nawet możliwości zakupienia czegokolwiek do picia.
Kebab był podgrzewany w mikrofalówce i generalnie bardzo zimny.
Do tego prawie zero mięsa, dużo ohydnej surówki.
Sos łagodny był beznadziejny, z... koperkiem oraz było go bardzo mało. Mimo, że było go mało, to kebab mniej więcej w 2/3 jedzenia się rozjebał i tylko mój refleks pilota myśliwców uchronił mój płaszcz przed zagładą.
Słowem - lepiej zjeść trawę z pobliskiego trawnika, niż tego kebaba.

henio_wpz

Post autor: henio_wpz » 17 sty 2012, 15:45

A myślisz, że skąd był w sosie ,,koperek" :P
Tam w okolicy próbowałem chińczyka i kebaba co są przy bazarku, kebab niejadalny, a chińczyk nawet całkiem znośny...

ODPOWIEDZ