Most PĂłĹnocny - propozycje ZTM
Moderator: Wiliam
Według wszelkich znaków na Niebie i Ziemi to będzie koniec inwestycji.MichalJ pisze:4. Nowodwory
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Do ich likwidacji i jeden dzień dłużej.KwZ pisze:To 7xx z Legionowa będą jeździć do Żerania FSO ad mortem defecatum?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
3, reszta to chwilówki eksploatacyjne, o ile w ogóle ktoś się w to będzie chciał bawić.MichalJ pisze:Jeszcze zobaczymy.
Ja widzę potencjalnie 5:
1. Ogryzek na samym moście
2. Myśliborska
3. Tarchomin
4. Nowodwory
5. Winnica.
Jak już będą dwukierunkowce, to będzie pikuś...
Zresztą jeśli 3, to też argument działa.
Zresztą sądzę że, jeśli będzie decyzja środowiskowa dla całości, to będzie pomysł jednak całość na raz zlecić.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mam nadzieję, ze ten niezbyt udany pomysł nie znajdzie szerszego odzewu. Pomijając fakt, że teza o "pięciu latach" nie ma żadnych podstaw w faktach, przynajmniej jeśli o odcinek na moście chodzi.biedronp pisze: Skoro ten tramwaj powstanie za 5 lat, to nie można tego torowiska zalać asfaltem?!
A co do samego projektu - zwracam uwagę, że jednak trasa przez magistra przyrody jest krótsza i każdy kurs ściągnięty z tras do Marymontu pozwala na jakieś dwa na trasie do Młocin.
Sądzę zatem, że przy pozostawieniu symbolicznych kursów co 15 w szczycie może się udać zrobić w miarę porządne 101 i 404, na poziomie 5 minut w szczycie każde.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Szkoda - niestety szkoda, tak chciały urzędy, tak chcieli ludzie. Szkoda że na Tarchominie nie było jakiegoś większego poparcie wśród mieszkających.biedronp pisze:511 - No chyba ktoś w ZTM się nie powiem z czym na głowy pozamieniał
ZTM 3 stycznia 2012 pisze: 511
Jej trasa nie zmieni się. Przeprowadzone przez ZTM analizy wykazały, że skierowanie jej przez most Skłodowskiej-Curie wydłużyłoby czas podróży do centrumNajpierw prowadzimy badania, analizy żeby potem zaprzeczając ich wynikom uzasadnić zmiany? Najlepiej dop...dolić mieszkańcom Dąbrówki, Jabłonny, Legionowa, którzy i tak mają najdłuższą drogę do metra i jeszcze bardziej ją wydłużyć. Przez most, który nie ma bus-pasa, bo przecież ma torowisko tramwajowe. Świetna droga do przekonywania mieszkańców do przesiadki na komunikację publiczną.ZTM 13 stycznia 2012 pisze: Dodatkowo, przez nową przeprawę zostanie skierowana linia 511. Dzięki temu zapewni połączenie ze stacją metra zarówno mieszkańcom Dąbrówki, jak i osiedli położonych w sąsiedztwie białołęckiego ratusza a także mieszkańcom Legionowa i Jabłonny,
Skoro ten tramwaj powstanie za 5 lat, to nie można tego torowiska zalać asfaltem?!
Mam nadzieję, ze E-4 i E-8 zostaną na wakacje zawieszone i już nie wrócą potem...
Pomijając to, że trasa 101 będzie stosunkowo krótka, więc nie będzie potrzeba wielu brygad, żeby miała niezłą częstotliwość. Natomiast martwiłbym się o 404...
Co do 511 - schizofrenia/hipokryzja? 
Pomijając to, że trasa 101 będzie stosunkowo krótka, więc nie będzie potrzeba wielu brygad, żeby miała niezłą częstotliwość. Natomiast martwiłbym się o 404...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- tarantula01
- Kontakt:
Czas pozbierać podpisy za konkretnym autobusem z Nowodworów do Młocin rano i popołudniu, który nie będzie zatrzymywał się na Tarchominie. Czyli 404 bez przystanku Tarchomin = E-8 do Młocin.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Jeśli chodzi o linię 511, to osobiście uważam, że czas przejazdu do centrum będzie porównywalny z obecnym, jak nie krótszy. Linia będzie zatrzymywać się na 2 przystankach mniej niż obecnie co na pewno wpłynie na czas przejazdu, bo jak się rozpędzi po skręcie z Modlińskiej to będzie hamować dopiero przy pętli. Oczywiście wszystko zależy od tego czy będą korki na nowym moście.
A i jeszcze chętnie bym obejrzał tą wcześniejszą analizę dotyczącą 511, bo po dzisiejszym ruchu ZTMu mam wątpliwości czy taka wogóle istniała...
A i jeszcze chętnie bym obejrzał tą wcześniejszą analizę dotyczącą 511, bo po dzisiejszym ruchu ZTMu mam wątpliwości czy taka wogóle istniała...
Dobry wniosek złożyłeś na forum TVN Warszawa - czemu taka propozycja nie była forsowana w Urzędzie Dzielnicy??tarantula01 pisze:Czas pozbierać podpisy za konkretnym autobusem z Nowodworów do Młocin rano i popołudniu, który nie będzie zatrzymywał się na Tarchominie. Czyli 404 bez przystanku Tarchomin = E-8 do Młocin.