Most PĂłĹnocny - propozycje ZTM
Moderator: Wiliam
Ale 101 miało być co 4 minuty, to trochę brygad musiałoby pochłonąć, nawet na nie długiej stosunkowo trasie. A teraz cholera wie, co ile to będzie.. I jeszcze to 510 z jakimś beznadziejnym zawijasem przez Włościńską. To 186, 508 i ew. E4 przy Kaskadzie to mało? Brakuje tam jeszcze 510?? Chyba zrobione to złośliwie, żeby już całkowicie uwalić tę linę. Generalnie o ile pierwszy projekt wymagał pewnych korekt, to drugi to całkowite dno...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat wspólny przystanek 510 z 508 i 186 jest jak najbardziej logiczny. Po prostu ZTM przyjął wreszcie do wiadomości, że wielu ludzi tam chodzi właśnie ze względu na dodatkową linię i to w tę część Tarchomina, co 510 jadącą. Biorąc pod uwagę, że 508 raczej nie będzie porażała częstotliwością, zaś 510 służy w dużej mierze osobom potrzebującym podróży bezpośredniej nawet, jeśli nie jest najszybsza, to akurat ten krok jest jak najbardziej słuszny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie bardzo rozumiem - kto niby miałby się na to 510 przesiadać i gdzie? Że niby ktoś metrem podjedzie do Marymontu z Bielan i specjalnie w 510 będzie celował, czy jak? W tę stronę przystanku nie zmienia, w przeciwną, czyli 510 z JPII i dalej do metra na Bielany też się będzie mógł przesiąść, wysiadając na przystanku za skrętem we Włościańską. Różnica raczej niewielka.
No bo chyba nie chcesz mi udowodnić, że ktoś na JPII specjalnie czeka na 510, by dojechać do Marymontu i przesiąść się w 17?!
No bo chyba nie chcesz mi udowodnić, że ktoś na JPII specjalnie czeka na 510, by dojechać do Marymontu i przesiąść się w 17?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kaskada jest póki co ważniejszym punktem przesiadkowym. Skąd ci ludzie mieliby się przesiadać? Z tramów (jest Kaskada i ks. Popiełuszki), ze 116 (jest 503) czy z metra (lepiej mieć wszystkie linie razem)?Paweł D. pisze:Tylko, że siłą rzeczy 510 nie zatrzyma się na Słowackiego a jakiś to punkt przesiadkowy był.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A na Popiełuszki (jeden przystanek, nic po drodze 510 nie omija) jest trzykrotnie częstsze 17, o 27 nie wspominając... że o tym, że placu Grunwaldzkiego i tak 510 nie obsługuje (co oznacza dodatkowo zmniejszenie atrakcyjności podjazdu na Żoliborz) nie wspomnę.
Spokojnie, nic nie chcę udowodnić. Z moich obserwacji wynika, że jakaś tam wymiana jest, bardziej na +. Ale nie twierdzę, że dzieje się z tego powodu wielka tragedia. Pożyjemy-zobaczymy jak społeczeństwo zareaguje. Kropka.Glonojad pisze:No bo chyba nie chcesz mi udowodnić, że ktoś na JPII specjalnie czeka na 510, by dojechać do Marymontu i przesiąść się w 17?!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No ale jaka wymiana, z czym związana? Czy na pewno się tym pasażerom cokolwiek pogorszy? 17 też się bardziej napełnia, niż opróżnia, przyjeżdżając z północy na Metro Marymont, przynajmniej w międzyszczycie.
Przecież wiesz, że czy się pogorszy czy nie, to sprawa drugorzędna. Pewnie będzie krzyk o omijanie "ważnego przystanku" (nie mylić z zespołem) i tyle.Glonojad pisze:No ale jaka wymiana, z czym związana? Czy na pewno się tym pasażerom cokolwiek pogorszy? 17 też się bardziej napełnia, niż opróżnia, przyjeżdżając z północy na Metro Marymont, przynajmniej w międzyszczycie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale ja to próbuję potraktować merytorycznie, takie skrzywienie - dlatego próbuję zidentyfikować potok.
I mam nadzieję, że te dwie linie będą miały taką samą częstotliwośćGlonojad pisze:508 raczej nie będzie porażała częstotliwością, zaś 510 służy w dużej mierze osobom potrzebującym podróży bezpośredniej nawet, jeśli nie jest najszybsza, to akurat ten krok jest jak najbardziej słuszny.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Potok to są ci, którym spod Arkadii nie chce się jechać do Kaskady i ci, którym podejść/podjechać do Kaskady ze Słowackiego. Ponieważ nie sądzę, aby bardzo (jeśli w ogóle), podbito częstotliwość 510, a pocięcie 508, E-x jest więcej niż pewne, ZTM chce to jakoś ułożyć na Kaskadzie, żeby jakiś takt utrzymać. Stąd ten oberek i ogólna koncepcja jest słusznaGlonojad pisze:Ale ja to próbuję potraktować merytorycznie, takie skrzywienie - dlatego próbuję zidentyfikować potok.
Czyli wszystko będzie co 20/20/20 a ogólnie wyjdzie co 5/5/10/10...Paweł D. pisze:Potok to są ci, którym spod Arkadii nie chce się jechać do Kaskady i ci, którym podejść/podjechać do Kaskady ze Słowackiego. Ponieważ nie sądzę, aby bardzo (jeśli w ogóle), podbito częstotliwość 510, a pocięcie 508, E-x jest więcej niż pewne, ZTM chce to jakoś ułożyć na Kaskadzie, żeby jakiś takt utrzymać. Stąd ten oberek i ogólna koncepcja jest słusznaGlonojad pisze:Ale ja to próbuję potraktować merytorycznie, takie skrzywienie - dlatego próbuję zidentyfikować potok.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niekoniecznie - pytanie, czy 510 koordynować z 508 czy raczej ze 186.